reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas tak jest, że mój mąż musi zrobić sobie test ale jak już zacznie się poród. Jak wyjdzie ujemny to może być ze mną przez cały poród. Później przez 3 h po porodzie. Później idzie żebyśmy mogły odpocząć. Noooo i dzień później już normalnie może przebywać z nami na sali
Ale test wtedy robi na własną rękę i płaci za niego czy w szpitalu mu robią za darmo?

reklama
Dziewczyny czy wy doświadczacie bólu jak na miesiączkę i kłucie w kroczu? To kłucie juz mi kolejny dzień towarzyszy, się boje ze szyjka się zaczyna mocniej skracać.

Dziewczyny czy wy doświadczacie bólu jak na miesiączkę i kłucie w kroczu? To kłucie juz mi kolejny dzień towarzyszy, się boje ze szyjka się zaczyna mocniej skracać.
Moja szyjka skracała się bez objawów, byłam kompletnie zaskoczona podczas wizyty słysząc od gina, że ledwo trzymie. Jedyne co teraz zauważam, to notoryczne parcie na pęcherz bo mały jest nisko i ciągle mnie uciska.

A maluch rusza się normalnie przy tych dolegliwościach?

U nas tak jest, że mój mąż musi zrobić sobie test ale jak już zacznie się poród. Jak wyjdzie ujemny to może być ze mną przez cały poród. Później przez 3 h po porodzie. Później idzie żebyśmy mogły odpocząć. Noooo i dzień później już normalnie może przebywać z nami na sali
U nas tez tak może być z testem, ale test nie robi się od ręki czeka się na wynik to jak wyczuć kiedy go zrobic a druga rzecz trzeba za test zapłacić a to nie jest 20 zl

To tez
Moja szyjka skracała się bez objawów, byłam kompletnie zaskoczona podczas wizyty słysząc od gina, że ledwo trzymie. Jedyne co teraz zauważam, to notoryczne parcie na pęcherz bo mały jest nisko i ciągle mnie uciska.

A maluch rusza się normalnie przy tych dolegliwościach?

Maleństwo się rusza bo czuje chociaż boleśnie. Też czuje parcie na pęcherz stale.

To tez

Maleństwo się rusza bo czuje chociaż boleśnie. Też czuje parcie na pęcherz stale.
Jeżeli skraca Ci się szyjka to jedynie ginekolog może to stwierdzić, samodzielnie raczej się nie da i nie daje to za bardzo objawów. Może ponaciągałaś więzadła przez złe wstawanie z łóżka?

Jeżeli skraca Ci się szyjka to jedynie ginekolog może to stwierdzić, samodzielnie raczej się nie da i nie daje to za bardzo objawów. Może ponaciągałaś więzadła przez złe wstawanie z łóżka?
Szyjka to wiem ze mi się skraca bo tydzień temu to ginekolog stwierdził i mam się oszczędzać. Tylko martwi mnie to nasilające się kłucie w tej pochwie.

reklama
Hej my już dzisiaj zaliczyliśmy oddział położniczy. Wogole się nie ruszał całą noc co mnie przeraziło 😱. Już po usg, ktg, niestety bobi jest za mały 1700 g 33+6 😔 za tydzień jeszcze raz kontrola - martwię się!!!😢

Nie przejmuj się teraz tą wagą, zobaczysz jakie będą przyrosty. U mnie w pierwszej ciąży było podobnie, już mnie straszyli, że będą ciążę wcześniej rozwiązywać bo dziecko może mieć hipotrofie, trochę na mnie krzywo patrzyli bo miałam bardzo mały brzuch i wszyscy myśleli, że ja się w ciąży odchudzam 🤦‍♀️ a na wizycie 2 tygodnie później mała nadrobiła wszystko z nawiązką a na koniec urodziła się z wagą 3750. Teraz dzieci zaczynają przybierac na wadze, jedno zacznie szybciej drugie trochę później

Do góry