Ja nic bo w nowym towarzystwie też jestem nudna, dziwna i mało się odzywamA na spotkaniu okazałoby się, że faktycznie jestem nudna, dziwna i mało się odzywam i co wtedy zrobicie?![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nic bo w nowym towarzystwie też jestem nudna, dziwna i mało się odzywamA na spotkaniu okazałoby się, że faktycznie jestem nudna, dziwna i mało się odzywam i co wtedy zrobicie?![]()
Chodzenie w bok przy kanapie lub meblach w kuchni stalo się dla niej łatwe więc wyciągnęłam do niej ręceNie no niemożliwa z niej dziewczynapetarda!
zaraz będzie biegać wszędzie! A jak zauważyłaś że chce chodzić?
No to siedziałyby dwa takie cielęta i łypałyby oczami po towarzystwieJa nic bo w nowym towarzystwie też jestem nudna, dziwna i mało się odzywamtaka trochę aspołeczna
![]()
Haha, ja to się tym bardziej nie nadaje do pisania książek, a już na pewno nie do baśniPatii, jak ja lubię Twój styl wypowiedzi.
Fabryczna będzie pisała komedie społeczne, a Ty baśnie.
Obie jesteście do zaczytania![]()
Może taki ma planMoże to wstęp do siadania z czworaków, bo mój robił to samopóźniej siadał tylko jak mógł się o coś pionowego oprzeć, lub podciągnąć, a później nauczył się siadać z czworaków.
Bo tak po prawdzie to te nasze bąble nie znają kalendarza nowych umiejętności i nie wiedzą co po kolei mają potrafić, tylko kombinują wokół ruchów, które są już opanowane. I nie przetłumaczysz, że zamiast ćwiczyć wkładanie palca do nosa mamy kiedy ona śpi, można by było te ambicje pokierować w strone bardziej społecznie akceptowalnego kosi kosi albo papa![]()
Haha no wtedy komórki do rąk i będziemy do siebie pisacA na spotkaniu okazałoby się, że faktycznie jestem nudna, dziwna i mało się odzywam i co wtedy zrobicie?![]()
Podrzucam Ci od razu pomysl, ktory mozesz wykorzystac zeby z gracją wyjsc ze spotkania-piszesz do kogoś z rodziny "zadzwon do mnie i powiedz ze musze przyjechac bo coś tam"Może taki ma planRacja , W sumie czas się przyzwyczaić że i tak nie robią co my chcemy
a będzie gorzej
Haha no wtedy komórki do rąk i będziemy do siebie pisac![]()
To mogłabyś sobie podać rękę z moim narzeczonymOn też zawsze mdleje przy pobieraniu krwi i zawsze na leżąco prosi
Ja osobiście nie lubię igieł, nie lubię wbijać i nie lubię patrzeć na wbkjanienifky, więc zawsze przy pobieraniu odwracam głowę w drugą stronę i jest spoko. Do glukometr się przyzwyczaiłam, bo w ciąży sobie mierzyłam, insuliny nie musiałam na szczęście sobie wstrzykiwać, bo nie wiem jakbym to zrobiła a o zastrzykach w brzuch ani mi nie mów, bo tego to bym nie zrobiła, musiałby mi ktos zrobić bo ja to bym siedziała z tą igłą pół godz i się zastanawiała kiedy jest odpowiedni moment na wkłucie![]()
A czyje dziecko jeszcze nie siedzi samodzielnie? Ile nas jest?
Baaardzo długi!! Moja Marcelina ma 68 cmMój skończył 5.12- 9 miesięcy. Też czytałam, że mają czas no ale widocznie lekarz zauważył jakoś to słabe napięcie. Fizjo twierdzi, że on ma słabe mięśnie brzucha bo też jest długi bardzo. Ostatnio go mierzyłam to miał 85 cm, nie wiem czy to dużo czy mało ale moze to też się przyczyniać....![]()
Ja myślę, że jest, tylko może w nieodpowiednie towarzystwo wchodziła, że myśleli, że nie jest fajnaA mi się marzy spotkanie w jeszcze większej grupie
... I okazałoby się , że Fabryczna to jednak fajna babka![]()
Moja też na brzuchu już nie leży, za to najlepiej jej się śpi na brzuchu. Sama się oczywiście przekręca i jak jej daję cyca, ona w pewnym momencie się odrywa z cmoknięciem i natychmiast odwraca na brzuch, to wiem, że właśnie zasnęła na dłużej.Moje już nie można w żaden sposób zmusić do leżenia na brzuszku.
Lubiła i bawiła się tak chętnie, od kiedy siada nie ma takiej opcji
No u nas z Dobrusią to samo, jak tylko wraca z przedszkola, to ta do niej leci i chce się z nią bawić. No i się bawią. Już nie wspomnę, że mam po Dobrusi sporo zabawek takich na teraz dla Marcysi i oczywiście jest walka o ogień, bo Dobrusia będzie się tym bawićMój ostatnio dorwał do zabawy 5 latkę więc ona mu uciekała na czworakach A on ją gonił jaką mial radochę aż piszczał z radościi Aż pożałowałam ze nie ma częściej kontaktu szczególnie z dziećmi w swoim wieku bo się zrobił bardzo towarzyski
![]()
Ze 30 cm w nocy nawaliło. Dobrze, że mąż na 7 do pracy jeździ, to mi auto odśnieżył, bo jeszcze bym rano z miotłą zasuwała. I pada dalej. Dobrusia dzisiaj w przedszkolu będzie szalała, oni w taką pogodę pół dnia na dworzu siedzą, kombinezony muszą mieć obowiązkowo i hejaDziewczyny u Was też tyle śniegu napadało?? Bo u nas sypie i sypiea Jasiek obserwuje
Zobacz załącznik 1345479
Osz, Maja to mała skubanica! I w dodatku ma zęba!Chodzenie w bok przy kanapie lub meblach w kuchni stalo się dla niej łatwe więc wyciągnęłam do niej ręceno i spodobało się hehe
Ale dla jasności dodam, że ona generalnie raczkuje, nie chodzi SAMA
Damy Ci mocnego drinkaA na spotkaniu okazałoby się, że faktycznie jestem nudna, dziwna i mało się odzywam i co wtedy zrobicie?![]()
Gorzej jak przez przypadek do Ciebie napiszePodrzucam Ci od razu pomysl, ktory mozesz wykorzystac zeby z gracją wyjsc ze spotkania-piszesz do kogoś z rodziny "zadzwon do mnie i powiedz ze musze przyjechac bo coś tam"![]()
U nas upadki z powodu stania to już taki standard, ale codziennie próbuje sama. Na kolanach balansuje już bez problemu, przy meblach stoi ledwo się przytrzymując jedną ręką, jeszcze ma problem z chodzeniem przy meblach, ale już coraz lepiej jej idzie.A ja przez dwie ciąże codziennie musialam brac zastrzyki w brzuchale 90% zastrzyków robił mi mąż bo on jakos delikatniej to robił, tak ze nawet nie mialam siniaków. Jak ja robilam to siniak na pol brzucha
Bartuś też jeszcze nie siedzi. On jak sobie sprobowal, ze wstawanie jest fajne, to tylko to by ćwiczyłdzisiaj byla pierwsza próba stania bez trzymania sie czegokolwiek, oczywiście zakonczona upadkiem i płaczem
![]()
Bo moje to długie takie jest ze hejNiby 3 dni a taka różnica między nimiNastka tu wygląda jakby miała już roczek
super dziewczynki
A Mela cała mamusia, wypisz, wymaluj
![]()
Pomilczymy z Tobą przy kawieA na spotkaniu okazałoby się, że faktycznie jestem nudna, dziwna i mało się odzywam i co wtedy zrobicie?![]()