reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

@Niedługo mama @Lipaaa @karoo-kp jaki macie model tego mopa Ariete? Bo bym się skusiła normalnie 😍
Ja mam ariete steam mop 10 in 1
Ja mam ten, ale outletowy więc zapłaciłam 4 dyszki mniej. Link do: Ariete 4169 MULTI STEAM SYSTEM+
👍
A ja się zastanawiałam nad śpiworkiem i kuźwa nie wiem czy kupować czy nie, czy lepiej cieplej ubrać, przykryć kocem i nałożyć pokrowiec by ciepło trzymało...

Trochę wydatków jest przed zimą i świętami a jeszcze wczoraj napisał nam właściciel mieszkania, że końcem października kończy nam się umowa i od listopada nowa umowa i podwyższa nam odstępne o 200 zł na miesiąc 😱 wyobrażacie sobie? Dwa miesiące przed świętami, gdzie ludzie mają zaplanowane wydatki a ten, że podwyżka odstępnego. Ja pierdole, tak się z N wkur*****na niego, że nie umiemy tego przeboleć. W przyszłym tygodniu chcemy się z nim spotkać i obgadać wszystko, bo skoro chce podnieść cenę to niech nam wszystko naprawi to co się w mieszkaniu psuje nie z naszej winy...
Napisałam dzisiaj do niego smsa z prośbą o to by nową cenę wniósł od nowego roku. Zobaczymy czy się zgodzi. Cymbał jeden... 🤬🤬🤬
Współczuję, za takie coś szukałabym innego lokum.

To kiepsko, taka złośliwość rzeczy martwych 😉
A ja staram się nie robić w sobotę prania nie cierpię jak potem pół niedzieli muszę jeszcze walczyć z ukladaniem suszeniem itp. w tygodniu ogarniam temat a dzisiaj tylko odkurzanie i mycie podłóg.
Ja też wolę w tygodniu, a odkurzanie i mycie podłóg mam co drugi dzień hehe
Tak to jest przy psie, który zrzuca siersc cały rok a nie sezonowo.
Jednak popsuta? ☹
Kurczę, szkoda nieplanowanego wydatku. Jakieś te sprzęty teraz mało trwałe, 5- 6 lat i się psują, a naprawić albo się nie da albo nie opłaca.
Kurde ja mam pralkę już chyba z 9 lat i odpukać spisuje się hehe
O rany, a ja nic nie prasuję 🙈🙈😂
Ja tylko dla małej prasuje wszystko.
Maz codziennie w koszuli chodzi i co prawda prasuje sobie sam ale przymierzam się kupić mu w prezencie takiego manekina balonowego 😎

reklama
A ja pranie uwielbiam robić gorzej potem z prasowaniem tego wszystkiego . Ostatnio miałam taką stertę że aż po mamę zadzwoniłam żeby mi pomogła bo z małą to bym z tydzień prasowała 😂
Haha dobre nie wpadłam bym na taki pomysł zresztą moja mama raczej nie pomogła by mi w tym bo nie cierpi prasować🤣
Ja powiem tak jak mam czas to prasuje a jak mi go brakuje to układam do szafy bez prasowania i prasuje tylko to co konieczne bo wygląda jak psu z gardła 😅😉

Jednak popsuta? ☹
Kurczę, szkoda nieplanowanego wydatku. Jakieś te sprzęty teraz mało trwałe, 5- 6 lat i się psują, a naprawić albo się nie da albo nie opłaca.
Jak powiedziałam Panu w sklepie ze pralka tylko 10 lat mi wytrzymała to Pan mi powiedział że miałam bardzo dobry egzemplarz 🤣a ja taka wkurzona bo mamy sprzęty dłużej wytrzymywały 😅😉

To kiepsko, taka złośliwość rzeczy martwych 😉
A ja staram się nie robić w sobotę prania nie cierpię jak potem pół niedzieli muszę jeszcze walczyć z ukladaniem suszeniem itp. w tygodniu ogarniam temat a dzisiaj tylko odkurzanie i mycie podłóg.
A to ja dzisiaj ambitnie , bo zamierzam okna umyć jak N wróci z pracy 👌😀 Półtorej roku nie myłam okien ( N mył), bo najpierw w ciazy byłam a teraz pol roku nie miałam kiedy przy małej 😅
Kurze powycierałam dziś tylko u małej w pokoju, bo przecież więcej nie mogę, bo maruda jedna mnie woła i musi mnie widzieć, a leżała na macie w swoim kąciku w salonie.

Dzien marudy dziś jest 😁
IMG_20211016_105717.jpg

A to ja dzisiaj ambitnie , bo zamierzam okna umyć jak N wróci z pracy 👌😀 Półtorej roku nie myłam okien ( N mył), bo najpierw w ciazy byłam a teraz pol roku nie miałam kiedy przy małej 😅
Kurze powycierałam dziś tylko u małej w pokoju, bo przecież więcej nie mogę, bo maruda jedna mnie woła i musi mnie widzieć, a leżała na macie w swoim kąciku w salonie.

Dzien marudy dziś jest 😁
Zobacz załącznik 1327227
Zazdroszczę 😃 u mnie nie przejdzie niestety leżenie bezczynne na macie, muszę mieć Anastazja pod opieką, bo ona ucieka i zbyt dużo już kombinuje. Ja też tak się mobilizuje do mycia okien i podobnie mąż mój pół roku temu je umył po porodzie 😂 bo zaraz świata nie będę widzieć.

A ja pranie uwielbiam robić gorzej potem z prasowaniem tego wszystkiego . Ostatnio miałam taką stertę że aż po mamę zadzwoniłam żeby mi pomogła bo z małą to bym z tydzień prasowała 😂
A to ja w ciąży mówiłam sobie, że do roku będę prasowała ubranka małej po każdym praniu, żeby zabić wszystkie drobnoustroje 🙈 Ehe, jeszcze wtedy nie wiedziałam, że nie będzie na to czasu 😂 I nie prasuje ich, jedynie jak jakaś sukieneczka wygnieciona czy coś to wtedy 😅

No właśnie sterta mi leży na fotelu i dwie suszarki do zdjęcia, plus dwa prania do powieszenia 🤬 ale mi się nie chcę, chyba najpierw do kumpeli na kawę pojadę 😂
Witaj w klubie 😂 ja prasuje jak już muszę coś założyć a jest pogniecione 😃
Dla siebie nie kupuję rzeczy, które się gniotą. Dobrusia ma jakieś sukienki, prasuję jak wyciągam, bo ma założyć, mąż i najstarsza córka prasują sobie sami. Nienawidzę prasowania i zmywania garów 😉

Ja mam ariete steam mop 10 in 1

👍

Współczuję, za takie coś szukałabym innego lokum.

Ja też wolę w tygodniu, a odkurzanie i mycie podłóg mam co drugi dzień hehe
Tak to jest przy psie, który zrzuca siersc cały rok a nie sezonowo.

Kurde ja mam pralkę już chyba z 9 lat i odpukać spisuje się hehe

Ja tylko dla małej prasuje wszystko.
Maz codziennie w koszuli chodzi i co prawda prasuje sobie sam ale przymierzam się kupić mu w prezencie takiego manekina balonowego 😎
Ja nawet małej, prasowałam tylko pierwszy set zanim się urodziła 🙈

Zazdroszczę 😃 u mnie nie przejdzie niestety leżenie bezczynne na macie, muszę mieć Anastazja pod opieką, bo ona ucieka i zbyt dużo już kombinuje. Ja też tak się mobilizuje do mycia okien i podobnie mąż mój pół roku temu je umył po porodzie 😂 bo zaraz świata nie będę widzieć.
My mieszkamy przy głównej drodze i u nas się tak szybko brudzą okna, że musielibyśmy je myć co 3 Msc... No ale bez jaj, 5 okien dużych mam do mycia, więc trochę roboty jest. Jeszcze grzyb nam się zbiera od wewnątrz na silikonie na dole szyby, bo mamy za szczelne okna i jak grzejemy to woda się zbiera na dole szyby i przez to ten grzyb...

Dzien marudy dziś jest 😁
Zobacz załącznik 1327227

My mieszkamy przy głównej drodze i u nas się tak szybko brudzą okna, że musielibyśmy je myć co 3 Msc... No ale bez jaj, 5 okien dużych mam do mycia, więc trochę roboty jest. Jeszcze grzyb nam się zbiera od wewnątrz na silikonie na dole szyby, bo mamy za szczelne okna i jak grzejemy to woda się zbiera na dole szyby i przez to ten grzyb...
Haha jaki urwisek 😚 i oczywiście z balonikiem 👍🎈

A mopem parowym laski lecimy z oknami raz dwa 😎

Wiem co mówię, mam 12 dużych okien plus ogród zimowy cały przeszklony 🙈🙉

Myję tylko te co mój fafel zapacka, z resztą czekam bo mam rusztowanie wokół całej chaty, ciągle dach reperują po gradobiciu 🤮

reklama
Haha jaki urwisek 😚 i oczywiście z balonikiem 👍🎈

A mopem parowym laski lecimy z oknami raz dwa 😎

Wiem co mówię, mam 12 dużych okien plus ogród zimowy cały przeszklony 🙈🙉

Myję tylko te co mój fafel zapacka, z resztą czekam bo mam rusztowanie wokół całej chaty, ciągle dach reperują po gradobiciu 🤮
A te okna to lecisz tylko tą parą czy wcześniej jeszcze czymś bo nie zgłębiałam tematu jeszcze😉

Do góry