reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Nie to, że chcę rodzić sn, bo myślałam, że po 2 latach po cc gin mnie z automatu skieruje na następną cc. A on mówi, że nie ma do tego wskazań i żeby próbować sn, bo to jednak bezpieczniej. Pogodziłam się z możliwością rodzenia sn i teraz czekam, co z tego wyjdzie. Chciałabym chociaż poznać co to są skurcze. :)
A no to super jak nie masz przeciwwskazań i masz szansę urodzić naturalnie. Zawsze to bezpieczniejsze niż druga cesarka, a ja bardzo chce uniknąć cesarki. Niewyobrażam sobie nigdy nie spróbować urodzić naturalnie, po porostu chce tego doświadczyć 😀
Mi ginekolog powiedziała, że moje maleństwo podczas porodu może się tym dziadostwem zarazić (bo będzie się jednak szurać buzią po tej pochwie) i dlatego muszę to mieć koniecznie wyleczone przed😕
A ja się właśnie pytałam ginekologa i on mówił, że zarazić się nie zarazi, bo nawet jakby infekcja była to personel może tą infekcje i te odchody grzybicze wypłukać. Bardziej chodzi o to, że pochwał i błona w środku jest w trakcie infekcji bardzo wrażliwa i delikatna i przy porodzie dziecko nas może mocno poobcierać.

Waga się nie przejmuj mój coś nie może przebić tych 3kg. Wczoraj pediatra nawet żeby co 4 h go budzić w nocy nie co 2 ale co z tego jak on sam się budzi 🤪

Ta właśnie sobie dzisiaj nakleiłam te plastry na blizne i na rozstępy zobaczymy 😁 tylko czemu to jest takie drogie 🤷🏻‍♀️
Właśnie kupiłam wagę niemowlęcą.
Dziś ją zważyłam, jutro tez zważę i zobaczę, czy jest przyrost.

Dziewczyny jak wygląda wywoływanie porodu?
Jestem w 39 tc jutro mam się wstawić do szpitala na wywołanie. Mam rozwarcie na 2 palce i żadnych skurczy jedynie czasami bóle jak na miesiączka i napisanie się brzucha ale bezbolesne ?
Pewnie wezmą Cię po badaniach na porodowkę, rozwarcie masz spore więc balonika nie dadza. Kładą Cię pod ktg, podłączają oksytocynę i monitorują. Jak będzie rozwarcie a dzieckobdo kanału rodnego nie będzie chciało zejść, to mogą Ci kazać pospacerować i przy skurczu sobie rozchylać nogi i trochę kucać- mi proponowali piłkę, a potem to już poród. Ja jeszcze dostałam gaz rozweselajacy, śmiałam się, że naćpana jestem na legalu 😉 ale chyba bardziej działało samo oddychanie niz ten gaz. No a potem poród. Mi pozwalali a nawet kazali dużo pić, w międzyczasie dostałam tez obiad. Bolała mnie głowa więc dostałam też kroplówkę z paracetamolem. No i potem akcja poród. Faza wypierania u mnie to 5 minut. Takiej błyskawicy nie miałam nawet przy drugim porodzie. Ze 4 czy 5 partych i po sprawie.

Jak chciałaś mnie bardziej zdołować to Ci się udało 🙃 bo niedosyć że kilogramów dużo to w ciążę długo nie mogłam zajść a to już moja 4 a pierwsze urodzone dziecko.
Kochana, ja mam do schudnięcia ze 40 kg
Wiem, ze to wcale nie jest pocieszające, ewentualnie będziemy się wspierac w odchudzaniu 😉

reklama
O jej nadrabiam czytanie zaległych wiadomości ... u nas już 6 dni po przyjściu na świat ... nawet nie miałam głowy tutaj zaglądać :) tak mnie mała pochłonęła 💕
Wczoraj miałam wizytę położnej w domu i z mała wszystko ok ale martwię ją ja - brzuch mi mało schodzi , podobno macica bardzo wysoko jest no i już od 4/5 dnia po porodzie zanikl mi prawie całkowicie połóg ... Jak było u Was? Długo krwawiłyście? Muszę się wybrać do ginekologa w piątek .
Ja rodziłam 02.03 i nadal krwawię. Już nie tyle co na początku, ale nadal

Do góry