reklama
Nadja_n
Fanka BB :)
Ja też pregna plus i pregna dha plus magnez z wapniem jeszcze.Dziewczyny a jakie suplementy przyjmujecie? Bo ja tylko Pregna Plus, ale słyszałam, że jeszcze powinnam magnez, tylko nikt mi nic nie mówił o tym.
Magnez dobry na twardnienia macicy.
Ja od jakiegoś czasu biorę Symvital Mama - 2 kapsułki dziennie. Do tego Magne B6 3x1.Dziewczyny a jakie suplementy przyjmujecie? Bo ja tylko Pregna Plus, ale słyszałam, że jeszcze powinnam magnez, tylko nikt mi nic nie mówił o tym.
Trzeba koniecznie dostarczać te kwasy DHA. Mi lekarka zaleciła dawkę ok 500-600 jednostek dziennie. Symvital ma więcej tych kwasów niż Pregna
Mary2094
Femibion 2 zamieniłam na Prenatal Duo ze względu na lepszy skład i dodatkowe właśnie kwasy DHA (uzupełnia dzienne zapotrzebowanie w postaci 600 jednostek dziennie) i biore magnez 3x2 ale to mam zalecone od lekarza ze względu na twardnienia plus wypłukany magnez.Dziewczyny a jakie suplementy przyjmujecie? Bo ja tylko Pregna Plus, ale słyszałam, że jeszcze powinnam magnez, tylko nikt mi nic nie mówił o tym.
Niedługo mama
Mi lekarz w 29 tygodniu zalecił żeby zmienić pregna plus na pregna dha. Jak się okazało ze mam cukrzycę ciążową to diabetolog miał się wypowiedzieć czy brać dodatkowo pregna plus. Pani diabetolog mówi ze jak się do każdego posiłku je warzywa to nie trzeba brać dodatkowo witamin ale dla pewności miałam zrobić badanie krwi na poziom Mg, Ca, K. Wyniki wyszły mi w normie.Dziewczyny a jakie suplementy przyjmujecie? Bo ja tylko Pregna Plus, ale słyszałam, że jeszcze powinnam magnez, tylko nikt mi nic nie mówił o tym.
PałkaZapałka
Prenatal Duo i nic więcej. Po co ci magnez jeśli lekarz nie widzi wskazań? Myślę, że gdyby była potrzeba to by ci zaleciłDziewczyny a jakie suplementy przyjmujecie? Bo ja tylko Pregna Plus, ale słyszałam, że jeszcze powinnam magnez, tylko nikt mi nic nie mówił o tym.
Niedługo mama
Dokładnie mi też nikt nigdy nie mówił nic o magnezie ☺Prenatal Duo i nic więcej. Po co ci magnez jeśli lekarz nie widzi wskazań? Myślę, że gdyby była potrzeba to by ci zalecił
W podstawowej morfo którą robią nie ma nic co mówi o magnezie.
Zapewne lekarz by zalecił, gdyby wspomniała np. o skurczach nóg, ale biorąc pod uwagę to jak niektóre z Was opisują to jak przebiegają wizyty, to na inicjatywę niektórych lekarzy liczyć nie można.
Ja miałam kołatania serca, w badaniach wyszło wszystko okej, więc kardiolog zaleciła 1/2x dziennie aspargin. I jak ręką odjął. Moje ginekolożki to podtrzymały, mówiąc wręcz, że i na ciążowe sprawy pomoże (skurcze nóg - nie miewam, twardnienia brzucha - miewam sporadycznie).
Na poczatku bralam pregne plus. Na pierwszej wizycie kazały dorzucic DHA, więc biore też prenatal DHA.
Do tego z uwagi na anemie, lek z żelazem. A na wparcie dróg moczowych (miałam przeboje przez pierwsze 6 mcy): wit. C i żuravit.
Odpukać póki co wszystko jest bardzo dobrze i nic już się nie dzieje.
Ciąża jednak wysysa sporo pierwiastków - łatwo o deficyty.
Zapewne lekarz by zalecił, gdyby wspomniała np. o skurczach nóg, ale biorąc pod uwagę to jak niektóre z Was opisują to jak przebiegają wizyty, to na inicjatywę niektórych lekarzy liczyć nie można.
Ja miałam kołatania serca, w badaniach wyszło wszystko okej, więc kardiolog zaleciła 1/2x dziennie aspargin. I jak ręką odjął. Moje ginekolożki to podtrzymały, mówiąc wręcz, że i na ciążowe sprawy pomoże (skurcze nóg - nie miewam, twardnienia brzucha - miewam sporadycznie).
Na poczatku bralam pregne plus. Na pierwszej wizycie kazały dorzucic DHA, więc biore też prenatal DHA.
Do tego z uwagi na anemie, lek z żelazem. A na wparcie dróg moczowych (miałam przeboje przez pierwsze 6 mcy): wit. C i żuravit.
Patii26
A może właśnie dlatego nic nie mówił, bo nie mam żadnych dolegliwości, ani twardnień, ani skurczy nóg itp. Ogólnie ciążę mam książkową na każdej wizycie, więc myślę, że jakbym widział wskazania to by powiedział o magnesie Zapytam go na wizycie 11.01 to zobaczymy co mi powiePrenatal Duo i nic więcej. Po co ci magnez jeśli lekarz nie widzi wskazań? Myślę, że gdyby była potrzeba to by ci zalecił
reklama
Niedługo mama
W podstawowej morfo którą robią nie ma nic co mówi o magnezie.