reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Czy któraś z Was tak w 15 tyg (14+2) miała takie pulsujące bóle w podbrzuszu zlokalizowane bardziej z lewej strony ale zdecydowanie lewy środek. Trwające jakiś tam czas potem spokoj i znów. Bo ja tam mam i sie boje oczywiscie, a może to jelita, a może nie yh
Wow las rąk 😅

Ostatnia edycja:
Piszecie o świętach. Ja...mam pierd...i pisze to szczerze. Przeżywam bardziej niż dzieci. A ozdabianie domu to ja zaczynam na początku grudnia 🙈 zreszta u nas tak to wyglada, bo od 1 stycznia już ściagają ludzie ozdoby, rozbierają choinki. Ja wole właśnie przed przezywać ten czas. Śniegu tylko brakuje😭 ale u nas śniegu w całym roku jak na lekarstwo. Chociaż w Polsce w ostatnich latach rzadko był tez snieg na święta. Uwielbiam światełka, okna ozdobione, girlandy itp. Mąż czasami mówi ze za dużo tego mamy ale mówić sobie może. Ciekawe jak w tym roku powieszę na okna światełka?! 🤔😂 jak właśnie skończyłam kosić ogród i zaniemogłam. Ja nie wiem co się dzieje, przecież ani nie przytyłam tyle jeszcze ani brzucha dużego nie mam, szok po prostu. I męczące to. Ale marudzę już drugi dzień wiec przestaje 🤐

@MamaTolka super, ze ogarnełaś zamknięty. Dziękujemy. A za Twoją dzidzie trzymam kciuki z całych sił ✊

Piszecie o świętach. Ja...mam pierd...i pisze to szczerze. Przeżywam bardziej niż dzieci. A ozdabianie domu to ja zaczynam na początku grudnia 🙈 zreszta u nas tak to wyglada, bo od 1 stycznia już ściagają ludzie ozdoby, rozbierają choinki. Ja wole właśnie przed przezywać ten czas. Śniegu tylko brakuje😭 ale u nas śniegu w całym roku jak na lekarstwo. Chociaż w Polsce w ostatnich latach rzadko był tez snieg na święta. Uwielbiam światełka, okna ozdobione, girlandy itp. Mąż czasami mówi ze za dużo tego mamy ale mówić sobie może. Ciekawe jak w tym roku powieszę na okna światełka?! 🤔😂 jak właśnie skończyłam kosić ogród i zaniemogłam. Ja nie wiem co się dzieje, przecież ani nie przytyłam tyle jeszcze ani brzucha dużego nie mam, szok po prostu. I męczące to. Ale marudzę już drugi dzień wiec przestaje 🤐

@MamaTolka super, ze ogarnełaś zamknięty. Dziękujemy. A za Twoją dzidzie trzymam kciuki z całych sił ✊
No jak powiesisz? Męża rękami hihi
Ja Ci powiem widzę w tym plusy, bo zawsze nasze drugie połowy będą więcej zaangażowane w wystrój wnętrza.
Właśnie ten śnieg to już na prawdę mógłby być, to jest cudowna sprawa na świeta,
Możesz marudzić, my to rozumiemy,
Ale oszczędzaj się kobito, odpoczywaj w przerwach. :)

A może zaczyna się coś ruszać? :p
E wątpię, ja nie wiem jeszcze czego się spodziewać, moja siostra w 1 ciązy ruchy czula juz z końcem 15 tyg. ,a w 2 ciązy dopieor w 20tym. Ale to ponoć bardziej jak motyle w brzuchu, a nie uczucie bólu,
Może się wypowiedzą dziewczyny co urodzily? Jakie to uczucie?
ale te moje bóle mnie oczywiście stresują, oby to jelita, ale i tak się boję.

Czy któraś z Was tak w 15 tyg (14+2) miała takie pulsujące bóle w podbrzuszu zlokalizowane bardziej z lewej strony ale zdecydowanie lewy środek. Trwające jakiś tam czas potem spokoj i znów. Bo ja tam mam i sie boje oczywiscie, a może to jelita, a może nie yh
Wow las rąk 😅
Z synem ruchy pierwsze czułam w 16 tyg a z córką 15 tyg jak dla mnie to uczucie jak by mi rybka pływała w brzuchu to takie muśnięcia są teraz mam 16 tyg i coś już powoli zaczynam odczuwać i jestem pewna że to już dzieciątko 😁

No jak powiesisz? Męża rękami hihi
Ja Ci powiem widzę w tym plusy, bo zawsze nasze drugie połowy będą więcej zaangażowane w wystrój wnętrza.
Właśnie ten śnieg to już na prawdę mógłby być, to jest cudowna sprawa na świeta,
Możesz marudzić, my to rozumiemy,
Ale oszczędzaj się kobito, odpoczywaj w przerwach. :)
Ale przecież On mi nie powiesi dobrze 😂😂😂
Wiadomo, ze będzie wieszał. Choć to frajda dla mnie.
Ja pierwsze ruchy czułam w 20 tyg, w pierwszej i drugiej ciąży. Teraz wieczorami mam wrażenie jak leżę ze coś się tam przelewa ale pewna nie jestem. Może to jedzenie z całego dnia?!

reklama
Mnie dziś cały dzień brzuch boli na dole, ale mam nadzieję że to jelita. W końcu ani nie dzwigalam ani nic a dwa dni temu na badaniach wszystko było ok. Wątpię żeby aż tak się mogło coś wydarzyć. Jak się nasili to będę się martwic

Do góry