reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Czy któraś z Was jest już na zwolnieniu ? Jak ja byłam u lekarza i usłyszał, ze pracuje w banku to powiedział ze mogę do samego porodu pracować...
Ja od października będę szła na urlop😀 prace mam przedstawiciela także jeżdżę sporo... moja lekarka kazała mi iść na urlop już w sierpniu jak się dowiedziała jak pracuje ale mam mieć nowa umowę i stwierdzialam ze wytrzymam tym bardziej ze mdłości odpuściły... jem tylko cały czas 😂

Ja pracuję w urzędzie ale lekarz od razu dał zwolnienie, ale może dlatego że w 6tc leżałam z krwawieniem w szpitalu.

Dziewczyny czy miałyście taki ból brzucha, lekki nie jakiś uciążliwy, ale promieniujący na plecy, tak na dole w lędźwiach. Nie jest to coś co by mi nie pozwalało funkcjonować ale to jest "nowy" ból dla mnie i nie wiem czy jest normalny...
Ja miałam wczoraj ból w lewym dosłownie pośladku i jak chodziłam i jak leżałam to bolało... ale wydaje mi się ze długo w jednej pozycji dzisiaj byłam i gdzieś mógłby być ucisk na rdzeń i dlatego...

Ma któraś problemy z tarczyca? Ja nigdy nie miałam a teraz mi wyszły złe wyniki:/ już mi lekarz zapowiedział ze czekają mnie tabletki :(
Ja miałam tsh 3.55 przy normie 2.5... moja lekarka dała mi tabletki i po miesiącu stosowania tsh spadło do 1.34 😀 także jestem szczęśliwa... fakt tabletki biorę z samego rana 30 min przed jedzeniem😀
Także trzeba tylko brać leki i kontrolować tsh i będzie dobrze...

Ja przy letroxie zaczelam przybierać z powietrza, musze pilnować posiłków i tego co jem wtedy jest w miarę ok. Ale juz widze ze ciaza to bedzie masakra wagowa, jestem w 8tygodniu a brzuch mam jak w 5miesiacu..eh
Ale kazdy jest inny na jednego działa tak na drugiego inaczej.🤷‍♀️
Ja jestem w 11 i nie da się nic ukryć 😀 może to tez przez tabletki i przez to ze jem czasy czas 😂😁

U mojego dziecka ostatnio ma usg wykryto obrzęk nie wiem co mnie czeka muszę czekać 2 tygodnie na badanie prenatalne . Dzieci z tym zazwyczaj umierają albo rodza sie chore np zespół turnera ,zdarzają się cuda kiedy się wchłania i jest dobrze Ale to naprawdę cuda. Pozostaje mi tylko czekać . Modlę się o cud .
Kochana 3 mam kciuki ze będzie dobrze. 😘 cuda się zdarzają ❤️. ja miałam 10% szans na ciąże i się udało ❤️ Jesteśmy z Tobą ❤️

Podziwiam Was dziewczyny wszystkie które macie więcej niż 1 dziecko 😂 pierwsza ciąża a obaw i niepewności tyle że nie wiem kto nazwał ten czas "stanem błogosławionym"...chyba facet. Ja dzisiaj Tak się ponakręcałam obawami że nawet wieczorem się popłakałam nad jakimiś wpisami dziewczyn u których wyszły nieprawidłowości na prenatalnych i musiały podejmować decyzje 🤦‍♀️ albo hormony albo zaczynam świrować
Zwal to na hormony ☺️ a to nie jest wcale tak że jak już masz dziecko to wszystko na lajcie 😊 ja 3 a zachowuje się jakbym nie pamiętała nic z poprzednich🤦 Ale dzieci mam w domu i mniej przez to czasu na odpoczynek więc poprostu wszystko mnie zastanawia i drażni.

mój mąż tak zeswirowal po narodzinach corki ze pierwsza noc nie przespal bo sprWdzal czy oddycha a na następny dzien kupił monitor oddechu 😂a wczesniej jak mu mowil o monitorze to mowil zeby nie wymyślać 😂
Ja przy drugiej to już tak wykończona byłam że nie miałam siły wstawać ☺️Ale po skończeniu 3 miesiąca przesypia mi całe noce to wolę jednak w nocy spać 😁

reklama
Mam wrażenie że jeszcze trochę i następne skierowanie dostanę do psychiatry na cito 😂
Ja sama mówię że jak się młodsza nie uspokoi to się pakuję 🤣ja nie wiem po kim to ma ale naprawdę musi wejść w każdą dziurę i oczywiście się zaklinuje🤷 na szafki i meble się wspina a po kanapie jak skacze to się zastanawiam ile razy musi spaść żeby nie wchodzić ale to chyba nie ten typ😂

Do góry