reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja niezły numer dziś z cukrem. Rano na czczo 92,potem sniadanie:chleb razowy na zakwasie, sałatka z szynką, makaron, kukurydza, groszek. Jadłam tak wiele razy i było ok, a tu po 1h cukier 160😱😱😱😱pytałam Was o tą herbatę w między czasie z cytryna, a, potem sobie przypomnilam że ssałam rennie (na, zgagę) 10minut przed pomiarem🙉🙈😬😱patrze skład rennie a tam cukier, stąd cukier 160🙈
A już panikę miałam, a tak się cieszyłam że wreszcie mam coś co pomaga, na zgagę właśnie renni w tabletkach do ssania a tu masz babo placek🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️cukier zawiera, więc też nie mogę go za dużo.

reklama
Mam dokładnie tak samo, tez łożysko na przedniej ścianie najlepiej ruchy czuje wieczorami albo takie pukanie o którym piszesz i kopniaki maluszka nigdy nie były dla mnie bolesne . Kiedyś myślałam, że mój maluszek taki spokojny ale lekarz pozbawił mnie złudzeń bo na usg to mała wiercipięta 😍😉
U mnie wręcz przeciwnie daje popalić młody kopniaki bolesne i czasami aż mi tchu brakuje jest tak aktywny że nawet nie liczę ruchów 😉

U mnie wręcz przeciwnie daje popalić młody kopniaki bolesne i czasami aż mi tchu brakuje jest tak aktywny że nawet nie liczę ruchów 😉
Mnie mały aż tak po żebrach i przeponie nie kopie, czasem tylko wywoła zgagę jak pomizia żołądek, ale najgorsze z możliwych jest kiedy szturcha mi pępek od środka 😣 okropne uczucie, jakby grzebał mi w nim paluszkiem 😣

Ja nie liczę, bo jak weszłam w 30 tydzień to te ruchy są tak stłumione ze prawie ich nie czuję. Na dole w podbrzuszu czuję takie pukanie a jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie to tez dodatkowo tłumi wszystko. Wiec u mnie liczenie nie ma najmniejszego sensu.
Ja codziennie po 12 zaczynam liczenie. Ale moje dziecko chyba czuje kiedy mam zamiar liczyć bo w trakcie liczenia jest spokojne, godzinę wcześniej w brzuchu szatan 😂

Mnie mały aż tak po żebrach i przeponie nie kopie, czasem tylko wywoła zgagę jak pomizia żołądek, ale najgorsze z możliwych jest kiedy szturcha mi pępek od środka 😣 okropne uczucie, jakby grzebał mi w nim paluszkiem 😣
Moje dziecko kopie po wszystkim czym się da,a jestem szczupła to boleśnie czuję, albo jak się rozciąga to mam wrażenie że zaraz tą skórę na brzuchu mi przerwie 😂.Dziś mam skopane żebra np. że ciężko się siedzi i łapie oddech.

W jakiej temperaturze pierzecie nowe ubranka ? W internatach piszą ze najmniejsza to powinna być 60 a na metkach mam 30... i bądź tu mądry
Ja będę prała w 40 stopniach, bo inaczej wszystkie ubranka mi się poniszczą, a szkoda.. Natomiast ważne, by do roku wszystkie ubranka po wybraniu i wysuszeniu wyprasować, wtedy wszystkie bakterie i drobnoustroje umierają 😉

Ja będę prała w 40 stopniach, bo inaczej wszystkie ubranka mi się poniszczą, a szkoda.. Natomiast ważne, by do roku wszystkie ubranka po wybraniu i wysuszeniu wyprasować, wtedy wszystkie bakterie i drobnoustroje umierają 😉
Dzięki za odpowiedz :) ja mam parownice wiec z tym prasowaniem może być niedokładnie :)

reklama
Do góry