reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Haha jaki urwisek 😚 i oczywiście z balonikiem 👍🎈

A mopem parowym laski lecimy z oknami raz dwa 😎

Wiem co mówię, mam 12 dużych okien plus ogród zimowy cały przeszklony 🙈🙉

Myję tylko te co mój fafel zapacka, z resztą czekam bo mam rusztowanie wokół całej chaty, ciągle dach reperują po gradobiciu 🤮
No ja się przymierzam do kupna tego mopu, ale muszę się zastanowić w jakim miesiącu 😅 Chyba poczekam na zwrot kasy z PIT z Czech 😁 Będzie dobry prezent na święta 😁

Tak wszystkie nasze dzieciaczki są cudne 🥰

A jaki wyciamkany i ośliniony 🤣 i oczywiście skarpety ponaciągane bo usiłował zdjąć 😅
Na piżamkę rano ubieram mu kamizelkę, a wczoraj był z tatą do 14 to oczywiście tak długo w piżamkę bo tata nie odróżnia co jest czym🙈 a mama nie powiedziała😉
hahahhaha u mnie to samo🤣🤣 woli zostawić ją w piżamce i poczekać aż coś jej wybiorę. a jakby mieli iść na dwór to na bank pod spodem piżamka by była🤪

Wczoraj pisałyście o dobieraniu się maluchów do klapków, laczków, bambosze itd. Dziś mi moja dorwała się do sterty skarpet do prania ( w łazience ją miałam, pomagała selekcję do prania zrobić ) no i oderwać takiej brudnej męskiej jej nie mogłam, awantura była 😂

A propos prasowania, suszarka bębnowa robi robotę, na odpowiednim programie, prasowanie zbędne.
Taka suszarka to dla mnie must have. Szuszarek stojących nie mam gdzie ustawiać ☹

A to tu się akurat nie zgodzę. Ponieważ tak samo jak my dorośli jemy posiłki i osadza nam się osad na zębach, tak samo takim maluszkom po jedzeniu też się zbiera osad na zębach. Dlatego ważne jest by myć dzieciom, żeby ten osad usunąć i nie miały zepsutych zębów 😜 Jasne, że genetyka też dużo daje, ale ona nie jest kwestią mycia zębów 😉
hahahaha ale ja nie powiedziałam, żeby nie myć zębów :) jestem za tym, żeby myć.
to była tylko refleksja z moich obserwacji, że tak to się układa. Przykład: koleżanka ma dwoje dzieci, rok różnicy, córka dba o zęby, myje je dokładnie 3min z zegarkiem w ręku, 3xdziennie ale ma ciągle jakieś problemy z nimi; syn, myje z wielkiej łaski, nie zawsze 2xdziennie i zęby piękne, żadnych ubytków - a mają już 18 i 17 lat , ot taki paradoks:p

hahahaha ale ja nie powiedziałam, żeby nie myć zębów :) jestem za tym, żeby myć.
to była tylko refleksja z moich obserwacji, że tak to się układa. Przykład: koleżanka ma dwoje dzieci, rok różnicy, córka dba o zęby, myje je dokładnie 3min z zegarkiem w ręku, 3xdziennie ale ma ciągle jakieś problemy z nimi; syn, myje z wielkiej łaski, nie zawsze 2xdziennie i zęby piękne, żadnych ubytków - a mają już 18 i 17 lat , ot taki paradoks:p
Tak u mnie też, szczególnie to mycie z łaski 😂

A to ja dzisiaj ambitnie , bo zamierzam okna umyć jak N wróci z pracy 👌😀 Półtorej roku nie myłam okien ( N mył), bo najpierw w ciazy byłam a teraz pol roku nie miałam kiedy przy małej 😅
Kurze powycierałam dziś tylko u małej w pokoju, bo przecież więcej nie mogę, bo maruda jedna mnie woła i musi mnie widzieć, a leżała na macie w swoim kąciku w salonie.

Dzien marudy dziś jest 😁
Zobacz załącznik 1327227
Patii, no tak Nelcia ma fajne pucunie też 😃
Taka golutka!!! Bez skarpetek!!! ☺
Ale masz fajny kącik zabaw, taki jakby płacyk zabaw, bardzo mi się podoba 🤩

reklama
Do góry