reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ojej, szyjka długa i zamknięta? No to chyba jesteś najbardziej do tyłu z akcją. Ale szyjka potrafi szybko się zgładzić a zaraz za tym rozkręcić akcja. Mimo wszystko polecam dużo spacerów. :)

Ojj, ja się pogodziłam z tym, że męża nie będzie w szpitalu ale nie wyobrażam sobie, by nie było go w domu w naszych pierwszych dniach z maluszkiem. Mąż też jest tym "niezastąpionym" i trudno u niego z urlopem (ma ponad 50 dni zaległego urlopu) ale na 2 tygodnie tacierzyńskiego idzie bezdyskusyjnie. Tyle że u niego zawsze jest szczyt sezonu i w końcu kiedyś muszą mu dać urlop więc się nie kłócą. A u Twojego męża może teraz wypada szczyt sezonu?

Z poprzedniej ciąży wiem, że nic nie pomaga, jak dziecko chce wyjść to wtedy wyjdzie 😂 moja starsza była 8 dni po terminie, wszystkie książkowe metody zawodziły 😉 coś czuję, że będzie powtórka z rozrywki 😂

Doczytałam twój drugi post o kwarantannie, jeśli dostaniecie kwarantannę to pewnie będziesz musiała rodzic w szpitalu covidowym a na porodówkę będzie musiała zawieźć cię karetka, przynajmniej takie są zasady u mnie w mieście.

reklama
Moja właśnie potrafi przespać 2-3h. Właśnie się udało ze po 12 usnela i spala teraz do 3. Ale mam wrażenie że właśnie potrzebuje przytulenia też bo mąż ją jakoś wieczorem utuli. Teraz znów ładnie po pobudce pije. I boje się znów jej dać mm. A musze jej dać wieczorem bo takie zalecenie pediatry. Wgl zazdroszczę Ci tłustego pokarmu bo pewnie aż żółty. Ja jak odciągam to biały i tłuszczu tak nie ma
Mój pokarm biały. A w sprawie karmienia lepiej skonsultować się z certyfikowaną doradczynią laktacyjną, pediatrzy niestety o kp wiedzą naprawdę niewiele. Podejrzewam, że po konsultacji z CDL laktacja się dopiero solidnie rozhula. Ja dla spokoju kupiłam wagę żeby sprawdzać przyrosty na piersi, koszt około 130 zeta, może odstaw butlę i zacznij ważyć? Jeśli są zasiusiane pieluchy, minimum 2 kupy dziennie i dziecko przyrasta prawidłowo (20-40) gramów dziennie) to nie ma żadnej potrzeby dokarmiania.

Zaczynam się martwić mój co 2 h się budzi na butle jak w zegarku nie wiem co mu się stało oczywiście z wrzaskiem. No i zauważyłam że leci odrazu do piersi czy to mojej czy męża muszę to skonsultować z pediatra bo właściwie powiniwn się urodzić 12.03 a przez to że urodził się ms wcześniej to nie miał takiego odruchu 😱🤷🏻‍♀️ zwariuje bo zaprzestałam laktacji a tutaj w małym instynkt się budzą 😓😥
Myślałaś o relaktacji? Jest mozliwa 🤣🤣🙈

Eh.. Gdyby te maluszki mówić umiały🙄 Mój to z piersi chyba takiego ululacza, usypiacza sobie zrobił😊 Początkowo zjadł co miał zjeść i koniec, a teraz? I godzinę na piersi może wisieć😱 Może coś z moim pokarmem nie tak? Już sama nie wiem. I terrorysta już wie kiedy tulony na rękach a kiedy do kołyski albo łóżeczka odstawiony.

Chyba te dzieci nam się robią takie małe terrorysty. Bo moja zasnęła mi właśnie na rękach,odstawiłam ją do łóżeczka i już słyszę jakieś stęki ze nie wygodnie.
Ps. Dziewczyny mam ochotę na McDonalda i bije się z myślami czy coś zjeść czy nie zaszkodzi to małej. 🤷‍♀️

Mój pokarm biały. A w sprawie karmienia lepiej skonsultować się z certyfikowaną doradczynią laktacyjną, pediatrzy niestety o kp wiedzą naprawdę niewiele. Podejrzewam, że po konsultacji z CDL laktacja się dopiero solidnie rozhula. Ja dla spokoju kupiłam wagę żeby sprawdzać przyrosty na piersi, koszt około 130 zeta, może odstaw butlę i zacznij ważyć? Jeśli są zasiusiane pieluchy, minimum 2 kupy dziennie i dziecko przyrasta prawidłowo (20-40) gramów dziennie) to nie ma żadnej potrzeby dokarmiania.

Kochana u mnie czasem nie zdążę wymienic jednej pieluchy a juz w drugiej narobione. Wagę zamówiłam i już czeka na odbiór bo właśnie dziś przyszła, jutro mąż odbierze i będziemy ważyć. Bo mi się wydaje że od zeszłego tygodnia jak byliśmy u chirurga to przybrała na wadze,lecz nie idzie jej to ekstremalnie szybko

Odpada po ms ściągani co 3 h miałam 20-30 ml do tego miałam usg piersi i tam wogole prawie pokarmu przewody nie powiększone. A teraz już kompletnie prawo zanikło 😬 bardzo chciałam ale nie wiem widzę różnicę w przyrostach u małego wcześniej kupy 8 razy die nie i mało tył....

Chyba te dzieci nam się robią takie małe terrorysty. Bo moja zasnęła mi właśnie na rękach,odstawiłam ją do łóżeczka i już słyszę jakieś stęki ze nie wygodnie.
Ps. Dziewczyny mam ochotę na McDonalda i bije się z myślami czy coś zjeść czy nie zaszkodzi to małej. 🤷‍♀️
Nie terrorysty tylko czwarty trymestr ciąży 🙈🤣😉

Trudno powiedzieć. Ogólnie ja jem wszystko, ale fast foodów typu McDonalds unikam, bo to wszystko bardzo przetworzone i wypelnione huk wie czym. Ale hambuksa wołowego zeżarłam następnego dnia po przyjeździe ze szpitala 🤣😉

Kochana u mnie czasem nie zdążę wymienic jednej pieluchy a juz w drugiej narobione. Wagę zamówiłam i już czeka na odbiór bo właśnie dziś przyszła, jutro mąż odbierze i będziemy ważyć. Bo mi się wydaje że od zeszłego tygodnia jak byliśmy u chirurga to przybrała na wadze,lecz nie idzie jej to ekstremalnie szybko
Oj, u nas to samo. Obsikała mnie i obsrała chyba z 8 razy 🤣🤣

Odpada po ms ściągani co 3 h miałam 20-30 ml do tego miałam usg piersi i tam wogole prawie pokarmu przewody nie powiększone. A teraz już kompletnie prawo zanikło 😬 bardzo chciałam ale nie wiem widzę różnicę w przyrostach u małego wcześniej kupy 8 razy die nie i mało tył....
Wiem kochana ❤
Wszystko jest jak należy. A ostatnio to mam taką chęć na whisky ze spritem albo gin z tonikiem, że aż zazdraszczam, że nie karmię butlą 🤣🤣🤣
A całą ciążę nawet nie myślałam o alkoholu...

Nie terrorysty tylko czwarty trymestr ciąży 🙈🤣😉

Trudno powiedzieć. Ogólnie ja jem wszystko, ale fast foodów typu McDonalds unikam, bo to wszystko bardzo przetworzone i wypelnione huk wie czym. Ale hambuksa wołowego zeżarłam następnego dnia po przyjeździe ze szpitala 🤣😉

Oj, u nas to samo. Obsikała mnie i obsrała chyba z 8 razy 🤣🤣

Wiem kochana ❤
Wszystko jest jak należy. A ostatnio to mam taką chęć na whisky ze spritem albo gin z tonikiem, że aż zazdraszczam, że nie karmię butlą 🤣🤣🤣
A całą ciążę nawet nie myślałam o alkoholu...

Pokusiłam się ale na sałatkę z McDonalda co by sobie nie zaszkodzić za bardzo i małej 😃 a jeżeli chodzi o kupę to dziś taki był wystrzał że masakra 😂😂

Wiecie co mnie zaskoczyło?
Fontanna z pisiorka Małego 😄
Nie byłam na to przygotowana 😂
Dziewczynki zdecydowanie mają inaczej 🤣 teraz już pielucha tetrowa w pogotowiu 😄

reklama
Do góry