reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie AFI skacze jak oszalałe. Raz mam 14, a zaraz na granicy ok 6. Wody muszę pić od cholery że potrafię ponad 3l na dzień łyknąć.
W ogóle nie pytałam o to lekarki z piciem wody i nic nie mowila🤷‍♀️ale wczoraj powiedziała że wód płodowych mniej co normalne na tym etapie, kurde nie wiedziałam że mogę zapytać o AFI. (w Niemczech może inna nazwa)
Powiedziała tylko w normie i tyle,badala też przepływy i ok.
Czyli ile powinno się pić wody dziennie aby wody były ok?
Co ile macie teraz wizyty?
Czy w Polsce od któregoś tygodnia w końcówce jest ich więcej?
Ja jutro równe 34plus 0 i póki co mam wizyty co 2 tygodnie.

reklama
W ogóle nie pytałam o to lekarki z piciem wody i nic nie mowila🤷‍♀️ale wczoraj powiedziała że wód płodowych mniej co normalne na tym etapie, kurde nie wiedziałam że mogę zapytać o AFI. (w Niemczech może inna nazwa)

Ja mam wizytę za tydzień i zobaczymy co wtedy, czy już będzie chciał mnie widzieć co tydzień czy jak. U mnie na badaniu lekarz dodał ze jak zmierzy to wody sa w normie ale prosi o to by pić duzo wody bo dziecko nie ma w czym juz prawie pływać. W necie wyczytałam ze najlepiej pić tak 2,5 do 4 litrów. Ja piję prawie ok 4 ( 3 butelki 1,5l dziennie wody idą)

Ja mam wizytę za tydzień i zobaczymy co wtedy, czy już będzie chciał mnie widzieć co tydzień czy jak. U mnie na badaniu lekarz dodał ze jak zmierzy to wody sa w normie ale prosi o to by pić duzo wody bo dziecko nie ma w czym juz prawie pływać. W necie wyczytałam ze najlepiej pić tak 2,5 do 4 litrów. Ja piję prawie ok 4 ( 3 butelki 1,5l dziennie wody idą)
Ja od razu wzięłam się za picie wody🤣🤣🤣 jak czytam ile pijesz. Ja, pije dużo herbaty ale chyba się nie wlicza. Musi być woda🤷‍♀️
Sadzac po ruchach mocnych dziecka to miejsca ma mało więc tych wód też mało.

Ja od razu wzięłam się za picie wody🤣🤣🤣 jak czytam ile pijesz. Ja, pije dużo herbaty ale chyba się nie wlicza. Musi być woda🤷‍♀️
Mi gin powiedział że wszystko się liczy nawet zupa ale oczywiście starać się pić wodę. Ja mam taka apke Water minder i tak zaznaczam co wypiłam czy wie czy kawę czy Kefir itd. Ja mam dzisiaj USG zobaczymy czy mały rośnie jestem przerażona bo w 33tc miał 1700 g zobaczymy dzisiaj 1 tydz minął 😔. Jutro gin. Dopytam też o AFI bo mi też mówił że w normie ale co to znaczy 🤷🏻‍♀️

Mi gin powiedział że wszystko się liczy nawet zupa ale oczywiście starać się pić wodę. Ja mam taka apke Water minder i tak zaznaczam co wypiłam czy wie czy kawę czy Kefir itd. Ja mam dzisiaj USG zobaczymy czy mały rośnie jestem przerażona bo w 33tc miał 1700 g zobaczymy dzisiaj 1 tydz minął 😔. Jutro gin. Dopytam też o AFI bo mi też mówił że w normie ale co to znaczy 🤷🏻‍♀️
Kciuki za usg, oby mały podrósł, nie martw się na zapas, wiem łatwo mówić ale dzieci są bardzo różne, koleżanka urodziła córkę w 37tc plus 1 zupełnie zdrowa 10punktow a waga małej 2300gr.

Ja ide w sobote na badania. U nas to na dworzu teraz trzeba czekac 😑 miesiac temu mroz jak nie wiem a ja 1,5 godz stalam, bo nikt nie raczyl przepuscic.. Ostatnio to Pani z lab jakos mnie na tym dworzu wypatrzyla i powiedzial, ze ja to bez kolejki... Masakra i wlasnie niestety starsze Panke najgorsze 😔 czlowiek ledwo stoi, slabo sie robi, jeszcze te maseczki a nikt nawet nie pimysli by choc do glupiej poczekalni przepuscic
U mnie w laboratorium jest karteczka przyszłe mamy nie stoją w kolejce ale raczej każdy udaje że jej nie widzi. Zawsze dużo osób. Nauczyłam się już w drugiej ciąży że mam swoje prawa i po prostu wchodzę i pytam czy ktoś czeka do laboratorium w ciąży? Nikt. To mówię że ja teraz wchodzę. Dziękuję. Nikt do tej pory nie skomentował ale widzę ten zabijający mnie wzrok. W pierwszej ciąży nie miałam takiego "tupetu" ale się nauczyłam.

U mnie w laboratorium jest karteczka przyszłe mamy nie stoją w kolejce ale raczej każdy udaje że jej nie widzi. Zawsze dużo osób. Nauczyłam się już w drugiej ciąży że mam swoje prawa i po prostu wchodzę i pytam czy ktoś czeka do laboratorium w ciąży? Nikt. To mówię że ja teraz wchodzę. Dziękuję. Nikt do tej pory nie skomentował ale widzę ten zabijający mnie wzrok. W pierwszej ciąży nie miałam takiego "tupetu" ale się nauczyłam.
U mnie jest tak samo wisi karteczka, że kobiety w ciąży i osoby z dziećmi do 2 rż wchodzą bez kolejki. Teraz nie pytam poprostu wchodzę tak jak ty. Wcześniej się czaiłam, ale teraz jak widzę, że kompletnie nikt nie przepuszcza kobiet w ciąży, to poprostu wchodzę. Miałam przypadek w sklepie stało przede mną dwóch facetów, a ja za nimi z brzuchem wielkim jak piłka lekarska🤰, nagle ekspedientka do nich że obsłuży najpierw panią w ciąży, a oni "oj tak proszę" i jeden do drugiego "widziałeś tą panią, a on nie nie widziałem" 🙈🙈 najlepiej udawać głupka.😁

U mnie jest tak samo wisi karteczka, że kobiety w ciąży i osoby z dziećmi do 2 rż wchodzą bez kolejki. Teraz nie pytam poprostu wchodzę tak jak ty. Wcześniej się czaiłam, ale teraz jak widzę, że kompletnie nikt nie przepuszcza kobiet w ciąży, to poprostu wchodzę. Miałam przypadek w sklepie stało przede mną dwóch facetów, a ja za nimi z brzuchem wielkim jak piłka lekarska🤰, nagle ekspedientka do nich że obsłuży najpierw panią w ciąży, a oni "oj tak proszę" i jeden do drugiego "widziałeś tą panią, a on nie nie widziałem" 🙈🙈 najlepiej udawać głupka.😁

😂 nie no nie widzieli kobiety z brzuchem, pewnie mysleli ze to opuchlizna głodowa 😂😂

Dokładnie wszystko się wlicza, ale np osobiście lubię wodę, i dużo jej piłam ale widocznie nie wystarczająco ze mi tam ich zaczęło gdzieś brakować. Ale ogólnie młoda i tak bije mnie mocno wszędzie i to czuć bez względu na to ile pije 😄
Jestem ciekawa czy za tydzień będzie już mieć ponad 3kg bo bez kitu to dziecko to jakiś klopsik

reklama
Ja piję około 4 litrów plus kawa, czasami herbata ziołowa.
Następna wizytę mam 17go, czyli po 4 tygodniach, od 17go będę chodzić ci 2, ale to chyba będzie ostatnia na początku marca, bo potem to juz szpital.

Kiedyś mi ktoś tłumaczył, że inne niż woda lub herbata ziołowa płyny liczymy 1/2 😁

Do góry