reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Martynka 🙂 z Twoim świetnym gustem, zamieszkasz niedługo tak jak chcesz.
Nasze mieszkanie malutkie, podobają mi się domy i wielkie salony, ale, szczerze, mogę mieszkać nawet w małym, byle by klimat zgodnej rodziny był.
Kiedyś go nie miałam, więc wiem, że to najważniejsze.
I tak wogóle to mogę już do Ciebie przyjechać, nikt z nas nie jest chory :)
Czytam, że masz sporo gości w tym czasie, więc daj znać jak Ci wyluzują 😘
Zapraszamy, jutro jak i w czwartek jesteśmy bo w Piątek będziemy w Bydgoszczy lecz cały dzień niestety spędzimy w Juraszu.. (między wizytami mam 2h luki fakt faktem)

reklama
O super, tylko czy ten pilot robi konkurencję tym od telewizora , jeśli tak to kupuję od razu😆
Jak wy dajecie rade z jedną drzemki moja śpi 3 razy w dzień co prawda około 10 i 13 po pół godziny a około 15-16 z godzinę. Tak marudzi że musi pójść spać. W nocy na szczęście odpukać po chorobie wróciła do spania i kładzie się około 21 i śpi do około 8 w tym jedną Góra dwie pobudki na smoka ale to takie chwilowe. Zdarzają się dłuższe jak ma gorsze dni ale to 3 razy w tygodniu. Wczoraj mąż próbował uspać ją bez noszenia więc leżeli w łóżku z 1,5 godziny i dopiero zazasnela
Jak dłuższą drzemka to jest ok 😉gorzej jak śpi krótko ok 17 to już nie chce żeby spała bo będzie potem szalał do 22 😅

Wiecie co nam się przydarzyło 🙈 mały był w łóżeczku I sobie chodził, ma to już opanowane dosyć dobrze ale widomo upadki się zdarzają i nagle łup przewrócił się głowa uderzył w szczebelek a ten pękł i wypadł a małego głowa w tej dziurze 😱. Ja akurat siedziałam w fotelu I wszystko widziałam, jakbym akurat była w łazience to bym zawał dostała jakbym przyszła🤯 jestem w szoku jakie to słabe, a łóżeczko kupione nowe porządne, nie pierwsze lepsze🧐

Wiecie co nam się przydarzyło 🙈 mały był w łóżeczku I sobie chodził, ma to już opanowane dosyć dobrze ale widomo upadki się zdarzają i nagle łup przewrócił się głowa uderzył w szczebelek a ten pękł i wypadł a małego głowa w tej dziurze 😱. Ja akurat siedziałam w fotelu I wszystko widziałam, jakbym akurat była w łazience to bym zawał dostała jakbym przyszła🤯 jestem w szoku jakie to słabe, a łóżeczko kupione nowe porządne, nie pierwsze lepsze🧐
O kurde, musiał być nadpęknięty albo z sękiem, nigdy mi się nie przydarzyło nic takiego. Dobrze, że małemu nic się nie stało!!

Bylismy na wizycie u alergologa no i znowu porcja kolejnych mądrości😉 😄
W obecnej porze nasze dzieci mogą mieć też wysypkę od kurzu i roztoczy bo taka pora że dużo czasu spędzamy w domu I może to się zbiera z alergią pokarmową i będzie to bardzo trudno rozróżnić.
Nabiału nie mamy podawać do roku i jogurtów kokosowych też nie.
Infekcję która mieliśmy to podobno też mogła być od alergii .
Generalnie czekać do roku I będzie z tego najprawdopodobniej wyrastał. Następną wizytę mamy w kwietniu, (dopiero wolny termin na nfz).
Dostaliśmy maści robione i cos na tą swędzącą głowę. Czajo odnośnie swędzącej głowy nakładać jakieś emolienty , natłuszczać.
Aaa i pani już nie była taką entuzjastką kąpieli w oleju lniany, ja sama zauważyłam ze efekt po jest fajny ale na drugi dzień jednak trzeba czymś smarować bo skóra sucha a Pan który to polecał twierdził że nie trzeba juz używać kremów.

O kurde, musiał być nadpęknięty albo z sękiem, nigdy mi się nie przydarzyło nic takiego. Dobrze, że małemu nic się nie stało!!
Właśnie sęków brak co do pęknięcia to juz sie nie dowiemy🤷‍♀️ Ale nic wcześniej nie było widać. Teraz to już nie wiem gdzie go zostawic jak wychodzę z pokoju🙈

A nie wiesz jak Ja wam zazdroszczę. Bo moje mieszkanie straszy 😂 i wszędzie nie pasujące do niczego tapety 😂😂
Na pewno nie jest tak źle🙂 u nas też pomalutku pomalutku pokój po pokoju wszystko ogarniamy i dopiero od jakiegoś czasu mamy spokój z remontami i ogarnianiem naszej przestrzeni. A niestety zawsze chciałam duży dom i teraz mam za swoje

Właśnie sęków brak co do pęknięcia to juz sie nie dowiemy🤷‍♀️ Ale nic wcześniej nie było widać. Teraz to już nie wiem gdzie go zostawic jak wychodzę z pokoju🙈
Jeżeli by byl zamalowany to by był ten sęk widoczny. A z jakiego drewna było to łóżeczko? Sosna? Bo miękkie drewno ma do tego tendencje. (Jak potrzebujesz informacji zaraz się dowiem bo u mnie rodzina stolarska więc zaraz będę od mamy wiedzieć😂)
Na pewno nie jest tak źle🙂 u nas też pomalutku pomalutku pokój po pokoju wszystko ogarniamy i dopiero od jakiegoś czasu mamy spokój z remontami i ogarnianiem naszej przestrzeni. A niestety zawsze chciałam duży dom i teraz mam za swoje

My obecnie na wynajętym więc godzimy się jak jest 😂

reklama
@Patii26 jak choinką? moja dzisiaj rozebrana☹️
ale dzisiaj już kleje na ścianie szablon i będzie taka nie się do pracy bo jeszcze dużo mi zostało 🙄😂
Zobacz załącznik 1344278
O kurcze, też fajny pomysł 😀 Pierwszy raz widzę coś takiego 😁
U nas choinka już ubrana od niedzieli 🙂 Mała na szczęście bawiąc się na macie kompletnie nie podchodzi do choinki, więc całe szczęście, bo nie muszę ciągle jej stamtąd przenosić 😅
IMG_20211205_203442.jpg

Do góry