reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Muszę mojej kupić jogurt kokosowy i też tak dać niech je paluszkami:)Ciekawe czy się skusi🤔
Obstawiam , że nie będzie wiedziała co z tym zrobić🤣
Zaskoczysz się może, może nie za pierwszym razem ale za którymś na pewno 😁😁
Gdzie można kupić taki jogurt kokosowy ? Bo chyba nigdzie takiego nie widziałam w sklepach 🤔 Albo źle patrzę ...
W Biedronce i Lidlu są, Vegangurt i jakieś inne, może się nie przyglądałaś to i nie znalazłaś. Ja bardzo lubię ❤️

reklama
czytacie coś swoim dzieciom? ja mam serie książeczek Jana Brzechwy i zaczęłam od Na straganie w dzień targowy (takie o warzywach) i nie mogę do żadnej innej przejść bo mały aż się trzęsie tą chce bierze i mi kładzie i tylko tą - chyba przegięłam bo opowiadałam mu nawet na spacerze😦

tak, już z dobry mc czytamy, kilka razy dziennie. mamy na razie 2 książeczki i znam je już na pamięć, jak młoda macha mi stronami i klepie to na szczęście nie przerywam czytania:) od babci pod choinkę dostanie cały zestaw książeczek, na pewno się przydadzą a babcia nie zbankrutuje

czytacie coś swoim dzieciom? ja mam serie książeczek Jana Brzechwy i zaczęłam od Na straganie w dzień targowy (takie o warzywach) i nie mogę do żadnej innej przejść bo mały aż się trzęsie tą chce bierze i mi kładzie i tylko tą - chyba przegięłam bo opowiadałam mu nawet na spacerze😦

Jak był młodszy to czytałam częściej teraz jest mi ciężko go opanować żeby usiedział w miejscu albo żeby nie zabierał mi książki...Kiedyś jak byłam u rodziców to znalazłam taką starą małą książeczkę pt "Janko Muzykant" i aż wstyd się przyznać ale nigdy tego nie czytałam i nie wiedziałam o czym to jest...🤦‍♀️ Jasiek słuchał od początku do końca... Ale to nie był najlepszy wybór na bajeczkę na dobranoc 😂

Ja też przeziebiona już trzeci dzień... katar i ból gardła.

Hahahaha, taaak, dobrze znam ten film i oglądałam go za dziecka :D Nela dosłownie to samo robi, tylko ona jak chlapie nogami to dodatkowo pupą lata na boki i woda sie z boków wanny wylewa i w łazience jest dosłownie powódź, wszystko mokre - drzwi, umywalka, sedes, a o podlodze już nie wspomnę, można by było jak w kałuży skakać 😅

No u nas w szpitalu po urodzeniu sprawdzają wedzidełka noworodkom i jak trzeba to podcinaja. Synowi mojej szwagierki podcieli ale okazało sie, ze źle i musiał miec podcinane jeszcze raz jak miał roczek.

OMG współczuję ... U nas natomiast dzisiaj była koszmarna nocka, ale dla mnie.... Całą noc dosłownie od 24 do 7 rano tylko cycek i przytulac sie do niego, musiała czuc moja bliskość bo jak tylko sie odwrociłam na drugi bok to ona sie budziła... myslalam dzis ze oszaleje.... ja az z bólu kregosłupa i biodra nie umiałam zasnąć, dramat .... Prawie cała noc nieprzepsana ( dla mnie oczywiscie, bo jej przy cycusiu sie znakomicie spalo :D ) Mam nadzieje, ze dzisiaj bedzie juz lepiej 🙏

Ja jeszcze nie czytam, ale własnie zamierzam kupić jakieś książeczki by mogła sobie oglądać obrazki i troche swoją wyobraźnię pobudzać. Jak na razie bawi sie książeczkami tymi czarno białymi i je memla 😅 ale juz wie gdzie jest kwiatuszek na obrazku 😀 Dzieki za te książeczki, kupie jej kilka fajnych takich znanych to bede czytała. Widzę, że kosztują grosze.

Ja tak samo ! Za dużo się naogladąłam tych odcinków " Niania ", gdzie rodzice rozstawiają kamery po domu i obserwują z kampera. To co niektóre nianie wyprawiają to aż sie nóż w kieszeni otwiera. Nigdy nie zostawiłabym dziecka z obcą osobą. A gdyby jakaś niania zrobiła krzywde mojemu dziecku to chyba bym sobie nie wybaczyła, że moje dziecko musialo cierpieć przez taką pi*dę 🤬 także moja Nelka jak wracam do pracy to zostaje z tesciową i to jest najlepsza opcja 😊

Haha, jak świetnie szama sobie 😄🥰

Gdzie można kupić taki jogurt kokosowy ? Bo chyba nigdzie takiego nie widziałam w sklepach 🤔 Albo źle patrzę ...
Ale ten serial niania to paradokument 😂😂

W Biedronce i Lidlu są, Vegangurt i jakieś inne, może się nie przyglądałaś to i nie znalazłaś. Ja bardzo lubię ❤️
No właśnie tak, nie przyglądam się więc nie znalazłam 😅 To zakupie w przyszłym tyg Neli taki jogurt i zibaczymy czy pogardzi czy zje 😁
Bo co jak co, ale obiadki ze sloiczkow uwielbia, szczególnie rosołek drobiowy i delikatne jarzynki czy zupke jarzynkowa. Gorzej z owocami. Też zje, ale dużo mniej niż obiadek i zależy od dnia, bo czasem tylko 3 łyżeczki i koniec. Ale cieszę się, że chociaż obiadki jej smakują. Jutro będę robiła rosół to jej dam ugotowana marchewkę do ręki, zobaczymy jak będzie zajadała 😁
Ale ten serial niania to paradokument 😂😂
Podobno jest to inspirowane prawdziwymi wydarzeniami. A Ci ludzie to aktorzy.

Wgl ostatnio dałam Neli pierwszy raz pół plasterka cytryny do skosztowania ( oczywiście nagrałam filmik jej reakcji 😅) i to jak się krzywiła to było tak mega przesłodkie 😂😍 A najlepsze to, że mega jej smakowało i ciągle buzie otwierała, więc kilka razy sobie pociumkała 😄
Dzisiaj robiłam ciasto z jabłek takie na zimno, przepyszne i banalne. I w takcie krojenia jabłek dałam małej do rączki. I krzywiła się gorzej niż na cytryny, aż takie odrzuty miała 🤣 Ale dalej jadła 😅

No właśnie tak, nie przyglądam się więc nie znalazłam 😅 To zakupie w przyszłym tyg Neli taki jogurt i zibaczymy czy pogardzi czy zje 😁
Bo co jak co, ale obiadki ze sloiczkow uwielbia, szczególnie rosołek drobiowy i delikatne jarzynki czy zupke jarzynkowa. Gorzej z owocami. Też zje, ale dużo mniej niż obiadek i zależy od dnia, bo czasem tylko 3 łyżeczki i koniec. Ale cieszę się, że chociaż obiadki jej smakują. Jutro będę robiła rosół to jej dam ugotowana marchewkę do ręki, zobaczymy jak będzie zajadała 😁

No nie..... To takie same g. .. jak Ukryta Prawda, Zdrady, Pielęgniarki itp. Sorki jeżeli kogoś uraziłam, bo wiem, że sporo osób lubi tego typu seriale, ja osobiście nie znoszę. Sama mam kumpla, który bez przerwy gra w tych "dokumentach" i nieraz coś obejrzę kiedy on gra akurat ale ciężko to zdzierżyć 😜

Ja jestem z Przemyśla na Podkarpaciu, to jest przy samej granicy z Ukrainą. Jest basen i mają naukę pływania, to jest prywatne przedszkole ze żłobkiem :) Babka dostała dofinansowanie z Unii i ma wszystko odnowione.
zadupie? co ty mówisz przecież przemyśl to piękne miasto:o mam nadzieję Wojak Szwejk nadal siedzi na ławeczce😉😁

A to u nas standardzik, w jednej łyżeczka a w drugiej wszystko ręką 😂 gdzie tę sówkę kupiłaś, bo jest świetna.
Moje dziecko nie chce się przekonać do skyru, się krzywi 😃 dawałam jej Jogurt naturalny to lepiej jej smakował
niestety u mnie też tylko sprzątanie masakra dzisiaj jagodową owsianką gwizdnął w ścianę i wszystko dookoła usrane🤦‍♀️ale co zrobię podobno jedzenie rękami najlepsze😉 dopóki nie zrozumie, że trzeba się podetrzeć🤣

reklama

No super, może pociumka! PS bo to już był inny post - może jabłuszko bardziej by jej podpasowało uparowane? Moja samego nie chce za bardzo. Kawałki są za duże i czasami "odgryza" ale są za twarde więc samymi dziąsłami nie daje rady pogryźć i mi się solidnie krztusi, a jak dzisiaj dałam całe to je tylko lizała. Samymi dziąsłami nawet nie jest w stanie sobie utarkować.
A uparowane idzie ładnie.

No nie..... To takie same g. .. jak Ukryta Prawda, Zdrady, Pielęgniarki itp. Sorki jeżeli kogoś uraziłam, bo wiem, że sporo osób lubi tego typu seriale, ja osobiście nie znoszę. Sama mam kumpla, który bez przerwy gra w tych "dokumentach" i nieraz coś obejrzę kiedy on gra akurat ale ciężko to zdzierżyć 😜
Ja tam się nie obrażam ale jestem tego samego zdania, choć zupełnie mi nie przeszkadza jak ktoś to ogląda, każdy ma jakieś swoje bicia 🙈🙈

niestety u mnie też tylko sprzątanie masakra dzisiaj jagodową owsianką gwizdnął w ścianę i wszystko dookoła usrane🤦‍♀️ale co zrobię podobno jedzenie rękami najlepsze😉 dopóki nie zrozumie, że trzeba się podetrzeć🤣
Współczuję choć i tak mnie bawi 😅😅 tymczasem poszłam uśpić Dobrusię (z gorączką 🤬🤬🤬) a mój mąż zamiast wykąpać Marcysię to ją uśpił, więc śpi właśnie aniołek z plamą zaschniętego jogurtu na włosach za uchem 😂😂

Czy Wasze dzieci już mają sprecyzowane rączki? Bo i Dobrusia i Jagoda na tym etapie były oburęczne, a Marcysia od kilku dni (jak ten najgorszy etap skoku się zakończył) wszystko łapie lewą. Generalnie ja się śmieję, że wychowuję Polsce lewaczki, ale niekoniecznie w kwestiach preferowanej ręki 😅😅
Tak z ciekawości pytam, bo mnie to ryra czy będzie prawo czy leworęczna, ma 50% szans, mąż leworęczny i spora część jego rodziny (mama, jedna z sióstr i obaj bracia).

Do góry