reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

O matko, ja musze w czwartek albo piątek iść na badania krwi i z moczem... Nie cierpię tego wstawania rano 😫 A u mnie w przychodni to zawsze jest w kolejce 30 osób i teraz weź tu się proś czy ktoś Cię wpuści, bo w ciąży jesteś 😬 A najgorsze są te stare baby ( sory za sformuowanie ale inaczej nie da się o nich powiedzieć) widzą, że kobieta stoi czy siedzi w ciąży, gapi się na brzuch, ale nie przepuści Cię za cholere... 😡
U nas system jakiś dziwaczny, ale ja nie stoję w kolejce. Pobiera się numerek na pierwszeństwo i zawsze najpierw wyświetla się taki, potem dostaje się karteczkę z pierwszeństwem i wchodzisz czy komuś się podoba czy nie.

Ja ide w sobote na badania. U nas to na dworzu teraz trzeba czekac 😑 miesiac temu mroz jak nie wiem a ja 1,5 godz stalam, bo nikt nie raczyl przepuscic.. Ostatnio to Pani z lab jakos mnie na tym dworzu wypatrzyla i powiedzial, ze ja to bez kolejki... Masakra i wlasnie niestety starsze Panke najgorsze 😔 czlowiek ledwo stoi, slabo sie robi, jeszcze te maseczki a nikt nawet nie pimysli by choc do glupiej poczekalni przepuscic
A mnie ostatnio właśnie mocno starsi ludzie przepuścili. Znaczy sama weszłam, bo za 20 minut miałam mieć szczepienie, powiedziałam, że przepraszam, ale nie dam rady stać w kolejce, a dwójka seniorów 80+ jeszcze się do mnie uśmiechała i babkę po 30 jeszcze strofowali, żeby sie odsunęła i mnie wpuściła do apteki, bo jak tylko mnie zobaczyła to się wkleila w drzwi. No comment.

Też będę seniorką, wiadomo ale też miałam akcję z Paniami 60+.
Kolejka do kasy, zaraz zaczyna się godzina dla seniorów, kasjerka otwiera dodatkową kasę i woła mnie z tyłu-Pani w ciąży ma pierwszeństwo.
Ale skąd, jak towarzystwo ruszyło, jak się przepychać zaczęli🙄 zaczęłam się śmiać, no masakra! Kasjerka była nieugięta i tak długo mnie wołała aż ustąpili. Straszne i przykre
Straszne i przykre to prawda.
Ja długo się nie wpychałam w kolejki, ale od 2 miesięcy to robię. No sorry, brzuch wielki, ledwo sie ruszam, nogi napieprzają, a wiem przecież, że pierwszenstwo mam.

reklama
Może nie pytajcie się tych ludzi w kolejce czy Was przepuszczą tylko recepcjonistki. Ja zawsze podchodzę do kasy czy właśnie recepcjonistki prosząc o obsłużenie bez kolejki. Jakoś wtedy nikt się nie rzuca 👍😊
U nas nie ma recepcji przy laboratorium, po prostu się podchodzi pod drzwi. Ja zawsze idę do poczekalni, siadam i jak nikt mnie nie przepuści to wtedy sama pytam, ale wtedy mi strasznie głupio a nie powinno, bo to jest nasze prawo...

U nas nie ma recepcji przy laboratorium, po prostu się podchodzi pod drzwi. Ja zawsze idę do poczekalni, siadam i jak nikt mnie nie przepuści to wtedy sama pytam, ale wtedy mi strasznie głupio a nie powinno, bo to jest nasze prawo...

Rzadko kiedy się zdarza by ktoś przepuścił. I o dziwo zazwyczaj mężczyzni przepuszczają częściej niż kobiety.

Dziewczyny, byłam wczoraj u fizjoterapeuty uroginekologicznego z moim bólem krocza. Na szczęście nie jest to rozejście się spojenia łonowego tylko ból wiązadeł. Mam kilka trików od babeczki jak sobie ulżyć więc się podzielę:
1. W leżeniu na plecach partner może masować bolące miejsce w pachwinie piłeczka tenisowa i lekko uciskać w miejscu bólu do uczucia lekkiego dyskomfortu a potem puścić i tak kilka razy. To samo możemy robić tez same siadając bokiem na tej piłeczce i delikatnie się rolować do uczucia lekkiego dyskomfortu i potem przerwa (rolujemy tylko pachwiny, nie całe krocze)
2. W leżeniu na boku partner lub my same możemy masować bok uda i pośladki wałkiem lub kukurydza w puszce. Jeśli masujemy lewą stronę to leżymy na prawym boku, prawa noga jest wyprostowana a lewa ugięta (coś a'la pozycja boczna ustalona) i masujemy udo plus pośladki też do uczucia pierwszego dyskomfortu, przerwa i kilka takich powtórzeń. Często w tym okresie ciąży tam właśnie występują napięcia, które potem są przenoszone na więzadła i później tak to odczuwamy.
3. Siadamy na dużej piłce i robimy okrężne ruchy miednica, raz w prawo raz w lewo.

Powiem, że ja już dzisiaj czuję różnice, boli nadal ale dużo mniej. Kolejna wizyta za 3 tygodnie, będzie o masażu krocza więc dam znać 😉

Witajcie :) i ja się przyłącze - termin 15.03.
Po wczorajszej wizycie wylądowałam dziś w szpitalu na obserwacji... małowodzie :/ dwa tyg temu na wizycie AFI 7, wczoraj i dzisiaj 4... sączyć się nie sączą... cały dzień pod kroplówkami + sterydy na rozwój płuc... wczoraj doktor mówił ze jak dobrze pójdzie to może w piątek wyjdę ale nic pewnego :/ z dzieckiem na szczęście wszystko ok... miała któraś może podobna sytuacje ?

Termin mam na 23.03
No to Ci 3 tyg przed terminem lekarz wróży, ale jak miałaś tyle akcji skurczowych to całkiem możliwe, Ja mam na 25.03 ale cc więc 17 lub 18.03 o ile dotrwam,u mnie póki co tych twardnien mało, są momenty tz dni że więcej ale teraz jakoś ucichło.
Za to w 1 ciąży twardnienia były, po odstawieniu leku, poród 15dni przed terminem z miesiączki.

Niestety ludzie bardzo często udają, że nas (kobiet w ciąży) nie widzą. Ale ja już mam to gdzieś. Kiedyś stałam w kolejce i czekałam. Za to teraz już nie mam zwyczajnie siły. Słabo mi się robione stania. Do tego ta maseczka.. ech.. Proszę o pierwszeństwo i mam gdzieś co inni pomyślą 🙊

Też będę seniorką, wiadomo ale też miałam akcję z Paniami 60+.
Kolejka do kasy, zaraz zaczyna się godzina dla seniorów, kasjerka otwiera dodatkową kasę i woła mnie z tyłu-Pani w ciąży ma pierwszeństwo.
Ale skąd, jak towarzystwo ruszyło, jak się przepychać zaczęli🙄 zaczęłam się śmiać, no masakra! Kasjerka była nieugięta i tak długo mnie wołała aż ustąpili. Straszne i przykre
Wspaniałe zachowanie kasjerki :) chciałabym widzieć minę tydz ludzi w kolejce... Mnie ostatnio seniorka w kolejce do kasy nazwała "hrabianką", bo jej zwróciłam uwagę, żeby mnie nie szturchała :/ mężczyźni jakoś więcej empatii w sobie mają, kobiety zachowują się trochę tak jakby pokazywały "ja kiedyś cierpiałam, to ty też teraz cierp" :) GBS mam zaplanowany po 36tc, wtedy też będę miała pobierany wymaz na rzezaczke, żeby uniknąć zabiegu credego, jeśli wyjdzie ujemny, oczywiście.

Po wczorajszej wizycie wylądowałam dziś w szpitalu na obserwacji... małowodzie :/ dwa tyg temu na wizycie AFI 7, wczoraj i dzisiaj 4... sączyć się nie sączą... cały dzień pod kroplówkami + sterydy na rozwój płuc... wczoraj doktor mówił ze jak dobrze pójdzie to może w piątek wyjdę ale nic pewnego :/ z dzieckiem na szczęście wszystko ok... miała któraś może podobna sytuacje ?
Witaj u nas.
Ja tak nie miałam, ale życzę żebyś rzeczywiście wyszła w piątek 😊

reklama

U mnie AFI skacze jak oszalałe. Raz mam 14, a zaraz na granicy ok 6. Wody muszę pić od cholery że potrafię ponad 3l na dzień łyknąć.

Do góry