Mój przed szpitalem miał tak, ze pełzał, stawal na czworakach, raczkowal minimalnie, nie siadał i nie miał nawet pomyslu jak to zrobić, ale zaczal juz wspinac sie i stawac na nogi wszedzie gdzie mogl.Mój jeszcze nie siada ,właśnie czy któryś dzieciaczek może tak miał albo ma że raczkuje a nie siada? Chociaż Od kilku dni zauważyłam, że z pozycji na czworakach próbuje usiąść na pupę tylko nie wie co ma zrobić z rączkami
Pozniej bylismy w szpitalu, a tam wiadomo-do dyspozycji tylko lozeczko albo rece, bo nie chcialam klasc gona szpitalnej podlodze. Z braku innych mozliwosci bardzo bardzo bardzo czesto w tym lozeczku wstawal na nogi. W tydzien nauczyl sie stabilnie wstawac, schodzić, kucać, nastepnie siadac z pozycji stania, pozniej z pozycji na czworakach. Wrocilismy do domu i od pierwszego polozenia na ziemi od razu raczkował i siadał wydaje mi sie ze wycwiczyl jakies miesnie lub ruchy podczas tego wstawania i to mu pomoglo przy nauce siadania.
Zauwazylam jednak, ze mimo wszystko dazy do tego, by usiasc przy jakims przedmiocie lub zabawce o ktore moze sie oprzec rekami przy siadaniu.