Ja dzisiaj odruchowo posłodziłam herbatę łyżeczka cukru i po śniadaniu z 20 minut przed pobraniem popiłam i pierwszy raz cukier po godzinie miałam 143 odczekałam 20 minut było 138z. Podejrzewam że ma to wpływDziewczyny które mierzą cukry mam pytanie czy jak mierze cukier 1h po posiłku i w między czasie tej godziny napije się herbaty np. Zielonej albo czarnej z cytryna to czy mogę mierzyć ten cukier?
Czy już nie można bo coś pilam w między czasie trwania tej godziny.
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
Ja jak wypije nie posłodzone to mi się wydaje, że nie ma to wpływu.Dziewczyny które mierzą cukry mam pytanie czy jak mierze cukier 1h po posiłku i w między czasie tej godziny napije się herbaty np. Zielonej albo czarnej z cytryna to czy mogę mierzyć ten cukier?
PałkaZapałka
Ja wpadłam na pomysł wielopieluch ze względów głównie ekonomicznych bo wydaje mi się że wyjdzie jednak taniej. W związku z tym na początku wybieram otulacze pul oraz tetre. Tetre kupuje nowa natomiast otulacze pul (5-6 szt) używane, bo dla noworodka stwierdziłam że nie ma sensu nowych bo szybko wyrasta.O, to może i ja się przy drugim przekonam. A masz już coś wybranego?
Wszystko zależy od pogody, jak będzie za zimno to dołóż jeszcze jeden kocyk na przejście ze szpitala do auta i będzie git.
Ja 2 lata temu rodziłam w połowie kwietnia i na wyjście było ponad 20 stopni, a tydzień wcześniej było ok 10, więc też miałam kilka opcji. Teraz nam termin na koniec marca, więc równie dobrze może być kwiecień
Ja zainteresowałam się tematem jakieś 3 miesiące temu, dołączyłam do grup FB o wielopieluchach i tam jest skarbnica wiedzy
PałkaZapałka
Podeslesz link? Chętnie bym obejrzała dokładniej tego "miska"To super wzięłam rozmiar 56 bo słyszałam, ze wypada na 62 a mój maluch chyba szykuje się mniejszy wiec mam nadzieje, ze będzie dobry
Niedługo mama
2 płaskie łyżeczki cukru to odpowiednik 3 mandarynek, czyli wydaje mi się ze bardzo duzoJa jak wypije nie posłodzone to mi się wydaje, że nie ma to wpływu.
Niedługo mama
Mam dokładnie tak samo, tez łożysko na przedniej ścianie najlepiej ruchy czuje wieczorami albo takie pukanie o którym piszesz i kopniaki maluszka nigdy nie były dla mnie bolesne . Kiedyś myślałam, że mój maluszek taki spokojny ale lekarz pozbawił mnie złudzeń bo na usg to mała wiercipiętaJa nie liczę, bo jak weszłam w 30 tydzień to te ruchy są tak stłumione ze prawie ich nie czuję. Na dole w podbrzuszu czuję takie pukanie a jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie to tez dodatkowo tłumi wszystko. Wiec u mnie liczenie nie ma najmniejszego sensu.
Patii26
A ja mam taką sytuację, że pod koniec listopada robiłam krzywą cukrową dwa dni pod rząd, ale żadnej nie przeszłam, ponieważ zwymiotowałam glukozą po 15 minutach, nie umiałam jej utrzymać w organizmie, dodatkowo mega słabo mi było, miałam mroczki przed oczami i mało nie zemdlałam... Więc na wizycie u ginekolog powiedziałam mu o tym i powiedział, że w takim razie muszę sama sobie w domu mierzyć cukier przez 10 dni i sprawdzać czy mam powyżej normy. Mogę do tego jeść co chce, w sensie nie muszę pilnować się, bo muszę zobaczyć jak organizm pochłania ten cukier. Mierzyłam z 15 dni i nie wychodziło mi pond normę, więc raczej cukrzycy nie mam. Szkoda, że tej krzywej nie dało się przejść, bo bym lepiej wiedziała. A może ktoś z Was bardziej się zna i wie dokładnie jakie są normy cukru we krwi w ciąży, kiedy można powiedzieć, że mamy cukrzycę itp? Miałam iść do diabetologa, dostałam skierowanie prywatne, ale chciałam załatwić skierowanie na NFZ od mojego lekarza rodzinnego, to się pomylił i dał mi skierowanie do ginekologa na NFZ I nie miałam siły ju dzwonić do niego, chodzić do przychodni itp. Dał mi glukometr i tak sobie mierze, według norm na necie.Dziewczyny które mierzą cukry mam pytanie czy jak mierze cukier 1h po posiłku i w między czasie tej godziny napije się herbaty np. Zielonej albo czarnej z cytryna to czy mogę mierzyć ten cukier?
Ja tez delikatnie odczuwam aż czasami się martwię czy wszystko ok, ale na usg zawsze się kręci wierci i tez nic nie czuje a pani nie może jej zmierzyćMam dokładnie tak samo, tez łożysko na przedniej ścianie najlepiej ruchy czuje wieczorami albo takie pukanie o którym piszesz i kopniaki maluszka nigdy nie były dla mnie bolesne . Kiedyś myślałam, że mój maluszek taki spokojny ale lekarz pozbawił mnie złudzeń bo na usg to mała wiercipięta
reklama
Pettitbelle
Ja akurat zamówiłam na vinted używany bo znając życie to założę go tylko na wyjście ze szpitala i może z raz na badanie a później mam nadzieje ze już będzie ciepło bo ja końcowa marcoweczkaPodeslesz link? Chętnie bym obejrzała dokładniej tego "miska"
dziewczyny jestem po krzywej już w domu i jest mi gorąco i trzęsą mi się rece, nie wiem jak wyniki tylko ze pierwszy wynik 74 wiec niski. Może to dlatego ze ja przez dietę wątrobowa nie jem cukru a tu taki skok. Miała tak któraś z was ?