reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

@Niedługo mama @Lipaaa @karoo-kp jaki macie model tego mopa Ariete? Bo bym się skusiła normalnie 😍
Ja mam ariete steam mop 10 in 1
Ja mam ten, ale outletowy więc zapłaciłam 4 dyszki mniej. Link do: Ariete 4169 MULTI STEAM SYSTEM+
👍
A ja się zastanawiałam nad śpiworkiem i kuźwa nie wiem czy kupować czy nie, czy lepiej cieplej ubrać, przykryć kocem i nałożyć pokrowiec by ciepło trzymało...

Trochę wydatków jest przed zimą i świętami a jeszcze wczoraj napisał nam właściciel mieszkania, że końcem października kończy nam się umowa i od listopada nowa umowa i podwyższa nam odstępne o 200 zł na miesiąc 😱 wyobrażacie sobie? Dwa miesiące przed świętami, gdzie ludzie mają zaplanowane wydatki a ten, że podwyżka odstępnego. Ja pierdole, tak się z N wkur*****na niego, że nie umiemy tego przeboleć. W przyszłym tygodniu chcemy się z nim spotkać i obgadać wszystko, bo skoro chce podnieść cenę to niech nam wszystko naprawi to co się w mieszkaniu psuje nie z naszej winy...
Napisałam dzisiaj do niego smsa z prośbą o to by nową cenę wniósł od nowego roku. Zobaczymy czy się zgodzi. Cymbał jeden... 🤬🤬🤬
Współczuję, za takie coś szukałabym innego lokum.

To kiepsko, taka złośliwość rzeczy martwych 😉
A ja staram się nie robić w sobotę prania nie cierpię jak potem pół niedzieli muszę jeszcze walczyć z ukladaniem suszeniem itp. w tygodniu ogarniam temat a dzisiaj tylko odkurzanie i mycie podłóg.
Ja też wolę w tygodniu, a odkurzanie i mycie podłóg mam co drugi dzień hehe
Tak to jest przy psie, który zrzuca siersc cały rok a nie sezonowo.
Jednak popsuta? ☹
Kurczę, szkoda nieplanowanego wydatku. Jakieś te sprzęty teraz mało trwałe, 5- 6 lat i się psują, a naprawić albo się nie da albo nie opłaca.
Kurde ja mam pralkę już chyba z 9 lat i odpukać spisuje się hehe
O rany, a ja nic nie prasuję 🙈🙈😂
Ja tylko dla małej prasuje wszystko.
Maz codziennie w koszuli chodzi i co prawda prasuje sobie sam ale przymierzam się kupić mu w prezencie takiego manekina balonowego 😎

reklama
A ja pranie uwielbiam robić gorzej potem z prasowaniem tego wszystkiego . Ostatnio miałam taką stertę że aż po mamę zadzwoniłam żeby mi pomogła bo z małą to bym z tydzień prasowała 😂
Haha dobre nie wpadłam bym na taki pomysł zresztą moja mama raczej nie pomogła by mi w tym bo nie cierpi prasować🤣
Ja powiem tak jak mam czas to prasuje a jak mi go brakuje to układam do szafy bez prasowania i prasuje tylko to co konieczne bo wygląda jak psu z gardła 😅😉

Jednak popsuta? ☹
Kurczę, szkoda nieplanowanego wydatku. Jakieś te sprzęty teraz mało trwałe, 5- 6 lat i się psują, a naprawić albo się nie da albo nie opłaca.
Jak powiedziałam Panu w sklepie ze pralka tylko 10 lat mi wytrzymała to Pan mi powiedział że miałam bardzo dobry egzemplarz 🤣a ja taka wkurzona bo mamy sprzęty dłużej wytrzymywały 😅😉

To kiepsko, taka złośliwość rzeczy martwych 😉
A ja staram się nie robić w sobotę prania nie cierpię jak potem pół niedzieli muszę jeszcze walczyć z ukladaniem suszeniem itp. w tygodniu ogarniam temat a dzisiaj tylko odkurzanie i mycie podłóg.
A to ja dzisiaj ambitnie , bo zamierzam okna umyć jak N wróci z pracy 👌😀 Półtorej roku nie myłam okien ( N mył), bo najpierw w ciazy byłam a teraz pol roku nie miałam kiedy przy małej 😅
Kurze powycierałam dziś tylko u małej w pokoju, bo przecież więcej nie mogę, bo maruda jedna mnie woła i musi mnie widzieć, a leżała na macie w swoim kąciku w salonie.

Dzien marudy dziś jest 😁
IMG_20211016_105717.jpg

A to ja dzisiaj ambitnie , bo zamierzam okna umyć jak N wróci z pracy 👌😀 Półtorej roku nie myłam okien ( N mył), bo najpierw w ciazy byłam a teraz pol roku nie miałam kiedy przy małej 😅
Kurze powycierałam dziś tylko u małej w pokoju, bo przecież więcej nie mogę, bo maruda jedna mnie woła i musi mnie widzieć, a leżała na macie w swoim kąciku w salonie.

Dzien marudy dziś jest 😁
Zobacz załącznik 1327227
Zazdroszczę 😃 u mnie nie przejdzie niestety leżenie bezczynne na macie, muszę mieć Anastazja pod opieką, bo ona ucieka i zbyt dużo już kombinuje. Ja też tak się mobilizuje do mycia okien i podobnie mąż mój pół roku temu je umył po porodzie 😂 bo zaraz świata nie będę widzieć.

A ja pranie uwielbiam robić gorzej potem z prasowaniem tego wszystkiego . Ostatnio miałam taką stertę że aż po mamę zadzwoniłam żeby mi pomogła bo z małą to bym z tydzień prasowała 😂
A to ja w ciąży mówiłam sobie, że do roku będę prasowała ubranka małej po każdym praniu, żeby zabić wszystkie drobnoustroje 🙈 Ehe, jeszcze wtedy nie wiedziałam, że nie będzie na to czasu 😂 I nie prasuje ich, jedynie jak jakaś sukieneczka wygnieciona czy coś to wtedy 😅

No właśnie sterta mi leży na fotelu i dwie suszarki do zdjęcia, plus dwa prania do powieszenia 🤬 ale mi się nie chcę, chyba najpierw do kumpeli na kawę pojadę 😂
Witaj w klubie 😂 ja prasuje jak już muszę coś założyć a jest pogniecione 😃
Dla siebie nie kupuję rzeczy, które się gniotą. Dobrusia ma jakieś sukienki, prasuję jak wyciągam, bo ma założyć, mąż i najstarsza córka prasują sobie sami. Nienawidzę prasowania i zmywania garów 😉

Ja mam ariete steam mop 10 in 1

👍

Współczuję, za takie coś szukałabym innego lokum.

Ja też wolę w tygodniu, a odkurzanie i mycie podłóg mam co drugi dzień hehe
Tak to jest przy psie, który zrzuca siersc cały rok a nie sezonowo.

Kurde ja mam pralkę już chyba z 9 lat i odpukać spisuje się hehe

Ja tylko dla małej prasuje wszystko.
Maz codziennie w koszuli chodzi i co prawda prasuje sobie sam ale przymierzam się kupić mu w prezencie takiego manekina balonowego 😎
Ja nawet małej, prasowałam tylko pierwszy set zanim się urodziła 🙈

Zazdroszczę 😃 u mnie nie przejdzie niestety leżenie bezczynne na macie, muszę mieć Anastazja pod opieką, bo ona ucieka i zbyt dużo już kombinuje. Ja też tak się mobilizuje do mycia okien i podobnie mąż mój pół roku temu je umył po porodzie 😂 bo zaraz świata nie będę widzieć.
My mieszkamy przy głównej drodze i u nas się tak szybko brudzą okna, że musielibyśmy je myć co 3 Msc... No ale bez jaj, 5 okien dużych mam do mycia, więc trochę roboty jest. Jeszcze grzyb nam się zbiera od wewnątrz na silikonie na dole szyby, bo mamy za szczelne okna i jak grzejemy to woda się zbiera na dole szyby i przez to ten grzyb...

Dzien marudy dziś jest 😁
Zobacz załącznik 1327227

My mieszkamy przy głównej drodze i u nas się tak szybko brudzą okna, że musielibyśmy je myć co 3 Msc... No ale bez jaj, 5 okien dużych mam do mycia, więc trochę roboty jest. Jeszcze grzyb nam się zbiera od wewnątrz na silikonie na dole szyby, bo mamy za szczelne okna i jak grzejemy to woda się zbiera na dole szyby i przez to ten grzyb...
Haha jaki urwisek 😚 i oczywiście z balonikiem 👍🎈

A mopem parowym laski lecimy z oknami raz dwa 😎

Wiem co mówię, mam 12 dużych okien plus ogród zimowy cały przeszklony 🙈🙉

Myję tylko te co mój fafel zapacka, z resztą czekam bo mam rusztowanie wokół całej chaty, ciągle dach reperują po gradobiciu 🤮

reklama
Haha jaki urwisek 😚 i oczywiście z balonikiem 👍🎈

A mopem parowym laski lecimy z oknami raz dwa 😎

Wiem co mówię, mam 12 dużych okien plus ogród zimowy cały przeszklony 🙈🙉

Myję tylko te co mój fafel zapacka, z resztą czekam bo mam rusztowanie wokół całej chaty, ciągle dach reperują po gradobiciu 🤮
A te okna to lecisz tylko tą parą czy wcześniej jeszcze czymś bo nie zgłębiałam tematu jeszcze😉

Do góry