Jeżeli chodzi o sprzedaż ubranek po dziecku (małym i starszym) to mnie się udaje przez olx albo marketplace. Najdłużej czekałam tydzień, a tak to dwa dni i sprzedane
U mnie młody przekręca się z pleców na brzuch prawą stroną, a lewa narazie dla niego jest niewygodna albo nie istnieje
Dzisiaj przebił się drugi ząbek
, mamy już dwie dolne jedynki.
Mój Antoś w 19 tygodniu ważył 7400 i 59cm długi (waga urodzeniową 4600) od 12 tygodnia do 19 przybrał tylko 1 kg. Zaczęłam go od 2 tygodni dokarmiać i dostaje jedna albo dwie butelki mm i widzę różnicę w jego zachowaniu. Jest mniej spięty i mniej marudny, lepiej śpi w nocy no i nie wisi tak na cycu. Na początku jak dostał mm jadł bardzo łapczywie jakby nie jadł cały dzień, a np. zdążył zjeść cyca (jadł ok 30min) i dostał butle wypijał na jednym tchu 150ml i poprawił jeszcze cycem, wtedy dopiero zasypiał. Teraz po dwóch tygodniach je spokojnie i już nie tak łapczywie. Doszłam do wniosku, że dziecko było niedojedzone
, ale ze mnie matka. Mój pokarm jest mało kaloryczny i biedny nie dojadał.
My mieliśmy problem z krostkami -załączę zdjęcie jak to wyglądało (już wcześniej pisałam), jakimś uczuleniem i najpierw wysuszyłam przemywając buzię samą przegotowaną wodą, a jak było już suche to nawilżałam kremem LINODERM plus, po ok dwóch tygodniach nie było już śladu. Do tej pory nie wróciło, podejrzewam, a nawet jestem pewna, że to uczulenie na białko jajka. Nie jem teraz białka i nic nie wraca.