reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Córka tak sama z siebie, a syn to najpierw zamiast mleka w nocy dawałam mu wodę i stopniowo sen się wydłużał, jak już zaczął dłużej w nocy spać, to do usypiania siadałam przy łóżeczku i trzymał mnie za rękę i tak usypiał 🙂
U nas właśnie zaczyna się pojawiać więcej pobudek w ciągu nocy. Tak jak wcześniej była np jedna, tak zaczyna być ich juz z 3

reklama
Próbowałam go odkładać żeby sam zasypiał, ale był mega płacz, brałam na ręce, tulilam, głaskałam i niestety nic nie skutkowało. Może robię jakiś błąd skoro trzecie dziecko i ten sam problem🙈, ale nie umiem tego błędu wyłapać. Przy tamtej dwójce wstawałam na równe nogi przy najmniejszym jęknięciu, bo mieszkałam z teściami i nie chciałam żeby dzieci ich budziły i podejrzewam, że to było to co powodowało, że się budziły. Teraz mieszkam u siebie i nie zrywam się tak zaraz, a tu i tak problem snu. Muszę wypróbować jakieś inne metody.

Mój standardowo - czy dzień czy noc cycek musi być co 2.5 - 3h 😁 jak dostanie na śpiocha to się nie obudzi ale jak nie dostanie to od razu alarm 😂
Starsza dopiero w wieku ok 2 lat zaczela przesypiać nocki, ale teraz jesteśmy w trakcie odpieluchowywania i sama się budzi w nocy na siku mimo, że i tak na noc zakładam jej pieluchę. Więc never ending story 😂

Mój standardowo - czy dzień czy noc cycek musi być co 2.5 - 3h 😁 jak dostanie na śpiocha to się nie obudzi ale jak nie dostanie to od razu alarm 😂
Starsza dopiero w wieku ok 2 lat zaczela przesypiać nocki, ale teraz jesteśmy w trakcie odpieluchowywania i sama się budzi w nocy na siku mimo, że i tak na noc zakładam jej pieluchę. Więc never ending story 😂
I chyba nie ma złotego środka by dziecię przesypiało noc 😄 w sumie jest, zabrać do łóżka, bo moje dziecko tylko potrzebuje się do mnie przytulić I spi dalej.

I chyba nie ma złotego środka by dziecię przesypiało noc 😄 w sumie jest, zabrać do łóżka, bo moje dziecko tylko potrzebuje się do mnie przytulić I spi dalej.

Hehe, u nas to niestety nie działa... Starsza śpi ze mną cały czas i po prostu musiała dojrzeć do tego, żeby przesypiać noc a i tak jak są jakieś trudniejsze chwile to się wybudza. Od września idzie do żłobka to pewnie we wrześniu sobie nie pospie 😂

Ale nastała tutaj cisza 😅 ale ja ją przerwę 😁
Mam pytanie dziewczyny, może któraś będzie wiedziała. Odkąd zaczęły się takie mega upały małej zaczęły pojawiać się potówki na czole, policzkach i po dwóch dniach znikały, potem powstawały nowe i tak w kółko. Ale te potówki powstawały też na brodzie i pod brodą i na dekolcie tam gdzie styka się brodą. Tylko, że mała ma wzmożone napięcie obręczy barkowej i trzyma barki wysoko, a głowę ma przy tułowiu przez co ciągle podbródek styka jej się z klatką i nie ma to tam jak oddychać. Codziennie jak ją kąpię to tam normalnie myje a rano płatkiem kosmetycznym przemywam jej wodą cała buzke i szyję. No i do meritum, pod tą broda nie chce jej się to goić, a z dnia na dzień ma tego coraz więcej i więcej i wygląda to teraz nie fajnie, tak jakby to było odprzone czy coś. Smaruje to codziennie Latopiciem albo Dermedic Baby i nic nie pomaga, bo to miejsce wgl nie oddycha. Macie jakieś sposoby? Wiecie może czy to na pewno potówki ( mi się wydaje, że tak) czy coś innego?
Niżej macie dwa zdjęcia, które z trudem zrobiłam, bo mała jest uparta i chwycić ją za żuchwę i podnieść do góry to graniczy z cudem 😂
IMG_20210803_180650.jpg
IMG_20210803_180706.jpg

Mam pytanie dziewczyny, może któraś będzie wiedziała. Odkąd zaczęły się takie mega upały małej zaczęły pojawiać się potówki na czole, policzkach i po dwóch dniach znikały, potem powstawały nowe i tak w kółko. Ale te potówki powstawały też na brodzie i pod brodą i na dekolcie tam gdzie styka się brodą. Tylko, że mała ma wzmożone napięcie obręczy barkowej i trzyma barki wysoko, a głowę ma przy tułowiu przez co ciągle podbródek styka jej się z klatką i nie ma to tam jak oddychać. Codziennie jak ją kąpię to tam normalnie myje a rano płatkiem kosmetycznym przemywam jej wodą cała buzke i szyję. No i do meritum, pod tą broda nie chce jej się to goić, a z dnia na dzień ma tego coraz więcej i więcej i wygląda to teraz nie fajnie, tak jakby to było odprzone czy coś. Smaruje to codziennie Latopiciem albo Dermedic Baby i nic nie pomaga, bo to miejsce wgl nie oddycha. Macie jakieś sposoby? Wiecie może czy to na pewno potówki ( mi się wydaje, że tak) czy coś innego?
Niżej macie dwa zdjęcia, które z trudem zrobiłam, bo mała jest uparta i chwycić ją za żuchwę i podnieść do góry to graniczy z cudem 😂Zobacz załącznik 1301016Zobacz załącznik 1301018
Ona chyba sobie to obciera. U nas podziałało oillan baby ten krem ale to na brzuszek.

Niżej macie dwa zdjęcia, które z trudem zrobiłam, bo mała jest uparta i chwycić ją za żuchwę i podnieść do góry to graniczy z cudem 😂Zobacz załącznik 1301016Zobacz załącznik 1301018
u mojego to standard nie martw się Dermatolog nam powiedziała że to normalne u niemowlakow.
jak chcesz dobrze umyć zabawka albo tubka kremu kolorowego i do góry pokazuj a druga ręką myj działa 😜
posmaruj na noc nie na dzień kremem
naprawdę działa! tak samo pozostałe krostki też na noc bo wtedy nie będzie się macać ze tak powiem 😂

dla mnie ten puder to odkrycie roku i wychwalam normalnie Dermatolog bo kosmetyk nie całe 10 zł a dział cuda 🤪 w przeciwieństwie do innych drogich specyfików które też nam wciskały inne lekarki 😡

reklama
u mojego to standard nie martw się Dermatolog nam powiedziała że to normalne u niemowlakow.
jak chcesz dobrze umyć zabawka albo tubka kremu kolorowego i do góry pokazuj a druga ręką myj działa 😜
posmaruj na noc nie na dzień kremem
naprawdę działa! tak samo pozostałe krostki też na noc bo wtedy nie będzie się macać ze tak powiem 😂

dla mnie ten puder to odkrycie roku i wychwalam normalnie Dermatolog bo kosmetyk nie całe 10 zł a dział cuda 🤪 w przeciwieństwie do innych drogich specyfików które też nam wciskały inne lekarki 😡
Super, dzięki, jutro kupię w aptece i zacznę tym smarować 😉 no właśnie tak robię codziennie, że zabawkę daje do tyłu i ona odchyla głowę a ja myje 😅
No ale właśnie to się nie chce goić bo ona ciągle broda obciera to, więc mam nadzieję, że ten puder da radę 😊

Do góry