Mary2094
Fanka BB :)
A gdzie tam, jest operatorem koparkiNa siadanie ma czas do 9 miesiąca więc jeszcze jest trochę czasu
A tak teraz sobie przypomniałam a pracuje w zawodzie ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A gdzie tam, jest operatorem koparkiNa siadanie ma czas do 9 miesiąca więc jeszcze jest trochę czasu
A tak teraz sobie przypomniałam a pracuje w zawodzie ?
W sumie byłam w temacie dość wyluzowana ale ostatnio mi pediatra powiedział, że młody w ciągu mca już na pewno powinien usiąść to trochę się zestresowałam i postanowiłam go szybciej na zajęcia zapisaćTo bardziej przejęta jesteś niż ja, na pewno zajęcia Wam sporo pomogą, choćby jako forma zabawy.
Moja nie dawała żadnych oznak, że usiądzie sama. Wczoraj cały dzień balansowała w miejscu na czterech, a dziś to siedzenie.
Przedwczoraj i wcześniej leżała sobie w najlepsze podziwiając sufit.
Melania ma 8 mieś I tydzień.
No to super...Czajo, pisałyśmy o marudzeniu i o skoku, no to mam: dziś 2 ząb i Melania nagle sama siada, jakby nigdy nic, siada sobie jak stara ni z tego ni z owego. Wesoła, zadowolona, jak ręką odjął nie marudziła dziś nic.
I tu pytanie ?
W jaki sposób Wasze siadają?
Widziałam jak siada Anastazja (całe wieki temu już to robiła ) I to wyglądało zupełnie inaczej niż moja. Melania z pozycji czworaków siada na pupę rozsuwa kolanka I przesuwa stópki zza siebie do przodu. Dorosły w życiu by tego nie zrobił.
A jak Wasze?
Ciekawi mnie, który sposób częściej nasze marcowe dzieci wybierają?
Ja to dalej tylko raz widziałam bo zawsze już jest usunięteA tak z parę godzin chociaż mogłoby byćTo jeszcze raz wstawiam czarodzieja specjalnie dl Melci
Spokojnie, spokojnie moja w czwartek też 8 miesięcy będzie mieć i tylko pełzaMatko, chyba tylko mój tu nie raczkuje
Hehe śmieszne są te dzieciaczki
Banany powodują zatwardzenie u maluszków....trzeba z nimi uważaćNie dawałam jej ostatecznie kolacji, dałam wodę i mleko i powinna się odblokować.
Haha no i to jest poważne podejście do tematu, najpierw trzeba się porządnie przygotować żeby później nie być zaskoczonym brakiem formymojego parę razy widziałam w takiej pozycji
W sumie byłam w temacie dość wyluzowana ale ostatnio mi pediatra powiedział, że młody w ciągu mca już na pewno powinien usiąść to trochę się zestresowałam i postanowiłam go szybciej na zajęcia zapisać
Ja nawet co godzinę, bo Nelka po godzinie niejedzenia jest głodna i jej daje cycka. No chyba, że je obiadek to wtedy po obiedzie dopiero jakoś po godzinie, zależyJa tam do dziś podstawiam cyca co 2h
To ja z tego miejsca apeluje do mojego dziecka, zacznij chodzić na czterech bo nie chce mi się już jeździć z Tobą do fizjoterapeutyHaha no i to jest poważne podejście do tematu, najpierw trzeba się porządnie przygotować żeby później nie być zaskoczonym brakiem formymojego parę razy widziałam w takiej pozycji
Tak jak MamM pisze jednego dnia nic nie widać a drugiego śmigają. Mój w piątek dopiero ruszył a już przemierza całe pomieszczenia
Takie ma podrażnione???
Od.jakiegoś czasu ale od tygodnia już eksploruje wszystko. Staje na kolankach, próbuje na stopy ale jeszcze jej zbyt trudno, siada też sama. Dwa tygodnie temu siadła bez podparcia, bo wcześniej podpierała się rączką.Marcelina też już czworakuje???
Serio? chcesz mieć jeszcze więcej do ogarniania ???To ja z tego miejsca apeluje do mojego dziecka, zacznij chodzić na czterech bo nie chce mi się już jeździć z Tobą do fizjoterapeuty
Serio? chcesz mieć jeszcze więcej do ogarniania ???
Vanes ostrzega ☺
Ja poproszę chodzenie na kwiecień lub maj. Ma być już ciepło, aby kozaczków na niemowlęce stópki nie kupować