reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
@Patii26 mówisz masz 😁 jedno "modelowe", jedno pokazujące standardowy poziom czystości podczas posiłków, jedno z czasu kiedy wrocilismy ze szpitala i nie moglismy wychodzic na spacery, a nie chciałam zeby jesien go ominela, wiec przynioslam mu lisci do domu 😂
najfajniejsze to z taboretem na początku myślałam że to stół i patrzy się jak coś jecie 😂😂😂
mój tak zawsze wygląda i weź to odmów🤪

Tu sesja z 8 miesięcy 🥰
IMG_20211125_141915.jpg
IMG_20211125_142126.jpg
IMG_20211125_141840.jpg

U Melanii brak konkretnych włosów.
Nie mamy szamponu ani płynu do kąpieli 🤷‍♀️
U nas są włosy 😜ale nie zamierzam używać po tym łzs mam dość powiedział Dermatolog żeby móc nie używać do nawet 2 rż znowu jak się plamy pojawia to zacznę myć cetaphil ale narazie nie zamierzam skóra jest świetna i myje co 3 dni wystarczy 🤪

Podpinam się teraz pod wszystkie wpisy Vaness o raczkującym dziecku, które próbuje wspinać sią na wszystko - wiszące płaszcze, ruchome krzesła, półeczki, żaluzje w oknach 😲
To jest jazda i co chwila buch na glebę...
Osiwieję, krok w krok za "legwankiem".
A było tak pięknie 2 tygodnie.
I tu nie sprawdzają nam się już za duże ubranka z podwinietymi nogawkami i rękawkami. Wszystko się odwija i krępuję.
Melania ciągnie za sobą te ogony...

Moja mama ma około 20 stopni w domu na codzień, dopiero jak my przyjeżdżamy to hajcuje jak nie wiadomo dla kogo. Powietrze suche makabrycznie, śpi się źle. No i też nóżki zimne, rączki zimne, ubierz ją, przykrywa ją kocykiem, a ta chce latać. No chyba takie babcie są. Na szczęście to tylko takie pierdoły, wszystko inne jest ok.
😂😂😂 dziadkowie u mnie rodzice nie bo w szpitalu pracują to świadomi ale u teściów jak w szklarni niestety można gadać dlatego lata w pampersie a teściowa się gotuje bo my pewnie zimno ta 25 stopni aha😂

reklama
Popieram to wychodzenie ja dużo czytałam o stylu skandynawskim i chciałabym do takiego żłobka Staśka posłać ale narazie brak miejsc😞 tam maluchy bez przerwy na zew spędzają czas, nawet śpią na zew w wózkach
u nas czy wieje, czy pada 2-3 h spaceru musi być odbębnione
przyznam, że mi było mega ciężko się przestawić bo ja lubię ciepełko dzięki dziecku ubieram się lżej i na cebulkę i wychodzimy non stop. Latem to chodziliśmy na 4-5 spacerów a ja mm więc ciężko było z jedzonkiem😂 ale teraz to lajcik
narazie nas nic nie bierze ale pewnie wszystko przede mną nie ma co się oszukiwać dzisiaj nic jutro grypa albo inne cholerstwo (najbardziej to się boje rsv tak mnie nastraszyli w szpitalu jak się urodził, że mega się boję🥶)
nie wiem czy teraz też tak grzeją w przedszkolach i żłobkach państwowych, bo w szkołach nadal gorąc, że nie da się wytrzymać. my hartujemy nasze dzieciaczki a potem trafią w takie miejsce i z przygotowania nici. może w prywatnych trochę oszczędzają i jest chłodniej :)

Do góry