Poladd1234
Fanka BB :)
Ja syna i córkę rodziłam sn bez żadnego znieczulenia nawet nie proponowano mi z resztą nawet nie brałam tego pod uwagę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na mnie to podziałało rozluźniająco i chociaż przez chwilę zneutralizowało ból. Na początku po kilku mocnych wdechach jest lekki "odlot" ale to tylko chwilowo. Nie miałam takiego uczucia otępienia.A, czyli to bardziej działa na zasadzie rozluźnienia? Hmm, ale nie czułaś się po tym jak po głupim Jasiu ( taka tabletka)? Czyli taka, że było Ci obojętne wszystko chwilowo? Bo różne są opinie o tym.
Na mnie kompletnie ten gaz nie działał znieczulenie za późno było już, także nie pocieszę u mnie np. Poród naturalny trwał takie już bóle i skurcze konkretne od 17 do 23:05.Ja rodziłam drugą córkę korzystając z gazu rozweselającego i to był najlepszy wybór. Poród bardzo szybki, praktycznie tylko 15 minut parcia. Rozluźniłam się, dziecko dzięki temu szybko zeszło do kanału rodnego i szybko poszło. Z pierwszą córką wzięłam znieczulenie, co wydłużyło tylko fazę parcia do 2 godzin. Teraz też tylko gaz. Jest się świadomą wszystkiego tylko bardziej rozluźnioną. Ja mogę polecić.
Ja z polecenia mojej ginekolog biorę espumisan easy i działa, chociaż czasem jak problem jest bardzo duży to dopiero na drugi dzień i po drugiej saszetce. Na mnie ten easy działa łagodnie, bo zwykły w formie tabletek czasem robił mi burze w toalecie.Dziewczyny może wy znacie jakiś dobry sposób na gazy aby pobudzić organizm do ich wydalania. Już nie mam problemu z wypróżnianiem bo codziennie się załatwię,ale boli mnie wszystko bo nie mogę "pryknąć" i serio robię się bezsilna. Wszedzie gdzie czytam w internecie to większość ma problem odwrotny, a ja marzę by się pozbyć wiatrów.
Ja kupiłam butelkę Philips Avent i Chicco. A smoczek BibsA dziewczyny kupujecie smoczki i butelki do szpitala ? Jeśli tak to jakieś marki?
Kupilam zestaw butelek z Tommee Tippee ( w zestawie były też dwa smoczki) ale jeszcze dokupuje smoczki tylko nie wiem czy kupić bibsa czy LoviJa kupiłam butelkę Philips Avent i Chicco. A smoczek Bibs
Ja kupiłam zestaw butelek antykolkowych MAM Anti-Colic, był tam też smoczek, ale dokupiłam bibsa.Kupilam zestaw butelek z Tommee Tippee ( w zestawie były też dwa smoczki) ale jeszcze dokupuje smoczki tylko nie wiem czy kupić bibsa czy Lovi
Trzeba być dobrej myśli , dzieci ponoć do samego końca mogą się przekręcić.31t 0d Po wizycie stan zapalny obrzęk i żylak sromu ech i do tego młody dalej ułożony miednicowo kurcze mam nadzieję że jeszcze się przekręci