reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
To byłoby super ale co z pobytem potem czy tata tez będzie mógł być obecny. Moje koleżanki jak rodziły to ich mężowie przez te 3 dni pomagali im przebywali cały dzień w szpitalu, a teraz ja jestem przerażona. Moje pierwsze dziecko a zostanę sama
Też się tym przejmuje, pierwsze dziecko i trzeba samemu rodzić, a to wsparcie partnera jest tak ważne ehh... No cóż, takie czasy.. Damy radę kobitki, kto jak nie my! 😄💪

Wasi mężowie/partnerzy będą brali urlop po narodzinach czy opiekę czy w ogóle wracają do pracy?
Mój narzeczony bierze najpierw opiekę na mnie na 2 tygodnie ( nie wiedziałam, że coś takiego jest, ale skoro jest to grzechem nie skorzystać), a potem zobaczymy czy będzie brał te 2 tygodnie tacierzynskiego czy wróci do pracy i wykorzysta sobie to w innym terminie 😉

Mój narzeczony bierze najpierw opiekę na mnie na 2 tygodnie ( nie wiedziałam, że coś takiego jest, ale skoro jest to grzechem nie skorzystać), a potem zobaczymy czy będzie brał te 2 tygodnie tacierzynskiego czy wróci do pracy i wykorzysta sobie to w innym terminie 😉
Ale to opiekę załatwiał od rodzinnego czy przez szpital czy jak?

Ale to opiekę załatwiał od rodzinnego czy przez szpital czy jak?
Moja przyjaciółka rodziła we wrześniu i ona tak jakby wzięła partnerowi opiekę na siebie na 2 tyg w szpitalu. Rodziła naturalnie, nie miała cesarki. Także warto zapytać w szpitalu, jak nie to może rodzinny da. Różne kobiety mają po porodzie dolegliwości. Ona z tego skorzystała i dostała bez problemu.

Moja przyjaciółka rodziła we wrześniu i ona tak jakby wzięła partnerowi opiekę na siebie na 2 tyg w szpitalu. Rodziła naturalnie, nie miała cesarki. Także warto zapytać w szpitalu, jak nie to może rodzinny da. Różne kobiety mają po porodzie dolegliwości. Ona z tego skorzystała i dostała bez problemu.
Ok. Jeszcze lepiej bo czytałam że po ceserce ma prawo wziąść 😉

reklama
Do góry