reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Kiedyś oglądałam jakiś reportaż i była informacja, że kobiety w ciąży nie powinny stosować kwasu hialuronowego ponieważ efekt jego zastosowania u Ciebie usta mogą po prostu nie wyjść. Nie mówili o szkodliwości jedynie o korelacji hormonów i zmian u kobiety a efektem jaki oczekuje klient. Dla pewności zadzwoń do tego salonu i zapytaj .
Wydaje mi się, że w pierwszych 6 tygodniach nie ma takiego niebezpieczeństwa, ale na pewno warto to zweryfikować.

reklama
Ja też biorę Pregnę + i do tego Pregnę DHA. Ogólnie lekarka kazała mi brać kwas foliowy, wit D 2000 j., DHA 500-1000 j. oraz jod.
Też biorę pregnę i Wit D 4000.

Dziś byłam u endokrynologa i moja Pani Doktor powiedziała, że wizyta na szóstkę :) TSH później niż 2 i FT4 też w normie, dr zwiększyła mi letrox do 100 dwa dni w tygodniu, resztę na razie 75. Waga w normie, chociaż znów schudłam - od początku ciąży już 3 kg.

Jakie zalecasz badania? Bo szczerze mówiąc nie wiem co dalej robić. Mój ginekolog zalecił mi CMV i Toxo narazie. To była moja pierwsza ciaza.
Po około 6 tyg dostaniesz okres i po będzie kontrola więc koniecznie niech robią usg żeby sprawdzić czy nie mam zrostów, przegrody tak jak u mnie. Ja nie miałam usg a teraz wyszło, że jest przegroda, którą mogłam usunąć przed kolejną ciążą. Zarodek też można dać do badania, ja o tym nie byłam poinformowana, zrobili tylko podstawowe badania, na które jest procedura i tyle. Teraz dowiaduje się że można zrobić markery z krwi aby wykluczyć u kobiety wady chromosomalne. Często poronienie jest od tarczycy. Też nigdy nie miałam zlecenia zrobić TSH Będzie dobrze zobaczysz.

Poziomka oby wszytsko jednak okazalo sie byc dobrze. Ja mam badania Nifty prywatne 28 sierpnia z usg a pozniej 3 wrzesnia mam juz na angielski fundusz zdrowia krew I prenatalne. Za 2 tyg powinnam znac plec
Tu już na forum były takie zwroty akcji i ja też chce w nich być. dowiedzieć się, że wszystko jest na plus. Dwie dziewczyny ciąże miały przekreślone, że brak serduszka a po tygodniu informowały nas o pomyłce. Będę walczyć o moją dzidzie do końca !!!

Tu już na forum były takie zwroty akcji i ja też chce w nich być. dowiedzieć się, że wszystko jest na plus. Dwie dziewczyny ciąże miały przekreślone, że brak serduszka a po tygodniu informowały nas o pomyłce. Będę walczyć o moją dzidzie do końca !!!
Tak jest Walcz my będziemy z Tobą czekać tylko na dobre wieści 😍

Ostatnia edycja:
Dziś 11 tydzień (10+1).
Z maluchem wszystko dobrze. Byłam dziś na kontroli. Serduszko bije 170/min. Ma 3.24 cm.
Mam dalej brać luteine i nospe. Za dwa tygodnie na kontrolę. 15 wrześnie mam prenatalne w Mastermed.
IMG_20200825_140403.jpg

Po około 6 tyg dostaniesz okres i po będzie kontrola więc koniecznie niech robią usg żeby sprawdzić czy nie mam zrostów, przegrody tak jak u mnie. Ja nie miałam usg a teraz wyszło, że jest przegroda, którą mogłam usunąć przed kolejną ciążą. Zarodek też można dać do badania, ja o tym nie byłam poinformowana, zrobili tylko podstawowe badania, na które jest procedura i tyle. Teraz dowiaduje się że można zrobić markery z krwi aby wykluczyć u kobiety wady chromosomalne. Często poronienie jest od tarczycy. Też nigdy nie miałam zlecenia zrobić TSH Będzie dobrze zobaczysz.
Ja zrobiłam trombofilie wrodzona i czekam ba kariotypy oraz wyniki trombofilii . Usg zrobiłam w piątek niby wszystko ok . Zaczynam starania od września po pierwszej miesiączce ... , mam nowego ginekologa który powiedział , ze teraz zabezpieczy mnie lekami .grunt to się nie poddawać . Chwilowo po poronieniu świat mi runął w gruzach , lecz wiem ze dla mojej sześciolatki muszę być mama , żyć i się nie poddawać

Dziewczyny ja trochę z innej beczki bo od poczatku sie nad tym zastanawiam. Wiadomo ze w ciazy nie mozna stosowac kosmetyków z kwasami itd bo szkodliwie wplywa to na dziecko. Natomiast ja, nie wiedzac jeszcze ze jestem w ciąży myślę że mniej więcej w 3-4 tygodniu, miałam zabieg powiększania usg kwasem hialuronowym, kosmetyczka pytała mnie czy jestem w ciąży bo byłoby to przeciwskazaniem do zabiegu ale wtedy nawet nie przypuszczałam że mogę być 😥 co o tym myślicie, mogło to zaszkodzić dziecku? Sama jestem na siebie zła bo to był mój pierwszy tego typu zabieg w życiu
Wiesz co mi się wydaje że to nie o takie kwasy chodzi ,kwas hialuronowy jest naturalnie występującą substancją w naszym organizmie . Wiem że napewno nie wolno stosować kwasów złuszczajacych Ale kwas hialuronowy ? Myślę nie powinien wyrządzić krzywdy większość zabiegów w kosmetyce jest zakazana dla kobiet w ciazy i to tylko dlatego że nigdy nie były testowane na kobietach w ciazy i tak naprawdę nie wiadomo więc lepiej wpisać je na listę zakazanych . Rozumiem zabiegi z użyciem prądu ,laser elektrostymulacja naświetlanie lampami itp .ale myślę że wstrzykniecie kwasy hialuronowego nie powinno zaszkodzić . Aż zobacze w Internecie z ciekawości jak to jest

reklama
Wiesz co mi się wydaje że to nie o takie kwasy chodzi ,kwas hialuronowy jest naturalnie występującą substancją w naszym organizmie . Wiem że napewno nie wolno stosować kwasów złuszczajacych Ale kwas hialuronowy ? Myślę nie powinien wyrządzić krzywdy większość zabiegów w kosmetyce jest zakazana dla kobiet w ciazy i to tylko dlatego że nigdy nie były testowane na kobietach w ciazy i tak naprawdę nie wiadomo więc lepiej wpisać je na listę zakazanych . Rozumiem zabiegi z użyciem prądu ,laser elektrostymulacja naświetlanie lampami itp .ale myślę że wstrzykniecie kwasy hialuronowego nie powinno zaszkodzić . Aż zobacze w Internecie z ciekawości jak to jest

Trochę mnie uspokoilyscie ale dla świętego spokoju zapytam lekarza w przyszłym tygodniu :)

Do góry