reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Na rynku też jest pełna oferta słoiczkow pt. : po 4 miesiącu
✌️
Dokładnie są od 4 miesiąca moja mama też mi już mówi, że już dawno dawała w tym czasie ale u nas te zalecenia pozmieniali bo wychwalają pod niebiosa karmienie piersią i niby układ pokarmowy nie gotowy 😉 jak z wszystkim trzeba trochę słuchać rad a trochę robić według własnej intuicji i będzie dobrze😉

reklama
Starsze dzieci karmiłam piersią i jak miały jakoś 6mcy dopiero rozszerzałam dietę. od 4mca zaleca się rozszerzać dietę u dzieci na mm. Ale...moim zdaniem to wedle uznania, jak kp i chcesz po trochu coś wprowadzać to nikt ci nie zabroni. A jak mm to można rozpocząć ciut później niż 4mc.
Moja młoda w zeszłym tygodniu juz skończyła 5 miesięcy. Tak myślę że za tydzień juz chyba spróbuję pierwszą łyżeczkę. Zobaczymy.

Powiedz kiedy będziesz to zrobię na świeżo 🤣🤣😁

Z awokado jest spoko ale jak mam iść po bandzie, to wolę to moje 🙈🙈🤣. Awokado wolę wykorzystać do pasty jajecznej ❤ choć z uwagi na sposób pozyskiwania awokado również unikam, mniej niż oleju palmowego, ale też. No, z tym karmieniem to ja wiem, staram się nie oceniać, ale czasami aż mnie wkurw bierze jak widzę dziecko karmione syfem i siedzące np ciągle przed komórką z bajkami. Taka.prosta droga do chorób metabolicznych. Elektronika plus słodycze.

Żeby nie to, że dla dzieci, to bym z ksylitolem robiła, ale dziewczyny i mój mąż mają po ksylitolu i erytrolu biegunkę 🙈🙈 ja tylko gazuję na potęgę 🤣🤣
chyba z 15 lat nie mam w chacie zwykłego cukru i jak ktoś do mnie przyjeżdża teraz nie bo covid ale wcześniej to musi sobie przywieźć albo pije gorzkie
ksylitol używam tylko do wypiekow bo do czego innego jeszcze 🤷🏻‍♀️ nikt nie narzekał na toaletę 😂😂😂
erytrocytów nie cierpię w smaku 😝

reklama
A propo jedzenia widziałyście to zdjęcie coraz więcej otyłych niemowlaków, pow 6 ms chleb biały z nutella 😱 i jeszcze na Facebooku się tym chwalić😡
No mnie to wkurza strasznie,moja znajoma ostatnio pochwaliła się na FB, że jej synek je właśnie swoje ulubione śniadanko, czyli Danio. Ma 5 m-cy.... 😏

Do góry