reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

U mnie pierwsza ciężka noc takie wzdęcia mnie dopadły ze myślałam ze brzuch mi rozsadzi. Pierwszy raz miałam taką sytuacje mam nadzieje ze z dzieciaczkiem wszystko w porządku . Ale mam takie kłucia gastryczne mimo ze trzymam się diety

reklama
Dziewczyny ja się umówiłam na prenatalne na 8 września😀 będzie wtedy 12+4 i liczę na to ze wizyty mi nie przełożą😀 jakoś tak idę z nastawieniem co ma być to będzie jak będę wiedzieć wcześniej o wadach to zdołam się może do tego jakoś przygotować ale jestem dobrej myśli 😘 mam koleżankę której prenatalne wyszły złe i z krwi i z usg ale lekarz jej mówił ze zawsze jest szansa na zdrowe dziecko przy złych wynikach jak i na chore przy dobrych... to różnie moze być

Dziewczyny ja się umówiłam na prenatalne na 8 września😀 będzie wtedy 12+4 i liczę na to ze wizyty mi nie przełożą😀 jakoś tak idę z nastawieniem co ma być to będzie jak będę wiedzieć wcześniej o wadach to zdołam się może do tego jakoś przygotować ale jestem dobrej myśli 😘 mam koleżankę której prenatalne wyszły złe i z krwi i z usg ale lekarz jej mówił ze zawsze jest szansa na zdrowe dziecko przy złych wynikach jak i na chore przy dobrych... to różnie moze być
To razem idziemy bo też mam wtedy prenatalne i u mnie będzie 13t 4d nastawiam się tylko na dobre wieści 😊

U mnie pierwsza ciężka noc takie wzdęcia mnie dopadły ze myślałam ze brzuch mi rozsadzi. Pierwszy raz miałam taką sytuacje mam nadzieje ze z dzieciaczkiem wszystko w porządku . Ale mam takie kłucia gastryczne mimo ze trzymam się diety
Polecam koper włoski na te dolegliwości, ja jak cxuje ze mi brzuch zaczyna się pompować od razu robie ta herbate i przechodzi 🙂 w sensie wychodzi tam gdzie powinno po niej i naprawdę ulga 😉

Ja kolejna noc znów nieprzespana między 2-4. Znów koszmar mi się śniły i już potem się rozdbudzam. Aż mnie brzuch zabolał na lewo od pępka ale mam nadzieję że to nic poważnego.
Ja zawsze miałam brzuszek ale mam wrażenie że też widać że jest inny juz

Ja wczoraj pisalam ze mialam ból podbrzusza cały dzień. Jak sie juz położyłam to stwierdzilam ze to tez chyba od jelit. Nawet dzis rano czuje brzuch, a jak no wiecie spuszcze powietrze 🤭 to lżej wiec chyba to to. Mialam wczesniej podobnie ale chyba nie tak mocno... I wogole jeden dzien wzdecia zatwardzenie, a drugi rozwolnienie i wrecz brzuch mi opada 🤦‍♀️. Mimo tego ze tez w miare normalnie jem. Nie objadam się i raczej lekkostrawne... A co do plamien to chyba nie bylo to... Od wczoraj cisza. A plamienia z doswiadczenia wiem ze jak sie zaczna tak sa 🤔

Hej dziewczyny :) Do tej pory Was tylko czytałam, ale postanowiłam sie uaktywnić 😊😊pierwsza ciąża 9+5 dni, a od 6 tygodnia zdycham tak, ze momentami mam dość :( lekarz powiedział, ze z końcem 1 trymestru mdłości i wymioty powinny minąć...marze o tym by poczuć sie normalnie.

Ja wczoraj pisalam ze mialam ból podbrzusza cały dzień. Jak sie juz położyłam to stwierdzilam ze to tez chyba od jelit. Nawet dzis rano czuje brzuch, a jak no wiecie spuszcze powietrze 🤭 to lżej wiec chyba to to. Mialam wczesniej podobnie ale chyba nie tak mocno... I wogole jeden dzien wzdecia zatwardzenie, a drugi rozwolnienie i wrecz brzuch mi opada 🤦‍♀️. Mimo tego ze tez w miare normalnie jem. Nie objadam się i raczej lekkostrawne... A co do plamien to chyba nie bylo to... Od wczoraj cisza. A plamienia z doswiadczenia wiem ze jak sie zaczna tak sa 🤔
Mam dokładnie tak samo jak Ty. Każdy dzień jest zupełnie inny, samopoczucie też różnie, dziś znowu zmęczenie po wstaniu z łóżka...

reklama
Ja mam pytanie o ten twardniejący brzuch. Jak go rozpoznajecie? I sprawdzacie czy twardnieje cały brzuch czy tylko macica?

Bo u mnie o twardszy brzuch nietrudno, wystarczy że się najem, albo mam wzdęcia. Ale nadole raczej zawsze miękko i nie wiem czy też powinnam wtedy odpoczywać.

Do góry