reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Haha jaki urwisek 😚 i oczywiście z balonikiem 👍🎈

A mopem parowym laski lecimy z oknami raz dwa 😎

Wiem co mówię, mam 12 dużych okien plus ogród zimowy cały przeszklony 🙈🙉

Myję tylko te co mój fafel zapacka, z resztą czekam bo mam rusztowanie wokół całej chaty, ciągle dach reperują po gradobiciu 🤮
No ja się przymierzam do kupna tego mopu, ale muszę się zastanowić w jakim miesiącu 😅 Chyba poczekam na zwrot kasy z PIT z Czech 😁 Będzie dobry prezent na święta 😁

Tak wszystkie nasze dzieciaczki są cudne 🥰

A jaki wyciamkany i ośliniony 🤣 i oczywiście skarpety ponaciągane bo usiłował zdjąć 😅
Na piżamkę rano ubieram mu kamizelkę, a wczoraj był z tatą do 14 to oczywiście tak długo w piżamkę bo tata nie odróżnia co jest czym🙈 a mama nie powiedziała😉
hahahhaha u mnie to samo🤣🤣 woli zostawić ją w piżamce i poczekać aż coś jej wybiorę. a jakby mieli iść na dwór to na bank pod spodem piżamka by była🤪

Wczoraj pisałyście o dobieraniu się maluchów do klapków, laczków, bambosze itd. Dziś mi moja dorwała się do sterty skarpet do prania ( w łazience ją miałam, pomagała selekcję do prania zrobić ) no i oderwać takiej brudnej męskiej jej nie mogłam, awantura była 😂

A propos prasowania, suszarka bębnowa robi robotę, na odpowiednim programie, prasowanie zbędne.
Taka suszarka to dla mnie must have. Szuszarek stojących nie mam gdzie ustawiać ☹

A to tu się akurat nie zgodzę. Ponieważ tak samo jak my dorośli jemy posiłki i osadza nam się osad na zębach, tak samo takim maluszkom po jedzeniu też się zbiera osad na zębach. Dlatego ważne jest by myć dzieciom, żeby ten osad usunąć i nie miały zepsutych zębów 😜 Jasne, że genetyka też dużo daje, ale ona nie jest kwestią mycia zębów 😉
hahahaha ale ja nie powiedziałam, żeby nie myć zębów :) jestem za tym, żeby myć.
to była tylko refleksja z moich obserwacji, że tak to się układa. Przykład: koleżanka ma dwoje dzieci, rok różnicy, córka dba o zęby, myje je dokładnie 3min z zegarkiem w ręku, 3xdziennie ale ma ciągle jakieś problemy z nimi; syn, myje z wielkiej łaski, nie zawsze 2xdziennie i zęby piękne, żadnych ubytków - a mają już 18 i 17 lat , ot taki paradoks:p

hahahaha ale ja nie powiedziałam, żeby nie myć zębów :) jestem za tym, żeby myć.
to była tylko refleksja z moich obserwacji, że tak to się układa. Przykład: koleżanka ma dwoje dzieci, rok różnicy, córka dba o zęby, myje je dokładnie 3min z zegarkiem w ręku, 3xdziennie ale ma ciągle jakieś problemy z nimi; syn, myje z wielkiej łaski, nie zawsze 2xdziennie i zęby piękne, żadnych ubytków - a mają już 18 i 17 lat , ot taki paradoks:p
Tak u mnie też, szczególnie to mycie z łaski 😂

A to ja dzisiaj ambitnie , bo zamierzam okna umyć jak N wróci z pracy 👌😀 Półtorej roku nie myłam okien ( N mył), bo najpierw w ciazy byłam a teraz pol roku nie miałam kiedy przy małej 😅
Kurze powycierałam dziś tylko u małej w pokoju, bo przecież więcej nie mogę, bo maruda jedna mnie woła i musi mnie widzieć, a leżała na macie w swoim kąciku w salonie.

Dzien marudy dziś jest 😁
Zobacz załącznik 1327227
Patii, no tak Nelcia ma fajne pucunie też 😃
Taka golutka!!! Bez skarpetek!!! ☺
Ale masz fajny kącik zabaw, taki jakby płacyk zabaw, bardzo mi się podoba 🤩

reklama
Do góry