reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Pojechałam dziś po spodnie czy któraś z Was też wygląda tak okazale??
Juz nie da się ukryć ❤ ja to wyglądam jak w 6 miesiącu 🤦‍♀️ ale zawsze szybko mi brzuch wywalało...
Dzis rozmawiałam z koleżanką , urodziła rok temu córeczkę. I mowie jej za chyba chlopak będzie a ona się śmieje ze jej Laura do 30tc miala być chłopakiem 🤯 dwa razy lekarz mowil jej ze chłopak. 🤣🤣 słyszałyście o takich przypadkach ? Kiedy ok rozumiem ale teraz ?

reklama
Juz nie da się ukryć ❤ ja to wyglądam jak w 6 miesiącu 🤦‍♀️ ale zawsze szybko mi brzuch wywalało...
Dzis rozmawiałam z koleżanką , urodziła rok temu córeczkę. I mowie jej za chyba chlopak będzie a ona się śmieje ze jej Laura do 30tc miala być chłopakiem 🤯 dwa razy lekarz mowil jej ze chłopak. 🤣🤣 słyszałyście o takich przypadkach ? Kiedy ok rozumiem ale teraz ?
Tak mój syn do 28 tygodnia był dziewczynka 😂 😂 😂

Widzisz u mnie tez taka przeziernośc, usg super, a ten wynik zespol Downa to u mnie byl 1: 1600 cos tam i mi moja powiedziala, ze to jest niskie ryzyko.
Pozwolę sobie wkleić:

• Według rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, wyniki uznawane za nieprawidłowe to takie, które określają ryzyko równe lub wyższe niż 1 : 300.
  • Pośrednie ryzyko trisomii 21. to obliczone ryzyko wystąpienia trisomii, wynoszące od 1:300 do 1:1000.
  • Wysokie ryzyko trisomii 21. to obliczone ryzyko wystąpienia u płodu trisomii wynoszące powyżej 1:300.
Więc moja kochana nie masz pośredniego, a niskie. :)
Pośrednie ryzyko wystąpienia trisomii 21 i wysokie ryzyko trisomii 21. – co dalej?
Gdy ryzyko wystąpienia trisomii 21. wynosi między 1:100 do 1:1000, zalecane są dalsze badania i rekomendowane jest wykonanie badania płodowego DNA – takiego jak test NIFTY pro. [1]
No ja teoretycznie mam pośrednie, bo 987, ale uspokoiłam się, bo to jednak prawie niskie a nie prawie wysokie. W każdym razie dopytywałam 2 razy, czym mam robić coś dodatkowo i mówił, że zalecenia nie ma, chyba że chcę dla siebie samej

No ja teoretycznie mam pośrednie, bo 987, ale uspokoiłam się, bo to jednak prawie niskie a nie prawie wysokie. W każdym razie dopytywałam 2 razy, czym mam robić coś dodatkowo i mówił, że zalecenia nie ma, chyba że chcę dla siebie samej
A sorki, faktycznie, widziałam co chciałam, ze tam jest 1:1987 , ale to nic i tak jest ok i będzie dobrze. 😘

Pojechałam dziś po spodnie czy któraś z Was też wygląda tak okazale??

Ja. 🙋‍♀️
Nie wiem czy nie większy... Jak w 6 miesiącu. Jutro dopiero 16+0.

Ruchow jeszcze nie czuję i myślę, że później będę czuła ze względu na łożysko. Na tym etapie już czułam. Były to identyczne odczucia jak przy ruchach jelit, np po gazowanych napojach. Mało romantyczne porównanie. :-D

Hi hi żeby super wygładać musiałabym miec z 180, a ja mam 173,5 🤪
Eee to nie jest zle! Ja mam 172 i jak szlam do porodu to ważyłam...ponad 90 kg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ No ale jak się 30 kg przytyło....a dużo osób mówiło ze nie widać tego po mnie tzn te osoby co wiedziały o mojej wadze czyli sztuk 4 😂😂😂

No to wyglądamy podobnie😁 Myślę, że na zamkniętej posypie album ciążowych fotek🤭
Tez tak myśle. Mam już kilka ale czekam właśnie na zamknięta grupę

reklama
Do góry