reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też się bałam, więc kupiłam małą paczkę tych złotych, a potem już poszłam w jumbo pack. Bardzo spoko są te złote dady, prawie tak cienkie jak pampersy, a pamiętam, że jeszcze z Dobrusią to były sporo grubsze.

To kup małe i wtedy jak juz będziesz pewna to duże, ja tak robiłam 😉

A tych nie cierpię pasjami, mam je w tym samym miejscu co lupilu i babydream, sztuczne i plastikowe a do tego mi śmierdzą 🤣🤣🙈🙈🙈

No nie dziwię się. Ja tak kiedyś chciałam ale mi dawno przeszło 🤣🤣

Miałam mieć swoje szczepienie w poniedziałek, a młodej we wtorek i tak bym poszła. Nie ma żadnego wpływu. Nie poszłam tak tylko dlatego, że udało mi się przyspieszyć termin o 3 tygodnie.

No właśnie te dady złote takie grube były (nadruk z piórkami) , ale jeszcze jutro raz kupie większe i zobaczymy.

reklama
Dziewczyny a czy wy tez macie problemy z włosami po ciąży. Do tej pory nie miałam problemów z włosami, jak zaczęłam starania o dziecko i brałam różne leki to zaczęły wypadać a jak urodziłam to jest jeszcze gorzej. Jutro mam fryzjera na jakiś zabieg na włosy. Bo niedługo to łysa będę 😔

Dziewczyny a czy wy tez macie problemy z włosami po ciąży. Do tej pory nie miałam problemów z włosami, jak zaczęłam starania o dziecko i brałam różne leki to zaczęły wypadać a jak urodziłam to jest jeszcze gorzej. Jutro mam fryzjera na jakiś zabieg na włosy. Bo niedługo to łysa będę 😔

Polecam Ci jeszcze dobrą suplementacje. Mi wypadały masowo włosy w ciąży, po ciąży nie mam takiego problemu I zrobiły się mega lśniące. Ale cały czas biorę witaminy dla mam karmiących. Paznokcie mam mocne ale płytka jest taka brzydka przez hybrydę albo jeszcze czegoś mi w organizmie brakuje.

Tak, nawet badania zrobiłam wszystkie w normie. Miałam online z endokrynolog zalecenia wkleiam może Ci się przyda. ja stosuje i jestem zadowolona głównie z kerabione😜.
jedynie z tego to nie używam ampułek do wvierania.

Załączniki

• D68C70A4-9061-42B3-974E-4998670BB2C7.jpeg
    D68C70A4-9061-42B3-974E-4998670BB2C7.jpeg
    120,8 KB · Wyświetleń: 51
Jasne, to nprmalne, że po ciąży włosy wypadają. Niestety te zabiegi niewiele dadzą, ważne są wcierki, peelingi do skóry głowy oraz jakiś suplement najlepiej kompleksowy działający na włosy, skórę i paznokcie. Wcierki stosuje, teraz właśnie chce zakupić witaminy bo niedługo łysa będę 😬🙂

Polecam Ci jeszcze dobrą suplementacje. Mi wypadały masowo włosy w ciąży, po ciąży nie mam takiego problemu I zrobiły się mega lśniące. Ale cały czas biorę witaminy dla mam karmiących. Paznokcie mam mocne ale płytka jest taka brzydka przez hybrydę albo jeszcze czegoś mi w organizmie brakuje.
Tak, nawet badania zrobiłam wszystkie w normie. Miałam online z endokrynolog zalecenia wkleiam może Ci się przyda. ja stosuje i jestem zadowolona głównie z kerabione😜.
jedynie z tego to nie używam ampułek do wvierania.
Jasne, to nprmalne, że po ciąży włosy wypadają. Niestety te zabiegi niewiele dadzą, ważne są wcierki, peelingi do skóry głowy oraz jakiś suplement najlepiej kompleksowy działający na włosy, skórę i paznokcie. Wcierki stosuje, teraz właśnie chce zakupić witaminy bo niedługo łysa będę 😬🙂
Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi 🙂bo bałam się że tylko ja tak mam, wskazówki poczytam już zakupiłam biotebal. I biorę już tych tabletek bo nie karmie piersią ale w sumie może jeszcze będę je zażywać przez jakiś czas.

Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi 🙂bo bałam się że tylko ja tak mam, wskazówki poczytam już zakupiłam biotebal. I biorę już tych tabletek bo nie karmie piersią ale w sumie może jeszcze będę je zażywać przez jakiś czas.

Biotebal jest super, stosowałam przed ciążą i widziałam roznice

To mój przebija wszystko - 5 tyg i 5.4kg 😂 dzisiaj nawet położna była pod wrażeniem jak on przybiera na wadze 😂 ale jest też długi. Dopiero co przeszliśmy na rozmiar 62 i już mam wrażenie, że jest na styk 🙈

Ej tam, nie narzekaj na wiek 😜
Ja też z tych niemłodych, a jeszcze będę wracać po swojego pingwinka. Jak się uda to będę rodzić przed 40 😉

Tym razem będę chciała mieć większą różnice wieku niż 2 lata, bo wieczory i nocki są ciężkie. Starsza ciągle boi się jak Bartuś płaczę i też płacze, wola 'mamuś przytul mnie, ja chce do mamy'. I kończy się tym, że ja śpię w pokoju ze starszą a mąż z młodym i tylko mi go przynosi na karmienie albo ja idę do nich. Plus taki, że on w nocy ogarnia wszelkie zmiany pieluszek, odbijania, masaże brzuszka itp. 😉

Nie przebija wszystkiego, bo mój maluch 5460 miał na 4 tygodnie a na 5 - 5780! Jutro ostatnie ważenie na 6 tygodni i spodziewam się 6kg. Masakra. Niech on zwolni z tą wagą!

reklama
Tak, u nas tylko kp, nawet nie mam butelki w domu 😉

Ja bym się szczepiła na twoim miejscu, im szybciej to zrobisz tym lepiej, bo szybciej masz ochronę. To moje zdanie, wiadomo każdy może mieć inne 😉
Tak szczepić się będę na pewno, boję się tylko ze moje szczepienie a za dwa dni mała, ale moje to moje a jej to jej, chyba, tak trzeba myśleć. Zastanawiam się czy nie przesunąć terminu, jest sporo terminów szczepień jak patrzę przy granicy bo ja mieszkam w Berlinie a szczepić się będę w Polsce,bo nie chce tu czekać a mój rocznik dopiero chyba na jesień 😱

Do góry