reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

moja tez zawsze mamusiowa, naprawde był okres ze maz nic nie mogl przy niej zrobix bo tylko mama ale to było juz kilka miesiącu temu. Teraz ma 4 lata i jest zajebista a podejściu do rodzeństwa! Myslalam ze bedxie zazdrosna, wiadomo jeszcse wszystko sie zweryfikuje jak juz urodzę ale codziennie gada o dzidziusia! Dzisiaj rano obudziła mnie dając mi 2 zabawki i powiedziała ze jedna dla mnie a druga dla dzidziusia 😍ja uwazam ze to super różnica bo ona juz taka rozumna jest. Ale tez jej tłumacze ze jak sie bobas urodzi to moge miec dla niej mniej czasu, ale ze jak bedzie chciała to moze mi przy nim pomagać typu podawać pieluszki, ciuszki itd. Ona podjarana na maxa a naprawde przysięgam była na maxa mamusiowa! Takze wierze ze i u Was bedzie super. A teraz wie o ciazy?
Poeiem tak 4 lata na poczatku super 😁. Ale jak moja ma 11 lat a syn 7, caly czas sie kłócą. Starsza to juz panna, syn jeszcze "dziecinny" naprawde dzien w dzien wyzywanie i kłótnie 🤦‍♀️ juz sily nie mam do nich. Tlumacze ale do starszej nic nie dociera. Mam nadzieje ze minie to niedlugo. Juz wczorah do meza mowilam i po co nam to bylo 😜 ale damy rade, tylko nie bedxie latwo...

reklama
Jeśli jest duża firma tak jak u mnie i mają oddział poprostu a siedzibę w wawie to się nikt z nikim nie patyczkuje. Jest tekst jak chcesz pracować to pracuj jak nie to wiesz gdzie iść. 😐 I powiem szczerze że te dziewczyny które zostały zwolnione dwie poszły do sądu a ciągnie się to już 3 rok i dalej końca nie widać. I takim tempem inne przemyślą czy gra jest warta świeczki.
no tak ale to równie dobrze mogą Ci tak samo powiedziec za szybkie pójście na zwolnienie. Typu nie bedziesz pracowała do końca to po powrocie możesz zaczac szukać innej firmy. Ja pracuje w korpo i wiem jak to działa ale mimo, ze u nas rynek pracy słaby to wychodze z zalozenia, zd nie ta firma to inna. Nie pozwole sobie na niektóre rzeczy. Nie kosztem mojej rodziny. Oczywiscie, ze oni sie zabezpieczają przy rozwiązywaniu umow ale to od Ciebie zależy czy na ich warunki sie zgodzisz czy nie.

Poeiem tak 4 lata na poczatku super 😁. Ale jak moja ma 11 lat a syn 7, caly czas sie kłócą. Starsza to juz panna, syn jeszcze "dziecinny" naprawde dzien w dzien wyzywanie i kłótnie 🤦‍♀️ juz sily nie mam do nich. Tlumacze ale do starszej nic nie dociera. Mam nadzieje ze minie to niedlugo. Juz wczorah do meza mowilam i po co nam to bylo 😜 ale damy rade, tylko nie bedxie latwo...
w każdym wieku beda sie kłócic, taka kolej rzeczy przy dzieciach:) ja mam kilku znajomych co maja miedzy dziećmi małe roznice rok-dwa i dzieci sie biją ciagle i kloca. Jak nie w początkowym etapie to w późniejszym, taka norma :) z kolei ja mam roznice miedzy dziewczynami 12 lat i nie maja miedzy ze soba takiego kontaktu jakiego bym chciała. Dla mnie idealna różnica to 3-4 lata zeby juz jedno miec odchowane troche ale zeby nie było tez dużej różnicy. Ale to indywidualna sprawa i kazdy wybiera pod siebie. Niektórzy lubią miec jedno po drugim, inni chca odetchnąć po jednym i dopiero brać sie za kolejne

U mnie rano super😀. Ale ok 14 przychodzi straszne zmęczenie, senność i ból głowy, przez który nie jestem w stanie funkcjonować😢
Różnica wieku między 1 a 2 to 6lat a między 2 a 3 4 lata.
O tak też w ciągu dnia przychodzi moja godzina zero że jakby ktoś ze mnie energię wyssał to jakaś masakra jest 😢 mogłabym spać na stojąco.

no tak ale to równie dobrze mogą Ci tak samo powiedziec za szybkie pójście na zwolnienie. Typu nie bedziesz pracowała do końca to po powrocie możesz zaczac szukać innej firmy. Ja pracuje w korpo i wiem jak to działa ale mimo, ze u nas rynek pracy słaby to wychodze z zalozenia, zd nie ta firma to inna. Nie pozwole sobie na niektóre rzeczy. Nie kosztem mojej rodziny. Oczywiscie, ze oni sie zabezpieczają przy rozwiązywaniu umow ale to od Ciebie zależy czy na ich warunki sie zgodzisz czy nie.
Dokładnie tak i tak samo jest z wychowawczym. Ja np chciałam iść a mojej koleżance podziękowali za pracę i jej powiedzieli że nie będą na nią tyle czekać.Ja akurat mam pracę co nie pozwolą pracować w ciąży bo jest chemia i jest bardzo duże ryzyko. Jak przyszłam do tej pracy to mówili że był taki przypadek że dziewczyna chodziła 3 miesiące na 12 żeby jej dobra średnia wyszła na chorobowym i poszła na chorobowe po 2 tyg poroniła. I wszyscy mówili że 12 i chemia do tego i nie wygrała w sądzie z zarządem bo na własne ryzyko nie poszła na L4 od razu zwłaszcza że wiedziała jaką pracę wykonuje. Różne przypadki i różni pracodawcy.

reklama
w każdym wieku beda sie kłócic, taka kolej rzeczy przy dzieciach:) ja mam kilku znajomych co maja miedzy dziećmi małe roznice rok-dwa i dzieci sie biją ciagle i kloca. Jak nie w początkowym etapie to w późniejszym, taka norma :) z kolei ja mam roznice miedzy dziewczynami 12 lat i nie maja miedzy ze soba takiego kontaktu jakiego bym chciała. Dla mnie idealna różnica to 3-4 lata zeby juz jedno miec odchowane troche ale zeby nie było tez dużej różnicy. Ale to indywidualna sprawa i kazdy wybiera pod siebie. Niektórzy lubią miec jedno po drugim, inni chca odetchnąć po jednym i dopiero brać sie za kolejne
Ja mam brata 8 lat młodszego i wogole nie mamy kontaktu całkiem inne myślenie itd i zawsze tak było dlatego nie chciałam tego mieć z dziećmi 😀

Do góry