reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Dokładnie wszystko się wlicza, ale np osobiście lubię wodę, i dużo jej piłam ale widocznie nie wystarczająco ze mi tam ich zaczęło gdzieś brakować. Ale ogólnie młoda i tak bije mnie mocno wszędzie i to czuć bez względu na to ile pije 😄
Jestem ciekawa czy za tydzień będzie już mieć ponad 3kg bo bez kitu to dziecko to jakiś klopsik
Mój klopsik tez chyba będzie juz w przyszłym tygodniu ważył 3 kg bo ostatnio 1 kg przybrał przez miesiąc 😅

reklama
U mnie w laboratorium jest karteczka przyszłe mamy nie stoją w kolejce ale raczej każdy udaje że jej nie widzi. Zawsze dużo osób. Nauczyłam się już w drugiej ciąży że mam swoje prawa i po prostu wchodzę i pytam czy ktoś czeka do laboratorium w ciąży? Nikt. To mówię że ja teraz wchodzę. Dziękuję. Nikt do tej pory nie skomentował ale widzę ten zabijający mnie wzrok. W pierwszej ciąży nie miałam takiego "tupetu" ale się nauczyłam.
Ooooj a mi się zdarzyło usłyszeć od jakiegoś dziada „i co? Przyjdzie więcej TAKICH JAK TY i ile ja tu będę stał?!” No powiem Wam, że jak zwykle mi nie brakuje słów to tak mi szczena opadła, że nawet „aaale” z siebie nie wydusiłam tylko głową pokiwałam i mimo wszystko weszłam na badania. Ale dobrze któraś z dziewczyn zauważyła, że w tej materii niestety gorsze są kobiety ☹️ Czy to młodsze czy starsze potrafią sie wykazać kolejkową „klasą”.

W ogóle nie pytałam o to lekarki z piciem wody i nic nie mowila🤷‍♀️ale wczoraj powiedziała że wód płodowych mniej co normalne na tym etapie, kurde nie wiedziałam że mogę zapytać o AFI. (w Niemczech może inna nazwa)
Powiedziała tylko w normie i tyle,badala też przepływy i ok.
Czyli ile powinno się pić wody dziennie aby wody były ok?
Co ile macie teraz wizyty?
Czy w Polsce od któregoś tygodnia w końcówce jest ich więcej?
Ja jutro równe 34plus 0 i póki co mam wizyty co 2 tygodnie.
Ja mam wizytę w pondz to zapytam się go o AFI, bo zawsze mi mówi, że ilość wód płodowych w normie i też tak pisze na wydruku z badań. I też zapytam o te wizyty, że mogłyby być teraz co 2 tyg, bo w sumie 2 tyg po wizycie będę konczyka 36 tydzień więc on mi wtedy będzie robił GBS.

No ja pamiętam właśnie, że Ty masz jeden dzień do tyłu ode mnie, bo ja mam dzisiaj 33+0 😄 I ktoś jeszcze ma do przodu o kilka dni ode mnie 😁

Ostatnia edycja:
Dokładnie wszystko się wlicza, ale np osobiście lubię wodę, i dużo jej piłam ale widocznie nie wystarczająco ze mi tam ich zaczęło gdzieś brakować. Ale ogólnie młoda i tak bije mnie mocno wszędzie i to czuć bez względu na to ile pije 😄
Jestem ciekawa czy za tydzień będzie już mieć ponad 3kg bo bez kitu to dziecko to jakiś klopsik
A to ja niestety wody wcale nie pije, jedynie szklankę na noc i szklankę w ciągu dnia, a tak to herbatę 😖 I wody płodowe mam w normie, ale zobaczę w pondz., mam nadzieję, że będzie ok. No tak jak mówiłam wcześniej, wody nie cierpię i nie mogę się przekonać do jej picia, jeszcze zawsze z odrobiną soku malinowego wypiłam, a teraz męczę szklankę długo.. Zazdroszczę tym, którzy lubią wodę 😫

A to ja niestety wody wcale nie pije, jedynie szklankę na noc i szklankę w ciągu dnia, a tak to herbatę 😖 I wody płodowe mam w normie, ale zobaczę w pondz., mam nadzieję, że będzie ok. No tak jak mówiłam wcześniej, wody nie cierpię i nie mogę się przekonać do jej picia, jeszcze zawsze z odrobiną soku malinowego wypiłam, a teraz męczę szklankę długo.. Zazdroszczę tym, którzy lubią wodę 😫

Też kiedyś za wodą nie przepadałam a Colę piłam litrami (ale to jak byłam nastolatką). Nauczyłam się pić jak zaczęłam ćwiczyć i zaznaczać wszystko w aplikacji do ćwiczeń i tak jakoś pozostało

Ja mam wizytę w pondz to zapytam się go o AFI, bo zawsze mi mówi, że ilość wód płodowych w normie i też tak pisze na wydruku z badań. I też zapytam o te wizyty, że mogłyby być teraz co 2 tyg, bo w sumie 2 tyg po wizycie będę konczyka 36 tydzień więc on mi wtedy będzie robił GBS.

No ja pamiętam właśnie, że Ty masz jeden dzień do tyłu ode mnie, bo ja mam dzisiaj 34+0 😄 I ktoś jeszcze ma do przodu o kilka dni ode mnie 😁

No ja pamiętam właśnie, że Ty masz jeden dzień do tyłu ode mnie, bo ja mam dzisiaj 34+0 😄 I ktoś jeszcze ma do przodu o kilka dni ode mnie 😁
Ja mam 34+5 tc ... z miesiączki termin na 12.03 ... a potem z usg co chwile mi zmienia ... raz ,ze mały brzuszek i ze jest mała a ostatnio mi powiedział ,ze jest większa mała i cofnął mi termin na sam początek marca. 🤷🏼‍♀️ How knows 😂 jak to liczyć . W piątek idę na wizytę zobaczymy jaka waga bo 2tyg temu było 2200g

Ja mam 34+5 tc ... z miesiączki termin na 12.03 ... a potem z usg co chwile mi zmienia ... raz ,ze mały brzuszek i ze jest mała a ostatnio mi powiedział ,ze jest większa mała i cofnął mi termin na sam początek marca. 🤷🏼‍♀️ How knows 😂 jak to liczyć . W piątek idę na wizytę zobaczymy jaka waga bo 2tyg temu było 2200g
Mamy ten sam termin 😜 i wygląda na to że mój jeszcze mniejszy 🙄 za 2 h mam usg siedzę jak na szpilkach 🥶

reklama

Tak ja jutro 33tc plus 0,ja cc 17lub 18.03,22lutego sie dowiem dokładnie.
W niemczech wizyty końcówka ciąży co tydzień czy co 3 dni, ale właśnie nie zapytałam od którego tygodnia. Także jak w Polsce normalnie co miesiąc to bym chyba 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ale ja też ciąża specjalnej troski. Nie taka normalna ja u Was w większości.
Myślę że od 37tc.
Jakos taki mi się kojarzy z pierwsza córeczka tylko ja już 37tc plus 6 urodziłam naturalnie.

Do góry