reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Czajo, pisałyśmy o marudzeniu i o skoku, no to mam: dziś 2 ząb i Melania nagle sama siada, jakby nigdy nic, siada sobie jak stara ni z tego ni z owego. Wesoła, zadowolona, jak ręką odjął nie marudziła dziś nic.
I tu pytanie ?
W jaki sposób Wasze siadają?
Widziałam jak siada Anastazja (całe wieki temu już to robiła 😀) I to wyglądało zupełnie inaczej niż moja. Melania z pozycji czworaków siada na pupę rozsuwa kolanka I przesuwa stópki zza siebie do przodu. Dorosły w życiu by tego nie zrobił.

A jak Wasze?
Ciekawi mnie, który sposób częściej nasze marcowe dzieci wybierają?

Teraz to z każdej pozycji siada, z czworaków, tak jak widziałaś, z podporu na boku, lub jak dorosły jak by miala pompkę zrobić z leżenia, cyk i już siedzi.

reklama
Właśnie Mary na roczek albo już nawet święta obowiązkowo musisz ją zabrać do fryzjera 🤣🤣😉
Ja fryzjera mam w domu 😃 Tata już robi fryzury i będzie pocinać końcówki 😃 (A mi za cholere nie chce grzebać przy włosach, ale wybaczam mu, córeczce niech tam grzebie we włosach, ogólnie kiedyś wspominałam że męża wyuczony zawód to fryzjer 😃)

Czajo, pisałyśmy o marudzeniu i o skoku, no to mam: dziś 2 ząb i Melania nagle sama siada, jakby nigdy nic, siada sobie jak stara ni z tego ni z owego. Wesoła, zadowolona, jak ręką odjął nie marudziła dziś nic.
I tu pytanie ?
W jaki sposób Wasze siadają?
Widziałam jak siada Anastazja (całe wieki temu już to robiła 😀) I to wyglądało zupełnie inaczej niż moja. Melania z pozycji czworaków siada na pupę rozsuwa kolanka I przesuwa stópki zza siebie do przodu. Dorosły w życiu by tego nie zrobił.

A jak Wasze?
Ciekawi mnie, który sposób częściej nasze marcowe dzieci wybierają?
mój to teraz uwielbia siadać na piętach a czasami siada z czworaczej lewą nogę prostuje siup na prawa strone dupki i wyciąga prawa nogę
jak siedzi to zawsze w rozkroku wraca tak samo podgina nogę prawa, lewa wyprostowana ręce do przodu i siup na kolana
a jak stoi to teraz już ma tak że zginą kolana i siada na piętach już nie robi bęc na dupkę
to tak po krótce nie wiem czy ktoś coś z tego z kuma🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Na siedzenie też jeszcze czekamy.... Ogólnie zapisałam już młodego na zajęcia rehabilitacyjne, w piątek kończy 8 m-cy więc już się trochę martwię. Choć niby widełki co do raczkowania i siadania są dość rozpięte 🤔
To bardziej przejęta jesteś niż ja, na pewno zajęcia Wam sporo pomogą, choćby jako forma zabawy.
Moja nie dawała żadnych oznak, że usiądzie sama. Wczoraj cały dzień balansowała w miejscu na czterech, a dziś to siedzenie.
Przedwczoraj i wcześniej leżała sobie w najlepsze podziwiając sufit.
Melania ma 8 mieś I tydzień.

mój to teraz uwielbia siadać na piętach a czasami siada z czworaczej lewą nogę prostuje siup na prawa strone dupki i wyciąga prawa nogę
jak siedzi to zawsze w rozkroku wraca tak samo podgina nogę prawa, lewa wyprostowana ręce do przodu i siup na kolana
a jak stoi to teraz już ma tak że zginą kolana i siada na piętach już nie robi bęc na dupkę
to tak po krótce nie wiem czy ktoś coś z tego z kuma🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Kumam 😃

Na siedzenie też jeszcze czekamy.... Ogólnie zapisałam już młodego na zajęcia rehabilitacyjne, w piątek kończy 8 m-cy więc już się trochę martwię. Choć niby widełki co do raczkowania i siadania są dość rozpięte 🤔
Na siadanie ma czas do 9 miesiąca więc jeszcze jest trochę czasu😉
Ja fryzjera mam w domu 😃 Tata już robi fryzury i będzie pocinać końcówki 😃 (A mi za cholere nie chce grzebać przy włosach, ale wybaczam mu, córeczce niech tam grzebie we włosach, ogólnie kiedyś wspominałam że męża wyuczony zawód to fryzjer 😃)
A tak teraz sobie przypomniałam 😁a pracuje w zawodzie ?

reklama
myślę że nie masz co się martwić mój zaczął siadanie i raczkowanie jednego dnia odstęp kilku godzin i nawet neurolog twierdziła że jeszcze daleka droga więc ja myślę że Ci specjaliści to szacują statystycznie 😜

Do góry