reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Hehe ale pies zadowolony że Nastka coś mu zostawiła🤣

A do Ciebie to sama bym na te śniadania wpadała🤣
Tylko pies był zadowolony 😃 chyba Nastce też kolejne zęby będą wychodziły bo znów się ślini i jeździ językiem po dolnych dziąsłach i wszystko pakuje do buzi, więc podejrzewam ze 2-ki Welcome 😃

reklama
Tylko pies był zadowolony 😃 chyba Nastce też kolejne zęby będą wychodziły bo znów się ślini i jeździ językiem po dolnych dziąsłach i wszystko pakuje do buzi, więc podejrzewam ze 2-ki Welcome 😃
Ja wczorajszy dzień to chyba wymażę z pamięci...tak się darła cały dzień , że aż jej paracetamol podałam bo już nie wiedziałam o co kaman....dziąsła na górnych jedynkach aż sine a zębów nie widać:(
A jak dotknęłam w miejscu dolnych dwójek to nie mogłam przez 10 min jej uspokoić więc nie wiem ile tych zębów jej idzie ale jest armagedon...
Oby u Was wyszło to bezboleśnie....😀

Ja wczorajszy dzień to chyba wymażę z pamięci...tak się darła cały dzień , że aż jej paracetamol podałam bo już nie wiedziałam o co kaman....dziąsła na górnych jedynkach aż sine a zębów nie widać:(
A jak dotknęłam w miejscu dolnych dwójek to nie mogłam przez 10 min jej uspokoić więc nie wiem ile tych zębów jej idzie ale jest armagedon...
U nas jest marudzenie, lecz na odkładanie do łóżeczka. Ciągle chce być w centrum zainteresowania. Tak nie ma krzyków obecnie i oby tak zostało..

My mamy jeden ząbek, wyszedł niepostrzeżenie.

Ale Melania realizuje od wczorajszego popołudnia Twój scenariusz. Budzi się po nocy, cycusiem nie mogłam jej " znokautować" , jak mówi karoo-kp. Od rana jęki, stęki, krzyki nawet, takie złośliwe, nie bólowe.
I też nie mam opcji numer 4 🙄
Jak u Ciebie tak kilka dni z rzędu to dziwię się, że jeszcze siwa nie jesteś i masz ochotę miłe rzeczy do nas pisać.

O losieee....

Lipaaa kiedyś pisała, że jej Maja ociera sobie kolanka.
Moja też nie lubi gołych kolanek do pełzania, ale stópki zawsze gołe 😄
Tak, jak zasuwa po dywanie albo plytkach.
Jak pełzala to miała nawet udka zaczerwienione od tarcia.
Maja już raczkuje i zawsze jest w spodniach i skarpetki też raczej zawsze... chyba, że bawimy się na łóżku, wtedy w samym pampersie 😉

reklama
Jak ćwiczycie Patii? W sensie, co trzeba robić?
Gdy leży na pleckach trzymam ją za prawy bark aby przylegał do maty i pokazuje jej zabawkę aby główkę skierowała na bok maksymalnie ile potrafi w lewą stronę. Bo musi umieć dotknąć policzkiem podłogi, a tego nie potrafi bo ten mięsień ma skrócony z tej strony. Albo chwatam ją za lewy bark i przyciskam go niżej a drugą ręką główkę odchylam w prawa stronę, aby trzymała główkę w pionie i aby naciągnąć ten mięsień. Niestety nie jest to dla niej przyjemne i szybko marudzi przy tym.

Do góry