My planujemy na Wigili zaprosić Mikołaja w Mikołajki prezenty znajdujemy z rana w butachA czy wy mieliście przebieranego Mikołaja?
reklama
Mamy takie same puzzle też dostała od MikołajaJa zaryzykowalam z Mikołajem
O rany to współczuję ja na szczęście nie muszę go zostawiać bo M pracuje za ścianą dlatego mega Ci współczuję bo wiem że serducho w środku pękaDziś miałam podobny dzień, tylko mama tulić, po mamie się wspinać, mama zabaw.
I przez godzine musiałam zostawić ją w kojcu samą gdzie już miała swoje humory, ponieważ od 4 dni nie sprzątałam mieszkania prócz umycia podłogi i wymiany naczyń w zmywarce, zrobił nam się bałagan. Pod koniec już Anastazja marudziła i mnie wołała, ale niestety mąż w pracy a goście mieli przyjechać więc musiałam niestety zacisnąć zęby. W aucie jak dziś też z nią jechałam to krzyk bo ciemno i nic nie widać, przez 10km niestety również musiałam zacisnąć zęby, bo wiem że najlepiej się do niej nie odzywać w tej sytuacji by nie pogorszyć czasem.
dzisiaj miałam taki moment w nocy że ja go odkładam położyłam się 5 min i płacz no to mówię nie wstaję to jeszcze Głośniej jakbym na głos to powiedziała ale wstałam, potem zdążyłam przysnąć i budzę się łapie za kołdrę żeby mały nie spadł ale zdaje sobie sprawę że przecież z nami nie śpi zasypiam po czym mały znowu się budzi i tak całą noc dzisiaj - no istny koszmar nie wiem co się ze mną dzieje może też jakiś skok przechodzę
PS mój w aucie też odpada ale jak jadę z nim sama wieczorem to zawsze biorę króliczka Alilo który mu świeci a przy okazji rozrywka i gryzak bo za uszy ja gryzie w ostateczności zapalam z tyłu światło może też spróbuj jakąś ulubiona zabawkę z lampką.
Mary2094
Fanka BB :)
Będę musiała coś zrobić bo akurat w corsie z tyłu światła brak a jutro będziemy jechać do mojej mamy 20km więc trzeba będzie wieczorną jazdę przetrwać.O rany to współczuję ja na szczęście nie muszę go zostawiać bo M pracuje za ścianą dlatego mega Ci współczuję bo wiem że serducho w środku pęka
dzisiaj miałam taki moment w nocy że ja go odkładam położyłam się 5 min i płacz no to mówię nie wstaję to jeszcze Głośniej jakbym na głos to powiedziała ale wstałam, potem zdążyłam przysnąć i budzę się łapie za kołdrę żeby mały nie spadł ale zdaje sobie sprawę że przecież z nami nie śpi zasypiam po czym mały znowu się budzi i tak całą noc dzisiaj - no istny koszmar nie wiem co się ze mną dzieje może też jakiś skok przechodzę
PS mój w aucie też odpada ale jak jadę z nim sama wieczorem to zawsze biorę króliczka Alilo który mu świeci a przy okazji rozrywka i gryzak bo za uszy ja gryzie w ostateczności zapalam z tyłu światło może też spróbuj jakąś ulubiona zabawkę z lampką.
Niestety za każdym razem kiedy nie mam czasu się z młodą bawić i musze coś zrobić to mam ogromne wyrzuty sumienia, bardzo mnie to boli.
Patii26
No tak, u mnie jeszcze jest ten cycek na uspokojeniem, a u Ciebie na butli, no ale moja też jest antysmoczkowa, a to dużo utrudnia. Wolałabym oduczać smoczka a żeby można było w nocy jej podać albo na drzemkach przy usypianiu pomogłoby to dużo.No to jest nadzieja , że przejdzie...tylko , że ja w gorszej sytuacji bo mojej butelki nie będę non stop podawać a ona nie smoczkowa więc chyba muszę uzbroić się w cierpliwość...
A z tym czy gorzej no to każda strona ma swój minus. Ty musisz wstawać z łóżka i bujać małą a ja leżę odwrócona do małej całą noc i wisi mi na cycku, rano wstaje cała poskładana
A u nas nie było tradycji z butami, tylko prostu mikołaj przychodził do domy z workiem z prezentami.U nas taka sama tradycja, buty się wieczorem pucuje aby rano już były w nich prezenty
No właśnie to samo pomyślałam, bardzo podobne@MamM one są tak podobne z Melanią, jak siostry ❤
MamM
Hehe, macie rację.@MamM one są tak podobne z Melanią, jak siostry ❤
Lili szczuplejsza, ale też taka okrągła główka.
I LipcowaLi mam hit, Wasza córka jest podobna do mnie, gdy byłam malutka
Żarcik oczywiście, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
Załączniki
MamM
Patii26, Twój opis usypiania Nelki bardzo pasuje do naszego usypiania.No tak, u mnie jeszcze jest ten cycek na uspokojeniem, a u Ciebie na butli, no ale moja też jest antysmoczkowa, a to dużo utrudnia. Wolałabym oduczać smoczka a żeby można było w nocy jej podać albo na drzemkach przy usypianiu pomogłoby to dużo.
A z tym czy gorzej no to każda strona ma swój minus. Ty musisz wstawać z łóżka i bujać małą a ja leżę odwrócona do małej całą noc i wisi mi na cycku, rano wstaje cała poskładana
A u nas nie było tradycji z butami, tylko prostu mikołaj przychodził do domy z workiem z prezentami.
No właśnie to samo pomyślałam, bardzo podobne
Melania budzi się w nocy bardzo często, a teraz jeszcze częściej, u nas cycu jeszcze działa, mała się nie wybudza do trzeźwości i posypia z sutkiem w ustach.
Gdyby jednak to nie działało jestem pewna, że nasze nocne usypianie trwałoby godzinami z wielkim krzykiem.
Nigdy jeszcze nie zasnęła na noc sama, nigdy w nocy nie zasnęła na samo lulanie i noszenie. Mam teraz łatwiej niż Wy, ale podejrzewam, że armagedon dopiero nas czeka, gdy przestanę karmić.
Czyli właściwie już niedługo
Mary2094
Patii26, Twój opis usypiania Nelki bardzo pasuje do naszego usypiania.
Melania budzi się w nocy bardzo często, a teraz jeszcze częściej, u nas cycu jeszcze działa, mała się nie wybudza do trzeźwości i posypia z sutkiem w ustach.
Gdyby jednak to nie działało jestem pewna, że nasze nocne usypianie trwałoby godzinami z wielkim krzykiem.
Nigdy jeszcze nie zasnęła na noc sama, nigdy w nocy nie zasnęła na samo lulanie i noszenie. Mam teraz łatwiej niż Wy, ale podejrzewam, że armagedon dopiero nas czeka, gdy przestanę karmić.
Czyli właściwie już niedługo
U nas to mąż potrafi ululać tylko bez piersi, chociaż czasem mi się też udaje chodząc i się kołysząc na nodze aby Nastka bez piersi usnęła. Od kilku dni mam dość już karmienia, ze względu na to nocne wstawanie. Tak bym z mężem się wymieniała pobudkami, a tak - mam pierś to muszę wstać.
L
LipcowaLi
Gość
Ależ skądHehe, macie rację.
Lili szczuplejsza, ale też taka okrągła główka.
I LipcowaLi mam hit, Wasza córka jest podobna do mnie, gdy byłam malutka
Żarcik oczywiście, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam
reklama
L
LipcowaLi
Gość
Siostra pisała że z actionMojej mógł by tylko rózgę przynieść więc odpuściłam
Żarcik oczywiście...
O jaaa ale cudnie wyglądała
A co to ma za puzzle, układankę na pierwszym foto?