reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, czy któraś się spotkała z czymś takim w badaniu moczu, fosforany bezpostaciowe ? W badaniu wyszło mi ze mam bardzo liczne, i ph podwyższone bo 7,5 a tak jest ok.

Dziewczyny, czy któraś się spotkała z czymś takim w badaniu moczu, fosforany bezpostaciowe ? W badaniu wyszło mi ze mam bardzo liczne, i ph podwyższone bo 7,5 a tak jest ok.
Nie spotkałam się, a co Twój ginekolog?
Miałam kiedyś odmiedniczkowe zapalenie nerek nie w ciąży, masakra pół. Pleców, brzucha i gorączka antybiotyki zastrzyki.
Ja, póki co pęcherz ok. Mnie furagina zawsze pomaga za to grzybice mam cały czas, wyleczę i od nowa. 🙈A bez ciąży wcale mnie grzyby nie atakują.
Jak Twoje plecy?

Mi z moczu wyszło inne badanie bardzo podwyższone. Lekarz kazał je powtórzyć i wyszło już zupełnie inaczej. Trzeba bardzo dokładnie wykonać to badanie, bo inaczej jakaś odrobinka śluzu z pochwy może przedostać się do próbki. Także nie martw się i powtórz badanie ☺️

Mi z moczu wyszło inne badanie bardzo podwyższone. Lekarz kazał je powtórzyć i wyszło już zupełnie inaczej. Trzeba bardzo dokładnie wykonać to badanie, bo inaczej jakaś odrobinka śluzu z pochwy może przedostać się do próbki. Także nie martw się i powtórz badanie ☺️
To prawda ja w pierwszej ciąży miałam takiego ginekologa co pobierał mi Mocz z cewnika🙈🙈🙈🙈żeby był wiarygodny ale to ból był masakra. Ale to stare czasy były.

Ja miałam problem z oddaniem próbki moczu na posiew, bo ciągle w badaniu wychodziło, że próbka zanieczyszczona. W końcu poradzono mi żebym podmyła się przed oddaniem próbki tak normalnie, a poźniej popsikała octeniseptem i poczekała aż wyschnie. Podziałało, także polecam 😁

Dodatkowo dzis wyszłam ze szpitala i to na szpitalnych wynikach wyszlo. I ogółem dzis wyszłam i znów mi brzuch twardnieje i zaraz zwariuje

reklama
Dodatkowo dzis wyszłam ze szpitala i to na szpitalnych wynikach wyszlo. I ogółem dzis wyszłam i znów mi brzuch twardnieje i zaraz zwariuje
Spokojnie ja jestem dziś 26tc plus 0, to Ty 28 czy 29tc to już daleko...
Mnie też twardnieje, nie dużo ale więcej, tony magnezu i oszczędzanie się i powinno być ok,mnie leżenie na boku pomaga,na wznak od razu twardnienia🙉
Ja, sama, ciągle coś, cukrzyca ciazowa, grzybica i ogólnie męczenie się i sapanie😩😩😩😩
Mocz ciężko pobrać żeby nie był zanieczyszczony.
Wiem idzie zwariowac🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Do góry