reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A ile wasze dzieci drzemek mają w ciągu dnia ? Moja wstanie o 8 pogadamy z godzinę zje i idzie spac z godzinę jak jej nic nie przeszkadza😜potem mam wrażenie ze jak zje i oczywiście ma dobry dzień to by zjadła pogadała i spała ale to takie krótkie drzemki do pół godziny budzi się a za chwile już ziewa😄ale zauważyliśmy poprawę w końcu już tak nie płacze jak przez ostatnie dni 😍

reklama
A ile wasze dzieci drzemek mają w ciągu dnia ? Moja wstanie o 8 pogadamy z godzinę zje i idzie spac z godzinę jak jej nic nie przeszkadza😜potem mam wrażenie ze jak zje i oczywiście ma dobry dzień to by zjadła pogadała i spała ale to takie krótkie drzemki do pół godziny budzi się a za chwile już ziewa😄ale zauważyliśmy poprawę w końcu już tak nie płacze jak przez ostatnie dni 😍
Moja też o 8 dziś pobudka, cycek pieluszka i zabawa. Bardzo jej się podoba jak do stelaża wózka wpinam fotelik samochodowy i wożę ja po domu wtedy wszystko widzi i ewidentnie jest zadowolona.
Po godzinie snowu spanie, czasem się wybudza - płacze delikatnie przez sen i jak nie zareaguje od razu przytuleniem to rozbudzi się na dobre.
O 11.30 znowu pobudka i zabawa była do teraz.
Właśnie leżę z tym śpiącym krasnalkiem na brzuchu :)
Później jeszcze ze dwie drzemki będą na pewno.

W ogóle nie liczę 🤣
Śpi wtedy, kiedy widzę, że jest zmęczona 🤣🤣🙈
Np . dziś były już 2 drzemki. A będą dwie albo trzy, zobaczymy 😁🤣

Dziewczyny macie doświadczenie ze swoimi starszymi dziećmi czy naprawdę jest tak że dolegliwości z brzuszkiem mijają wraz z 3 miesiącem? Mi pediatra kazała czekać że te bóle brzucha płacze miną i dała tylko espumisan i delicol

U mojej starszej przeszło jak miała 3.5 miesiąca ale wtedy pojawiła się awersja do wózka i fotelika samochodowego, więc coś za coś 😂

my też chodzimy do fizjo i powiem więcej mówiła, że często tak też dziecko radzi sobie z emocjami to jest normalny etap jak zacznie mówić to zacznie je mową wyrażać
weź tą Teściową pogoń przecież to Twoje dziecko, to Ty w razie czego będziesz latać z nim po lekarzach wszelakiej maści. pokazałbym drzwi jak się nie podoba.
to moje pierwsze dziecko i robię kupę pomyłek ale powiem Wam, że zaczynają mnie wkurzać Ci ludzie 'dobre rady' tak normalnie we wszystkim. Dzisiaj szłam z maseczką nie podoba się już coraz kolejny ktoś mi kuźwa zwrócił uwagę, że mam maseczkę na świeżym powietrzu kogo to obchodzi🤬😤
no dobra żółć mi się ulała, ahh aż mi lżej😂

A to dopiero początek tych złotych rad... Poczekaj aż zaczniesz rozszerzać dietę to się okaże że 90% ludzi, których znasz jest ekspertami w tej dziedzinie, potem jak zacznie chodzić a już przy buncie dwulatka to chyba każdy się wypowie 🤷‍♀️😂

My dzisiaj po pierwszym szczepieniu, póki co śpi tylko na rękach 🙄 dzisiaj równo 7tyg i waży 5.84 kg!

Oesu, Ty też w maseczce chodzisz? W lesie czy gdzie indziej jak ludzi nie ma to nie, ale wszędzie gdzie indziej noszę, pierdzielę.
Taaa i wujek Staszek dobra rade, wszystko wiedzą najlepiej.

Gratuluję szczepienia 😁

Oj tak, pyskowania ci u mnie dostatek...
A Ty kiedy masz druga dawkę?
Rozmawiałaś z pediatra o tym szczepieniu?
Bo w niemczech mówią mi że kobieta sama musi podjąć decyzję o szczepionce, ponieważ w ciąży oraz w okresie laktacji nie ma badań,ginekolog Polecała że to niezywa szczepionka, moj mąż lekarz oraz znajomi lekarze też polecają się szczepić.
Ja wczoraj 1 dawkę i cały czas myślę czy dobrze zrobilam🙄😱

reklama
Do góry