reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja w czwartek mam teleporada🤦.Tak to ok tylko zdążają mi się jakieś wyższe skoki co jakiś czas ,ostatnio miałam 170 po kolacji ale to pewnie dlatego że przez 4 godziny nic nie jadłam .
No ja dopiero dziś zaczęłam mierzyć, zobaczymy po tygodniu.
Staram się jeść co 3h.
To odezwij się w czwartek po tej teleporadzie.
Mnie diabetolog mówiła że np. Wczoraj miałam u niej rano o 9ej na czczo 96 i mówi że nawet to że przyjechałam na wizytę już wpływa na cukier.
Dziś np. Na czczo 93.

reklama
No ja dopiero dziś zaczęłam mierzyć, zobaczymy po tygodniu.
Staram się jeść co 3h.
To odezwij się w czwartek po tej teleporadzie.
Mnie diabetolog mówiła że np. Wczoraj miałam u niej rano o 9ej na czczo 96 i mówi że nawet to że przyjechałam na wizytę już wpływa na cukier.
Dziś np. Na czczo 93.
No to nie jest tak źle ,może staraj się jeszcze późnym wieczorem coś zjeść to moze będzie rano niższy .

Ja nie mam cukrzycy co prawda, ale słyszałam, że ponoć często się zapomina/bagatelizuje to, że przy cukrzycy ciążowej zbyt długi odstęp między posiłkami w nocy jest bardzo niewskazany. Należy coś zjeść jak najpóźniej

Mama_Mii2021 będzie dobrze! W szpitalu na pewno to ogarną. Mi w poprzedniej ciąży odeszły wody w 20 tygodniu i dwa tygodnie udało się dotrzymać. Niestety to było za wcześnie by ratować, a u Ciebie nawet w najgorszym razie uda się! Poza tym szyjka nie jest zła. Ja w tej ciąży wcale szyjki nie mam,bo tak mi zrobili konizacje,że amputowali,ale wiem, że ten 26 tydzień to już nie jest źle, bo zawsze w razie czego w szpitalu trochę czasu się zyska. Czesto potem rodzą się te dzieci w terminie. Trzymam kciuki!!!

Dziewczyny, czy któraś z was zna się na wynikach glukozy? Miałam dzisiaj test obciążenia glukoza i wyniki mam:
Na czczo 77.30
Po 1h 98,90
Po 2h 99,60

I wiem, że to nie oznacza cukrzycy natomiast dziwi mnie, że po 2h zamiast spadać to rośnie. W poprzedniej ciąży wyniki na czczo i po 1h miałam podobne natomiast po 2h spadło do 70-kilku. Wizytę mam w piątek to dopytam, ale może któraś z was coś więcej wie w tym temacie 😉

Dziewczyny moje kochane, dziękuje za wasze wsparcie. Dużo mi to pomogło. Narazie jest wszystko w porządku. Miałam USG, niunia waży już prawie kilogram. Lekarz twierdzi, że twarde z nas babki i damy radę. Dostaje jeszcze raz steryd na płuca i zobaczymy
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️To super wieści ❤️ Będzie dobrze! A masz już jakieś ciuszki? Bo ja to jeszcze nic nie kupiłam.

reklama
Do góry