reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Hej my już dzisiaj zaliczyliśmy oddział położniczy. Wogole się nie ruszał całą noc co mnie przeraziło 😱. Już po usg, ktg, niestety bobi jest za mały 1700 g 33+6 😔 za tydzień jeszcze raz kontrola - martwię się!!!😢

reklama
Hej my już dzisiaj zaliczyliśmy oddział położniczy. Wogole się nie ruszał całą noc co mnie przeraziło 😱. Już po usg, ktg, niestety bobi jest za mały 1700 g 33+6 😔 za tydzień jeszcze raz kontrola - martwię się!!!😢

Kochana będzie dobrze 😘😘 moja w nocy też się zdarza że się nie rusza, ale to wiem że tak ma bo śpi chyba ze mną. Wystarczy że wody łyknę i się ruszy. Ale dobrze że jesteś czujna bo też bym jechała jeżeli by mnie coś zmartwiło. Spokojnie miejmy nadzieje ze za tydzień malutki troche więcej będzie mieć 😘

Ja byłam u lekarza w poniedziałek bo jakiś stan zapalny mi się zrobił i wszystko było ok teraz mam za tydzień wizytę. Tez czuję dyskomfort ale jak leżę jest ok. Gorzej jak chodzę ale nie jest to nie do zniesienia. Zobaczę co mi powie na wizycie .

Ja zazdroszczę wam wizyt co tydzień lub co dwa tygodnie. Mój lekarz się uparł na to aby były co 3-4 tygodnie gdzie wydaje mi się że powinny być częściej ale wynika to z tego że ma pełno pacjentek i jest problem. Mi jedynie pozostaje w ekstremalnych sytuacjach jazda na IP, gdzie zawsze się pytają "a dlaczego Pani się nie udala do lekarza prowadzącego"?

Ja zazdroszczę wam wizyt co tydzień lub co dwa tygodnie. Mój lekarz się uparł na to aby były co 3-4 tygodnie gdzie wydaje mi się że powinny być częściej ale wynika to z tego że ma pełno pacjentek i jest problem. Mi jedynie pozostaje w ekstremalnych sytuacjach jazda na IP, gdzie zawsze się pytają "a dlaczego Pani się nie udala do lekarza prowadzącego"?
Ja mam priv opiekę. W szpitalu przyjmuja 24 h a mój lekarz był po odebraniu już porodu rano 😀więc zawitał dodatkowo bo ten co mnie badał na dyżurze chyba mu powiedział🤔. Przyszedł mnie uspokoić i żeby być dobrej myśli za tydzień mam się stawić i sprawdzimy przyrosty maluszka. A jak coś będzie się dziać to tak czy inaczej zawsze mam przyjeżdżać. Nie wiem powrotem Wam że aż z tego wszystkiego się rozpłakałam tak mi maluszek stracha napędził - najgorsze jest to że chyba już tak będzie zawsze dziwne uczucie 🥺😳😬

Ja mam też wizyty póki co, co miesiąc. Właściwie się nad tym nie zastanawiałam czemu i nie pytalam lekarza uznalam że skoro wszystko ok to normalne😉tylko położna ostatnio stwierdziła, że to przez pandemię, wiec się chyba na kolejnej wizycie zapytam o co chodzi😉

Hmmm, no leżąc w sumie nie można za dużo zrobić a jednocześnie można wiele 😅 Ja bym poczytała książkę, zobaczyła jakiś film, serial, ściągnęła sobie jakąś grę na telefon i pykała sobie ( teraz mam taką fazę 😂), jakieś artykuły poczytała na necie. No nic innego nie wymyślisz 😁
Gierki na komórkę rządzą! Ja ciupie w Magiczne Bloczki na gry.pl 😂

Ja mam priv opiekę. W szpitalu przyjmuja 24 h a mój lekarz był po odebraniu już porodu rano 😀więc zawitał dodatkowo bo ten co mnie badał na dyżurze chyba mu powiedział🤔. Przyszedł mnie uspokoić i żeby być dobrej myśli za tydzień mam się stawić i sprawdzimy przyrosty maluszka. A jak coś będzie się dziać to tak czy inaczej zawsze mam przyjeżdżać. Nie wiem powrotem Wam że aż z tego wszystkiego się rozpłakałam tak mi maluszek stracha napędził - najgorsze jest to że chyba już tak będzie zawsze dziwne uczucie 🥺😳😬

Też chodzę do lekarza prywatnie i niestety nie mam możliwości aby częściej mieć wizyty. Człowiek by był bardziej spokojniejszy. Nie bój się przybierze na wadze. Mi moja zrobiła w 22 tygodniu na połówkowych psikusa bo przez jej ułożenie musieli zrobić jej echo serca bo pierwsze usg wyszło tak jakby nie było jednej komory. A małpa mi się tak ułożyła ze 2 dni później było już normalnie wszystko widać. Teraz tylko kontrolujemy jej nerkę bo prawa jest powiekszona i trzeba ją sprawdzać. Tak więc dzieci lubią nam ciśnienie podnosić 🙂

reklama
Do góry