reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny jestem po badaniu, akurat był mój lekarz prowadzący na oddziale i mi wszystko wyjaśnił. Jest krwiak jakiś ale przy samym ujściu i niby nie zagraża, ale kosmówka jest nisko, też przy ujściu i jeśli się nie podniesie to będzie łożysko przodujace... Kompletny zakaz robienia czegokolwiek, leżenie plackiem i że takie krwawienie może się powtórzyć kilka razy.
Stąd ta przyczyna grunt że Tobie i dziecku nic się nie stało 😍 teraz chuchaj dmuchaj odpoczywaj i wszystko się unormuje zobaczysz 😉

reklama
Dziewczyny jestem po badaniu, akurat był mój lekarz prowadzący na oddziale i mi wszystko wyjaśnił. Jest krwiak jakiś ale przy samym ujściu i niby nie zagraża, ale kosmówka jest nisko, też przy ujściu i jeśli się nie podniesie to będzie łożysko przodujace... Kompletny zakaz robienia czegokolwiek, leżenie plackiem i że takie krwawienie może się powtórzyć kilka razy.
Ojej ale najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze ♥. Zdrówka kochana 😘

A jest tutaj ktoś z poważna wada kręgosłupa ? Ja będę musiała iść do ortopedy o takie zaświadczenie ze nie będę prawdopodobnie mogła mieć znieczulenia w kręgosłup podczas porodu
Kochana jakie znieczulenie? 😊 W obu porodach sn nawet nie miałam proponowanego znieczulenia w Lubartowie rodziłam ekipa świetna na traku i na oddziale ale znieczuleń nie dają ☹️ chociaż mam zwyrodnienie kręgów kręgosłupa to i tak bóle z kręgosłupa miałam ból okropny ale da się wytrzymać 😉

Cześć dziewczyny.
Może wy mi pomożecie dojść do tego co to może być.
Od paru dni mam mrowienie, pieczenie w udach jak się przekrecam na drugą stronę na łóżku to tak się zaczyna tak nie mam żadnego mrowienia czy pieczenia. Dziś zauważyłam aby że w łydce jak złapał mnie bol i nie mogłam chodzić, musiałam siąść chwilę i dopiero przeszło.
Nigdy takich boli nie miałam. Czytałam trochę na Internecie że może być to rwa kulszowa. Ale nie wiem czy nie iść do lekarza z tym... Wizytę u swojego gina mam dopiero za 2tyg..
W grudniu miałam rwę kulszową i byłam wtedy w ciąży na początku która niestety straciłam. Brałam tylko paracetamol na bol, który i tak nic nie dawał. Mnie bardzo bolało biodro, udo aż do kostek szło. Nie mogłam wstać z łóżka, położyć się. Nie pamietam jak się to u mnie zaczynało ale jak chwyciło to pare dni wyjęte z życia a bolało pare tygodni.

U mnie połówkowe będzie wypadać 20t6d.

@Kasia.92 to leż ile tylko możesz!!

Dzięki za kciuki pomogły 😃
Wszystko jest ok kość nosową widoczna przezierności karkowa w normie nadal nie wiem czy dziewczynka czy chłopiec ponoć nie było widać 🤔 Nie mam nawet zdjęcia 😭 serduszko 167 przyjemny dźwięk 🎶 dla uszu .
Za tydzień będę miała wyniki niestety musiałam zrobić test pappa

Pociesza mnie to, co piszesz, bo ja też mam bardzo niskie białko (jeszcze przed przeliczeniem na MoM) i bardzo mnie to stresuje, a prenatalne dopiero za tydzień. Dziś mam zwykłą wizytę u mojej gin i liczę, że mnie uspokoi
Moj lekarz powiedział, że to wszystko wylicza program na podstawie algorytmu i liczy się wiele czynników, w moim przypadku powiedział, że waga jest istotna. Nie jestem szczupła, a podobno osoby grubsze często mają niskie białko Pappa. Od razu mówię, że mój lekarz ma ten certyfikat cały i dość duże doświadczenie.

reklama
Dzięki za kciuki pomogły 😃
Wszystko jest ok kość nosową widoczna przezierności karkowa w normie nadal nie wiem czy dziewczynka czy chłopiec ponoć nie było widać 🤔 Nie mam nawet zdjęcia 😭 serduszko 167 przyjemny dźwięk 🎶 dla uszu .
Za tydzień będę miała wyniki niestety musiałam zrobić test pappa
Najważniejsze ze wszystko w porządku. A jaka płeć dowiesz się następnym razem 😊😊😊
Szkoda ze zdjęcia nie masz. Ja to pilnuje za każdym razem żeby nie zapomnieć. To to nie takie ważne!

Do góry