Możliwe mi po wcześniejszych ciążach najbardziej brakowało tych ruchów w brzuchu to jest po prostu piękneJa jestem w 15 i parę razy tez mialam uczucie takich pierwszych ruchów
reklama
Paulina_zak93
Zaciekawiona BB
Czy któraś z Was ma ujemna grupę krwi a Wasz partner ma dodatnią? Czy lekarz zlecił Wam w takim przypadku badanie na odczyn Coombsa?
Gratulacje ❤Dzień dobry! My wczoraj zaczęliśmy 14 tydzień Jesteśmy po badaniach prenatalnych - wszystko jest w porządku, incydenty z krwiakami zniknęły i zaczynam być spokojniejsza No i będzie prawdopodobnie dziewczynka Zobacz załącznik 1177271
GAMORA
Fanka BB :)
Haha wiem wiem, oczywiście, że nie powiesi dobrze trzeba nadzorować jak wszystkoAle przecież On mi nie powiesi dobrze
Wiadomo, ze będzie wieszał. Choć to frajda dla mnie.
Ja pierwsze ruchy czułam w 20 tyg, w pierwszej i drugiej ciąży. Teraz wieczorami mam wrażenie jak leżę ze coś się tam przelewa ale pewna nie jestem. Może to jedzenie z całego dnia?!
Dla mnie też frajda, ja to nawet jak rolety przyszły , nie czekałam - sama powiesiłam Oczywiście nie w czasie ciązy,
Fajnie jak juz czujesz
Dzięki wielkieBędzie wszystko dobrze, ja to przed badaniem byłam mega spokojna, tak dziwnie, przekroczyłam próg na badanie i wszystko się zmieniło. Serducho myślałam, ze mi z klaty wyskoczy. Papiery co kartka to gorzej pisalam i ledwie widzialam na oczy , ale weszlam do gabinetu. Lekarz super i mi na prawdę rozładował cuper ten stres. Całe badanie z nim żartowałam,
Generalnie już jestem po badaniach - samo usg wyszło bardzo dobrze, wszystko w normie, maluszek ma 8 cm i niezbyt był skłonny do współpracy ale wszystkie pomiary ok, kość bosowa ok, przezierność 1,9.
Natomiast test z krwi już taki radosny nie był i ryzyko podstawowe było takie sobie. Natomiast ryzyko skorygowane jest generalnie niskie, za wyjątkiem zespołu Downa, gdzie mam 1:987,czyli pośrednie. Niemniej żadnych dodatkowych badań nie mam. A Wy w ryzyku pośrednim jakieś dodatkowe badania macie zlecone?
Martwi mnie natomiast ryzyko preeklamsji przed 34 tc bo wynosi aż 1:58, a przed 37tc 1:24. Do tego przedwczesny poród przed 34tc 1:109. Jest to spowodowane możliwością wystąpienia nadciśnienia. Dalej mam brać acard 150 i codziennie kontrolować ciśnienie, ćwiczyć, i mimo braku cukrzycy stosować dietę cukrzycową, bo mam nadwagę.
Ale generalnie jestem dużo spokojniejsza, strasznie się bałam wysokiego ryzyka chorób tych genetycznych. Na szczęście już po wielkim stresie
GAMORA
Widzisz u mnie tez taka przeziernośc, usg super, a ten wynik zespol Downa to u mnie byl 1: 1600 cos tam i mi moja powiedziala, ze to jest niskie ryzyko.Dzięki wielkie
Generalnie już jestem po badaniach - samo usg wyszło bardzo dobrze, wszystko w normie, maluszek ma 8 cm i niezbyt był skłonny do współpracy ale wszystkie pomiary ok, kość bosowa ok, przezierność 1,9.
Natomiast test z krwi już taki radosny nie był i ryzyko podstawowe było takie sobie. Natomiast ryzyko skorygowane jest generalnie niskie, za wyjątkiem zespołu Downa, gdzie mam 1:987,czyli pośrednie. Niemniej żadnych dodatkowych badań nie mam. A Wy w ryzyku pośrednim jakieś dodatkowe badania macie zlecone?
Martwi mnie natomiast ryzyko preeklamsji przed 34 tc bo wynosi aż 1:58, a przed 37tc 1:24. Do tego przedwczesny poród przed 34tc 1:109. Jest to spowodowane możliwością wystąpienia nadciśnienia. Dalej mam brać acard 150 i codziennie kontrolować ciśnienie, ćwiczyć, i mimo braku cukrzycy stosować dietę cukrzycową, bo mam nadwagę.
Ale generalnie jestem dużo spokojniejsza, strasznie się bałam wysokiego ryzyka chorób tych genetycznych. Na szczęście już po wielkim stresie
Pozwolę sobie wkleić:
- Według rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, wyniki uznawane za nieprawidłowe to takie, które określają ryzyko równe lub wyższe niż 1 : 300.
- Pośrednie ryzyko trisomii 21. to obliczone ryzyko wystąpienia trisomii, wynoszące od 1:300 do 1:1000.
- Wysokie ryzyko trisomii 21. to obliczone ryzyko wystąpienia u płodu trisomii wynoszące powyżej 1:300.
Pośrednie ryzyko wystąpienia trisomii 21 i wysokie ryzyko trisomii 21. – co dalej?
Gdy ryzyko wystąpienia trisomii 21. wynosi między 1:100 do 1:1000, zalecane są dalsze badania i rekomendowane jest wykonanie badania płodowego DNA – takiego jak test NIFTY pro. [1]
Olka_Monolka
Ooo Pani! Jeszcze nie, ale zazdroszczę już! Piękne brzusioPojechałam dziś po spodnie czy któraś z Was też wygląda tak okazale??
GAMORA
No weź super wyglądasz. Ja jestem grubsza, nie dość, że przez niedoczynnośc i de facto ost, mało ruchu malam problemy z wagą. To w dwa tyg. te co nie wiedzialam, ze jestem w ciązy żarłam jak szalona, no i zważyłam się w 5 tyg, ciązy a tu 80 jou jouPojechałam dziś po spodnie czy któraś z Was też wygląda tak okazale??
Teraz ważę 84 i chcialabym tak ślicznie wyglądać hihi
reklama
Margolcia92
Ale piękny u mnie to w ogóle nic nie widaćPojechałam dziś po spodnie czy któraś z Was też wygląda tak okazale??