reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny podpowiedzieć proszę co do materaca do łóżeczka. Jestem na etapie zamawiania łóżeczka, wybrałam z szufladą i funkcja tapczanika, zastanawiam się nad materacem kokos-pianka-kokos czy gryka-pianka-kokos czy lateks-pianka-kokos. Tyle tego jest, że już wariuje, będę wdzięczna za podpowiedzi, co wy wybrałyście😁
Link do: MATERAC DO ŁÓŻECZKA KOKOS PIANKA KOKOS 120x60 KPK
Ja kupuje raczej ten kokos-pianka-kokos. Ma świetne opinie, ma wszystkie testy zrobione i certyfikaty. Gryka podobno uczula, więc nie jest zbytnio polecana, ale kokos już tak. Podobno najlepszy lateks, ale nie ukrywajmy, jest droższy. Ale wiadomo, każdy ma inny budżet 😁 Ja się na ten zdecyduje raczej 😁

reklama
Dziewczyny podpowiedzieć proszę co do materaca do łóżeczka. Jestem na etapie zamawiania łóżeczka, wybrałam z szufladą i funkcja tapczanika, zastanawiam się nad materacem kokos-pianka-kokos czy gryka-pianka-kokos czy lateks-pianka-kokos. Tyle tego jest, że już wariuje, będę wdzięczna za podpowiedzi, co wy wybrałyście😁

Nie gryka!!! To jest materac dla dziecka, jak się zmoczy, uleje itp to w gryce potrafi zrobić się plesn. Najlepszy lateks lub zwykła pianka, dzieciaczki są leciutkie i dobry piankowy wystarcza (nie może być tylko za cienki). Jak już będzie się przenosić do łóżka to wtedy możesz zainwestować w lepszy materac ale z tego co słyszałam to do 20kg pianka jest ok.

Nie gryka!!! To jest materac dla dziecka, jak się zmoczy, uleje itp to w gryce potrafi zrobić się plesn. Najlepszy lateks lub zwykła pianka, dzieciaczki są leciutkie i dobry piankowy wystarcza (nie może być tylko za cienki). Jak już będzie się przenosić do łóżka to wtedy możesz zainwestować w lepszy materac ale z tego co słyszałam to do 20kg pianka jest ok.
Też słyszałam, że tylko nie gryka. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, jesteście niezawodne i niezastapione👍.
Ja osobiście zdecyduję się na materac dwustronny pianka+pianka lateksowa.

Też słyszałam, że tylko nie gryka. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi, jesteście niezawodne i niezastapione👍.
Ja osobiście zdecyduję się na materac dwustronny pianka+pianka lateksowa.
Ja jadąc do sklepu byłam nastawiona na grykę-kokos, bo skoro dawniej wszystkie dzieci na tym spały to nie może być takie tragiczne, a pianka ponoć się odkształca...ale jak dotknęłam tego pierwszego to byłam przerażona jaki jest nieprzyjemny i ostatecznie wzięłam gruby dwuwarstwowy z pianki i pianki o podwyższonej elastyczności.
Tak naprawdę każdy materac będzie dobry, bo każdy ma tyle samo wad co zalet, przeciwników i zwolenników 😉

A co myślicie dziewczyny o gazie rozweselającym przy porodzie? Ja szczerze mówiąc to dopiero w ciąży dowiedziałam się, że coś takiego jest. Ale ja nawet nie mam w planach tego wdychać, chce być świadoma, a nie upojona gazem aby złagodzić chwilowo ból 🙂

Hej dziewczyny :) u mnie już zaczęty 7 miesiąc (29 tc) wczoraj byłam u ginekologa, dziecko dobrze się rozwija, wszystkie parametry w normie, chłopak waży już 1340 gram, moja waga niestety też poszła w górę :) więc w nocy to jest ciężko - ból bioder, z rzeczy, które mnie śmieszą - to spuchnięcie tylko jednej kostki - zabawnie to wygląda :p dwie nogi, a każda z innej parafii :)
Grudzień minął mi niesamowicie szybko, wkręciłam się w święta, atmosferę, kupowanie prezentów (online) i teraz w styczniu zależy mi na pójściu do szkoły rodzenia (edukacji-praktyki) I jestem ciekawa waszego podejścia:
czy korzystałyście/ będziecie korzystać ze szkoły rodzenia?,
w jakiej formie - stacjonarnie, online, hybryda, youtube?
płatna/bezpłatna?

Ja w tym momencie jestem w kontakcie z jedną szkoła rodzenia bezpłatną w Kłodzku, u nich kurs dla przyszłych rodziców ma rozpocząć się pod koniec stycznia, więc grzecznie czekam :) Z informacji od nich wiem, że kurs składa się z 8 spotkań (4 online i 4 stacjonarnie). te stacjonarnie - to zajęcia praktyczne np. z kąpieli niemowlaka.

reklama
Dziewczyny może wy znacie jakiś dobry sposób na gazy aby pobudzić organizm do ich wydalania. Już nie mam problemu z wypróżnianiem bo codziennie się załatwię,ale boli mnie wszystko bo nie mogę "pryknąć" i serio robię się bezsilna. Wszedzie gdzie czytam w internecie to większość ma problem odwrotny, a ja marzę by się pozbyć wiatrów.

Do góry