reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Czajo, pisałyśmy o marudzeniu i o skoku, no to mam: dziś 2 ząb i Melania nagle sama siada, jakby nigdy nic, siada sobie jak stara ni z tego ni z owego. Wesoła, zadowolona, jak ręką odjął nie marudziła dziś nic.
I tu pytanie ?
W jaki sposób Wasze siadają?
Widziałam jak siada Anastazja (całe wieki temu już to robiła 😀) I to wyglądało zupełnie inaczej niż moja. Melania z pozycji czworaków siada na pupę rozsuwa kolanka I przesuwa stópki zza siebie do przodu. Dorosły w życiu by tego nie zrobił.

A jak Wasze?
Ciekawi mnie, który sposób częściej nasze marcowe dzieci wybierają?

Teraz to z każdej pozycji siada, z czworaków, tak jak widziałaś, z podporu na boku, lub jak dorosły jak by miala pompkę zrobić z leżenia, cyk i już siedzi.

reklama
Właśnie Mary na roczek albo już nawet święta obowiązkowo musisz ją zabrać do fryzjera 🤣🤣😉
Ja fryzjera mam w domu 😃 Tata już robi fryzury i będzie pocinać końcówki 😃 (A mi za cholere nie chce grzebać przy włosach, ale wybaczam mu, córeczce niech tam grzebie we włosach, ogólnie kiedyś wspominałam że męża wyuczony zawód to fryzjer 😃)

Czajo, pisałyśmy o marudzeniu i o skoku, no to mam: dziś 2 ząb i Melania nagle sama siada, jakby nigdy nic, siada sobie jak stara ni z tego ni z owego. Wesoła, zadowolona, jak ręką odjął nie marudziła dziś nic.
I tu pytanie ?
W jaki sposób Wasze siadają?
Widziałam jak siada Anastazja (całe wieki temu już to robiła 😀) I to wyglądało zupełnie inaczej niż moja. Melania z pozycji czworaków siada na pupę rozsuwa kolanka I przesuwa stópki zza siebie do przodu. Dorosły w życiu by tego nie zrobił.

A jak Wasze?
Ciekawi mnie, który sposób częściej nasze marcowe dzieci wybierają?
mój to teraz uwielbia siadać na piętach a czasami siada z czworaczej lewą nogę prostuje siup na prawa strone dupki i wyciąga prawa nogę
jak siedzi to zawsze w rozkroku wraca tak samo podgina nogę prawa, lewa wyprostowana ręce do przodu i siup na kolana
a jak stoi to teraz już ma tak że zginą kolana i siada na piętach już nie robi bęc na dupkę
to tak po krótce nie wiem czy ktoś coś z tego z kuma🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Na siedzenie też jeszcze czekamy.... Ogólnie zapisałam już młodego na zajęcia rehabilitacyjne, w piątek kończy 8 m-cy więc już się trochę martwię. Choć niby widełki co do raczkowania i siadania są dość rozpięte 🤔
To bardziej przejęta jesteś niż ja, na pewno zajęcia Wam sporo pomogą, choćby jako forma zabawy.
Moja nie dawała żadnych oznak, że usiądzie sama. Wczoraj cały dzień balansowała w miejscu na czterech, a dziś to siedzenie.
Przedwczoraj i wcześniej leżała sobie w najlepsze podziwiając sufit.
Melania ma 8 mieś I tydzień.

mój to teraz uwielbia siadać na piętach a czasami siada z czworaczej lewą nogę prostuje siup na prawa strone dupki i wyciąga prawa nogę
jak siedzi to zawsze w rozkroku wraca tak samo podgina nogę prawa, lewa wyprostowana ręce do przodu i siup na kolana
a jak stoi to teraz już ma tak że zginą kolana i siada na piętach już nie robi bęc na dupkę
to tak po krótce nie wiem czy ktoś coś z tego z kuma🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Kumam 😃

Na siedzenie też jeszcze czekamy.... Ogólnie zapisałam już młodego na zajęcia rehabilitacyjne, w piątek kończy 8 m-cy więc już się trochę martwię. Choć niby widełki co do raczkowania i siadania są dość rozpięte 🤔
Na siadanie ma czas do 9 miesiąca więc jeszcze jest trochę czasu😉
Ja fryzjera mam w domu 😃 Tata już robi fryzury i będzie pocinać końcówki 😃 (A mi za cholere nie chce grzebać przy włosach, ale wybaczam mu, córeczce niech tam grzebie we włosach, ogólnie kiedyś wspominałam że męża wyuczony zawód to fryzjer 😃)
A tak teraz sobie przypomniałam 😁a pracuje w zawodzie ?

reklama
myślę że nie masz co się martwić mój zaczął siadanie i raczkowanie jednego dnia odstęp kilku godzin i nawet neurolog twierdziła że jeszcze daleka droga więc ja myślę że Ci specjaliści to szacują statystycznie 😜

Do góry