reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Do 14 t ma szanse, mówią, że wszystko może się zmienić. Zły obraz kosmówki świadczy o wadach, mam zbyt zlaną czy coś takiego i to to samo z tą błoną owodni przylegającą do dziecka. Mówi, że to jej bardziej wygląda na trisomie 13 lub 18 ale nic na pewniaka bo dopiero po wynikach prenatalnych i krwi. Dziecko ma 4,18 a prenatalne robi się jak urośnie do min 4,5. Cały dzień oglądam te zdjęcia usg tak bardzo chciałabym zdrowe dziecko. Wiecie co z jednej strony jak nie są pewni jeśli chodzi o wady to po co mówić, że albo albo. Czekam cierpliwie do dnia badania i tyle. Musze być silna bo inaczej oszaleje i łzy nic nie zmienią.
Kochana 3 maj się 😘 czekamy z Tobą i wierzymy w dobre wieści 😘 skoro to nic pewnego to wydaje mi się ze nie powinny tak stresować kobietę w ciąży... bo oni sobie tylko powiedzą a my milion myśli na minutę...

reklama
Mocno się zastanawiam nad prenatalnymi...bo gdybym nawet je robiła to będzie dopiero 21.09 czyli za 4 tyg w 23.09 będę mieć wizytę (o ile będzie wszystko ok) może mi coś lekarz napomknie o płci ale wątpię bo nie dość że to będzie 13tc to w dodatku on nie powie jak nie jest pewny [emoji2368] i sama nie wien
8 września będę miała prenatalne wiec może już cos sie dowiem nawet i na te 80 %[emoji3] jeszcze 2 tyg chyba jajko zniosę [emoji1787]

Mocno się zastanawiam nad prenatalnymi...bo gdybym nawet je robiła to będzie dopiero 21.09 czyli za 4 tyg w 23.09 będę mieć wizytę (o ile będzie wszystko ok) może mi coś lekarz napomknie o płci ale wątpię bo nie dość że to będzie 13tc to w dodatku on nie powie jak nie jest pewny [emoji2368] i sama nie wien

Mam wrażenie że ocena płci na 1 prenatalnych to kwestia "przy okazji" :p ja to traktuje przede wszystkim jako potwierdzenie że dzidzia się dobrze rozwija, bo niestety na podstawowych usg nie da się tego tak dokładnie określić

Ja tak samo zastrzyki biorę luteine accard. Dwie ciąże biochemiczne miałam w odstępach roku, teraz jest 12 tydzień i 1 dzień i ma nadzieje ze w piątek usłyszę same pozytywy i będę mogła zacząć się cieszyć 🙂przy takim wsparciu w lekach nie biorę nic innego do głowy
A znasz powód biochemicznych? Przyznam sie ze nie czytalam nigdy na ten temat. Bardziej wgłębiałam sie w swój 😊 ja mam mutacje genu PAI1 i tak naprawde to byl powód. I te zastrzyki chyba ratują sytuacje. Mam takie wrażenie 😜. Czytalam tez ze po zastrzykach z heparyny i acardzie mozna plamić, bo ta krew jest rozrzedzona. Nie powiem pare razy krew z nosa leciała. Ale wtedy tez sie bardzo zle czulam, przemeczona i wogole zero sily.

A powiem wam tak z Usg u mnie dzis 11w2d. A z OM 10w 5d. I tak jakby bylo lepiej. Juz nie mam takiego oslabienia, wstaje rano mdlosci nie dokuczaja. Pozniej troche czuje ze mdli ale nie tak jak wczesniej. Wogole wstaje pelna zycia. I troche z jednej stronny mi dziwnie. Brzuszek pobolewa czujw że rosnie.

A znasz powód biochemicznych? Przyznam sie ze nie czytalam nigdy na ten temat. Bardziej wgłębiałam sie w swój 😊 ja mam mutacje genu PAI1 i tak naprawde to byl powód. I te zastrzyki chyba ratują sytuacje. Mam takie wrażenie 😜. Czytalam tez ze po zastrzykach z heparyny i acardzie mozna plamić, bo ta krew jest rozrzedzona. Nie powiem pare razy krew z nosa leciała. Ale wtedy tez sie bardzo zle czulam, przemeczona i wogole zero sily.

A powiem wam tak z Usg u mnie dzis 11w2d. A z OM 10w 5d. I tak jakby bylo lepiej. Juz nie mam takiego oslabienia, wstaje rano mdlosci nie dokuczaja. Pozniej troche czuje ze mdli ale nie tak jak wczesniej. Wogole wstaje pelna zycia. I troche z jednej stronny mi dziwnie. Brzuszek pobolewa czujw że rosnie.

Nie wiadomo od czego jakbym nie była pod stałą kontrolą lekarza to pewnie bym nawet o tym nie wiedziała . Po dwóch takich ciążach miałam zrobiony zabieg drożności jajowodów i w drugim cyklu po tym zabiegu udało się 🙂

U mnie dziś 11w4d wg ostatniego USG i też czuję, że objawy troszkę zelżały. Mąż nawet śmiał się wczoraj, że chyba pierwszy raz udało mi się nie zasnąć przed 22:00. Mdłości jeszcze się pojawiają, ale już przynajmniej jestem w stanie otworzyć lodówkę i co najważniejsze umyć zęby w 2 min, bo wcześniej sam zapach pasty do zębów powodował mdłości więc spędzałam co najmniej 20 min walcząc ze szczoteczką i powstrzymując odruch wymiotny 🤦Jedynie ból piersi pozostał niezmienny, a dodatkowo pojawiło się na dekolcie pełno żyłek tak widocznych, że śmiało mogłabym robić za model anatomiczny do nauki o układzie krwionośnym 😂

Cześć dziewczyny :) Dziś zaczynam 13t 😍 wizytę u lekarza mam dopiero 16.09 (chyba zwariuje do tego czasu 😁🤭) Chciałam się Was zapytać jakie witaminy najlepiej przyjmować? Na kolejnej wizycie będzie już połowa 16 i tak myślę czy coś kupić na własną rękę? Czy czekać? Od soboty biorę acard i oczywiście Kwas foliowy już przed ciąża ☺️

No mój gin robi ocenę rozwoju narządów wew dlatego nie wysyła na prenatalne
Mam wrażenie że ocena płci na 1 prenatalnych to kwestia "przy okazji" [emoji14] ja to traktuje przede wszystkim jako potwierdzenie że dzidzia się dobrze rozwija, bo niestety na podstawowych usg nie da się tego tak dokładnie określić

Cześć dziewczyny :) Dziś zaczynam 13t [emoji7] wizytę u lekarza mam dopiero 16.09 (chyba zwariuje do tego czasu [emoji16][emoji2960]) Chciałam się Was zapytać jakie witaminy najlepiej przyjmować? Na kolejnej wizycie będzie już połowa 16 i tak myślę czy coś kupić na własną rękę? Czy czekać? Od soboty biorę acard i oczywiście Kwas foliowy już przed ciąża [emoji3526]
Ja poza duphastonem i magnezem mam pragnę+ tam jest komplet witamin

reklama
No mój gin robi ocenę rozwoju narządów wew dlatego nie wysyła na prenatalne
Moja lekarka też robi, ale powiem szczerze że to badanie USG genetyczne które miałam u Pana doktora, który posiada wszystkie niezbędne do tego papierki było na prawdę profesjonalne i nie ujmując mojej Pani doktor badanie które ona przeprowadzała w żadnym calu nie dorównywało temu prenatalnemu.

Do góry