Cześć wszystkim w Nowym Roku
A ja mam takie luźne pytanie, jak u Was wyglądał I trymestr jeśli chodzi o samopoczucie ( mdłości, wymioty itp), ile schudłyście, kiedy zaczęłyście tyć i ile macie już kg na plusie i w jakim tc jesteście
Ja aktualnie jestem w 29 tc, w I trymestrze miałam mdłości i nudności, wymioty, brak apetytu ( mogłam nic nie jeść cały dzień, bo nie czułam głodu), żołądek mi się mocno skurczył i ogólnie przez cały I i połowa II trymestru schudłam 6 kg. W połowie II trymestru już się super czułam, miałam więcej energii, troszkę więcej jadłam, natomiast nadal jem mniej niż przed ciąża. I na wadze bardzo powoli przybierałam, i aktualnie mam na plusie tylko 3,5 kg, z czego mała waży pewnie już ponad 1 kg, plus wody płodowe itp. Więc ja jako tako nie przytyłam wcale. 3.12 byłam na wizycie, był to 25 tc ciszy to mała ważyła 738 g, ginekolog powiedział, że nie za dużo waży, bo o 3 dni za mało, ale generalnie jest w normie. Nie ukrywam, że zaczęłam się trochę martwić, że może jem za mało, że mało wartościowych dań itp, bo miałam przed wizytą i po takie dni, że nie miałam apetytu i nie jadłam kolacji bo nie potrafiłam wcisnąć.
Jak to u Was wyglądało?