Ale nastała tutaj cisza
ale ja ją przerwę
Mam pytanie dziewczyny, może któraś będzie wiedziała. Odkąd zaczęły się takie mega upały małej zaczęły pojawiać się potówki na czole, policzkach i po dwóch dniach znikały, potem powstawały nowe i tak w kółko. Ale te potówki powstawały też na brodzie i pod brodą i na dekolcie tam gdzie styka się brodą. Tylko, że mała ma wzmożone napięcie obręczy barkowej i trzyma barki wysoko, a głowę ma przy tułowiu przez co ciągle podbródek styka jej się z klatką i nie ma to tam jak oddychać. Codziennie jak ją kąpię to tam normalnie myje a rano płatkiem kosmetycznym przemywam jej wodą cała buzke i szyję. No i do meritum, pod tą broda nie chce jej się to goić, a z dnia na dzień ma tego coraz więcej i więcej i wygląda to teraz nie fajnie, tak jakby to było odprzone czy coś. Smaruje to codziennie Latopiciem albo Dermedic Baby i nic nie pomaga, bo to miejsce wgl nie oddycha. Macie jakieś sposoby? Wiecie może czy to na pewno potówki ( mi się wydaje, że tak) czy coś innego?
Niżej macie dwa zdjęcia, które z trudem zrobiłam, bo mała jest uparta i chwycić ją za żuchwę i podnieść do góry to graniczy z cudem
Zobacz załącznik 1301016Zobacz załącznik 1301018