Powiem Ci tak. Teraz nie ma co patrzeć na wagę dziecka, bo jak zacznie chodzić to to wszystko wybiega. Jedne dzieci rodzą się mniejsze ale przybierają sporo na wadze i są pucate i pulchne ( jak np. Od mojej koleżanki córka, urodziła się 2900 gram, a po miesiącu taka pulchną i pyza się z niej zrobiła), a są dzieci, które rodzą się większe ale przybierają na wadze normalnie i nie są pulchne ( tak jak np. moja Nelka, urodziła się 3880 gram, a teraz ma 7 tyg i waży jakoś ponad 5 kg, mieści się z normie ale tej niższe i jest bardzo długa a szczupła). Więc każde dziecko rośnie w swoim tempie, taki malec potrzebuje pokarmu by miało z czego mieć siły i rosnąć zdrowo i mówienie o tym, że nie chce się dziecka utuczyc gdy ma kilka Msc to przesada
Dziecko, które ma już 8-10 lat to można pilnować z jedzeniem, ale nie takie maleństwo gdzie teraz może być pulchne a za rok szczuplutkie i na odwrót
A co do pucatych policzków, prawie każdy niemowlak ma paploczki, nawet gdy nie jest na ogół pulchne
No ja zawsze powtarzałam, że na pewno nie chce jedynaka, zawsze chciałam mieć minimum dwójkę i maks dwójkę, trójkę dzieci. Po ciężkim porodzie na dzień dzisiejszy nie myślę o dziecku, ale wiem, że na pewno chce mieć rodzeństwo dla Neli, bo sama mam dwie siostry i bez rodzeństwa po stracie rodziców nie ma się nikogo. A dzieci też lepiej się chowają jak są razem. Oczywiście nie mam nic przeciwko jeśli ktoś ma jedynaki, to też całkowicie jest okey
Moja też ma pucki takie nie duże, ale ma a na ogół jest długa i szczupła, więc nie ma co się słuchać innych, bo każdy kto zobaczy takie małe dzieciątko to mówi, że duże
Szczególnie nasze babcie
No dokładnie
właśnie dla mnie jest teraz najlepszy czas, jak jest dziecko takie malutkie, bo czas szybko leci i już takie malutkie nigdy nie będzie. No nie wiem czy na 18stke będzie lepiej
Już raczej nie poprzytulasz się do swojego dziecka, już nie będzie Cię tak potrzebowało. A nawet zejdziesz na drugi plan. Teraz dziecko Cię potrzebuje i to jest najpiękniejsze, ta bliskość
No to moja urodziła się 58 cm, teraz nie mam pojęcia ile może mieć jak na 7 tyg, ale na pewno ponad 62 cm, a nadal mieści się w niektóre body 56 i mniejsze 62
68 to jeszcze jej dużo za duże
No jasne, jak nie raz jestem na spacerze i czegoś w domu brakuje to idę do kauflandu kupić. Większe zakupy to robi mój narzeczony po pracy.