reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny co myślicie :24.05 czyli w poniedz. Mam termin szczepionki Pfizera a 26.05 w środę moja Amelii ma 3 szczepionki(rot, pneumokoki i te skojarzone:tężec itd). A ja, karmie mała tylko piersią i boję się że to za dużo bedzie😬chyba swoją szczepionkę przełożę.
Mój mąż, mówi że ok ale on jest ortopeda, a tu pediatra, mówi że oficjalnie zalecenia dla karmiących mam nie ma, czy szczepić się podczas karmienia.
Ja jestem za szczepionka tylko dwa dni po niej moja będzie miała swoje szczepionki i boję się że za mały odstęp, niby na corone szczepię się ją ale ja karmie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Dziewczyny, jakie jesteście w stanie polecić Pampersy oprócz pampersa, aby były szczelne? Obecnie używamy pampers premium care i przez nogawki wszystko przeleci. Miałam zwykłe active baby to one też przepuszczają plus jak dziecko narobi to śmierdzą. Najlepsze były sleep&play. Lecz zależałoby mi by były mega szczelne bo pampers niestety taki nie jest. (Dada niestety córkę odparzyła)
Ja używam pampersow i jestem zadowolona🙂

Tak jak mój mąż. On już by teraz się do drugiego zabierał. A ja później bym miała armagedon, ciąża i bieganie za szkrabem który uczy się chodzić. Gorzej jakbym miała znow ciążę zagrożoną i tak jak tą bym musiała całą przeleżeć, ciekawe co by zrobił.
Dokładnie nie byłoby lekko😉
Achhhh jak to mężczyźni czasem to aż brak słów 🙈mój ostatnio został z małym wieczorem przez 2 h to jak wrocilam to mówi do mnie ' ty wiesz co ja z nim przeżyłem jak on marudził'
no nie, nie wiem bo skąd 😂😂

Dokładnie nie byłoby lekko😉
Achhhh jak to mężczyźni czasem to aż brak słów 🙈mój ostatnio został z małym wieczorem przez 2 h to jak wrocilam to mówi do mnie ' ty wiesz co ja z nim przeżyłem jak on marudził'
no nie, nie wiem bo skąd 😂😂

Oczywiście 😂😂 my po płaczu juz wiemy o co chodzi a oni nie 😂

Bardzo bym chciała Dade kupić i używać ale boje się że znów będzie miała pupę odparzoną. Faktycznie Pampersy chyba popsuły. A musze zużyć wszystkie bo zamówiłam karton z 240sztukami 😂 Chyba jeszcze raz spróbuję dade. Jak odparzą to niestety będę szukać dalej.
Wow, to poszalałaś 😂 No jasne, zawsze możesz spróbować wrócić do Dady, jak odparzy to zmienisz 🙂

Ja od początku używam Pampers, najpierw Premium Protection 1 i 2 i były bardzo ok. Nigdy nie przeszła ani kupka ani siku. Odparzen też nie było a rzepy trzymały. Dla mnie bardzo na plus.
Zdarzylo mi się używać kilku sztuk z Lidla i jeszcze dwóch innych sklepow i jak dla mnie to te pieluchy już w dotyku były gorsze.
Obecnie mamy Pampers Baby Dry 2 i też nie są takie fajne jak Premium Protection ale mimo wszystko dobre.
✌️

Co człowiek to opinia 🙃
No pewnie, każdemu inne się sprawdzają 😉 Z Pampersa jest duży plus taki, że one są bardzo mięciutkie i przyjemne dla pupki 😊

My dzisiaj po pierwszym szczepieniu 6w1, pneumokoki i rotawirusy. Malutka była dzielna, ale cały dzień odsypia a jak się obudzi to z płaczem, jakby ją coś bolało, taka markotna jest. Gorączki na szczęście na razie nie ma, może obejdzie się bez. Taka mała bidulka ❤️
Nela waży 5260 gram, za 2 dni w czwartek będzie miała 8 tyg 🙂

Bardzo bym chciała Dade kupić i używać ale boje się że znów będzie miała pupę odparzoną. Faktycznie Pampersy chyba popsuły. A musze zużyć wszystkie bo zamówiłam karton z 240sztukami 😂 Chyba jeszcze raz spróbuję dade. Jak odparzą to niestety będę szukać dalej.
Ja też się bałam, więc kupiłam małą paczkę tych złotych, a potem już poszłam w jumbo pack. Bardzo spoko są te złote dady, prawie tak cienkie jak pampersy, a pamiętam, że jeszcze z Dobrusią to były sporo grubsze.

Ja sie właśnie boję kupować te duże opakowania chociaż nie raz oglądałam na allegro bo się boję ze będzie uczulenie albo wyrosnie i nie zużyje i mam tak z pampersami i z mlekiem 😂i oczywiście wtedy nic się nie dzieje 😅 a dada to chce juz kupić trojki żeby zobaczyć jak wypadają rozmiarowo😉
To kup małe i wtedy jak juz będziesz pewna to duże, ja tak robiłam 😉

No właśnie mi baby dry śmierdziały jak nie wiem jak mloda zrobiła siku, bardzo specyficznie, i przez nie najbardziej przelatywało. Najbardziej mnie zaskoczyły simply dry 3 (dostałam je z Holandii- u nas nazwa sleep and play). I przyznam że właśnie one mi się podobały pod każdym względem
A tych nie cierpię pasjami, mam je w tym samym miejscu co lupilu i babydream, sztuczne i plastikowe a do tego mi śmierdzą 🤣🤣🙈🙈🙈

Tak, dobrze
Jakbym była to bym była wiadomo
Wolę jednak mieć dzieci z większą różnicą wieku
11 miesięcy to zdecydowanie za mało
No nie dziwię się. Ja tak kiedyś chciałam ale mi dawno przeszło 🤣🤣

Dziewczyny co myślicie :24.05 czyli w poniedz. Mam termin szczepionki Pfizera a 26.05 w środę moja Amelii ma 3 szczepionki(rot, pneumokoki i te skojarzone:tężec itd). A ja, karmie mała tylko piersią i boję się że to za dużo bedzie😬chyba swoją szczepionkę przełożę.
Mój mąż, mówi że ok ale on jest ortopeda, a tu pediatra, mówi że oficjalnie zalecenia dla karmiących mam nie ma, czy szczepić się podczas karmienia.
Ja jestem za szczepionka tylko dwa dni po niej moja będzie miała swoje szczepionki i boję się że za mały odstęp, niby na corone szczepię się ją ale ja karmie 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Miałam mieć swoje szczepienie w poniedziałek, a młodej we wtorek i tak bym poszła. Nie ma żadnego wpływu. Nie poszłam tak tylko dlatego, że udało mi się przyspieszyć termin o 3 tygodnie.

reklama
My dzisiaj po pierwszym szczepieniu 6w1, pneumokoki i rotawirusy. Malutka była dzielna, ale cały dzień odsypia a jak się obudzi to z płaczem, jakby ją coś bolało, taka markotna jest. Gorączki na szczęście na razie nie ma, może obejdzie się bez. Taka mała bidulka ❤️
Nela waży 5260 gram, za 2 dni w czwartek będzie miała 8 tyg 🙂
My też dzisiaj po szczepieniu pneumokoki i meningokoki, no u nas to jest wrzask co jakiś czas taki trudny do uspokojenia 🙈na szczęście póki co śpi. Ostatnio też tak było do wieczora. Mam nadzieję, że to juz koniec 😉 moj synuś 9 tygodni i 4770 g😁

Do góry