reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

My myslimy o tym żeby podzielić przysługujący urlop. Tydzień po porodzie, resztę poźniej. A teraz pytanie do osób, pozostających w związkach partnerskich 😉 myślałyście o uznaniu ojcostwa przed porodem? Bo my się raczej na to zdecydujemy.

reklama
Mówisz o opiece po cesarce?
Orzujacii
My myslimy o tym żeby podzielić przysługujący urlop. Tydzień po porodzie, resztę poźniej. A teraz pytanie do osób, pozostających w związkach partnerskich 😉 myślałyście o uznaniu ojcostwa przed porodem? Bo my się raczej na to zdecydujemy.
Tak tak, obowiązkowo będziemy robić z narzeczonym to przed porodem, w lutym, żeby potem po porodzie ojciec mógł załatwiać inne rzeczy związane z dzieckiem, a jak to się zrobi po porodzie, to przez te 3 dni jak będę w szpitalu to on nic nie załatwi, bo najpierw trzeba mieć ojcostwo 😉

Orzujacii

Tak tak, obowiązkowo będziemy robić z narzeczonym to przed porodem, w lutym, żeby potem po porodzie ojciec mógł załatwiać inne rzeczy związane z dzieckiem, a jak to się zrobi po porodzie, to przez te 3 dni jak będę w szpitalu to on nic nie załatwi, bo najpierw trzeba mieć ojcostwo 😉
Właśnie pod tym samym kątem myślę a pozatym żeby poświadczyć ojcostwo po porodzie trzeba być we dwoje. Jeszcze nie dzwoniłam do UsC ale się zastanawiam czy to można zrobić w najbliższym USC czy że względu na miejsce porodu. Bo u mnie to dwa różne miejsca.

Ostatnia edycja:
To byłoby super ale co z pobytem potem czy tata tez będzie mógł być obecny. Moje koleżanki jak rodziły to ich mężowie przez te 3 dni pomagali im przebywali cały dzień w szpitalu, a teraz ja jestem przerażona. Moje pierwsze dziecko a zostanę sama
W pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam porodu bo nie wiedziałam co mnie czeka 4 godz się przemęczyłam krzyczałam na cały oddział a jak mi syna na brzuchu położyli to o wszystkim zapomniałam z córką ekspresowo poszło 15min akcji zero stresu.... Personel położne były bardzo pomocne tłumaczyły krok po kroku co będzie i jak grunt aby słuchać uważnie co mówią... Wszystko jest do zniesienia 😊

Właśnie pod tym samym kątem myślę a pozatym żeby poświadczyć ojcostwo po porodzie trzebardzo być we dwoje. Jeszcze nie dzwoniłam do UsC ale się zastanawiam czy to można zrobić w najbliższym USC czy że względu na miejsce porodu. Bo u mnie to dwa różne miejsca.
No tak, przy ojcostwie trzeba być we dwóch, więc lepiej to załatwić przed porodem i mieć z głowy. Kurcze, nie wiem. Ale wydaje mi się, że bardziej w urzędzie w Waszym mieście, w którym mieszkacie. Tam będą wszystkie Wasze papiery itp. Ale najlepiej zadzwoń i się zapytaj 😉

Dziewczyny, a ja jeszcze raz zapytam o to mierzenie krwi glukometrem w domu. Czy któraś z Was wie dokładnie jak mierzyć i jakie są normy cukru we krwi? Bo tak jak pisałam wcześniej, ja krzywej cukrowej nie przeszłam dwa razy, bo dwa razy zwymiotowałam i muszę sobie sama mierzyć. Na internecie pisze o różnych normach i człowiek głupieje 😋

Dziewczyny, a ja jeszcze raz zapytam o to mierzenie krwi glukometrem w domu. Czy któraś z Was wie dokładnie jak mierzyć i jakie są normy cukru we krwi? Bo tak jak pisałam wcześniej, ja krzywej cukrowej nie przeszłam dwa razy, bo dwa razy zwymiotowałam i muszę sobie sama mierzyć. Na internecie pisze o różnych normach i człowiek głupieje 😋
Wg instrukcji mojego diabetologa na czczo poniżej 90, a godzinę po głównych posiłkach poniżej 140.

reklama
W pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam porodu bo nie wiedziałam co mnie czeka 4 godz się przemęczyłam krzyczałam na cały oddział a jak mi syna na brzuchu położyli to o wszystkim zapomniałam z córką ekspresowo poszło 15min akcji zero stresu.... Personel położne były bardzo pomocne tłumaczyły krok po kroku co będzie i jak grunt aby słuchać uważnie co mówią... Wszystko jest do zniesienia 😊
15 minut poród marzenie😃😉

Do góry