Raczej dostaniesz ja cały czas chodzę na NFZ i wszystko mam w teczkach z każdej ciążyJa jutro mam badania prenatalne i proszono mnie żebym przyszła z pełnym pęcherzem . Więc jak to jest? To moje pierwsze więc się stresuje, czy dostanę zdjęcie usg jeśli badanie jest na NFZ?
reklama
Fenika29
Fanka BB :)
Ja niedostalam nic dopiero jak odbiore wyniki to dostane.Ja jutro mam badania prenatalne i proszono mnie żebym przyszła z pełnym pęcherzem . Więc jak to jest? To moje pierwsze więc się stresuje, czy dostanę zdjęcie usg jeśli badanie jest na NFZ?
PałkaZapałka
Czy któraś z was ma kota? Jak sobie obecnie radzicie z jego bliskością?
Niedobrana
Aktywna w BB
Czy któraś z was ma kota? Jak sobie obecnie radzicie z jego bliskością?
Ja mam kotkę niewychodząca. Nie jest wielkim pieszczochem, ale normalnie śpi z nami w łóżku, głaskam ją itp.
Pytasz pod kątem toxo czy jeszcze coś innego?
Tysiek991
Zaangażowana w BB
Pytasz pod kątem toxo czy jeszcze coś innego?
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Ja mam kota niewychodzacego. Jest regularnie szczepiony i odrobaczany. Kuwetę normalnie sprzątam, po każdym razie myje dokładnie ręce. Nie jest pieszczochem, przyjdzie jak będzie miał ochotę. Chociaż ostatnio jak się kładę na drzemkę, przychodzi poprzytula się, chyba coś wyczuwa bo nawet tracą główka mój brzuchCzy któraś z was ma kota? Jak sobie obecnie radzicie z jego bliskością?
Robaczek_w
Nie mam kota. Jeśli nie miałaś toksoplazmozy trzymaj się ogólnych zasad, w Internecie jest tego mnóstwo. Podobno więcej jest zakazem z powodu zjedzenia surowego mięsa czy brudnych warzyw, owoców.Czy któraś z was ma kota? Jak sobie obecnie radzicie z jego bliskością?
Marvelka89
Nie mam kota bo nam uciekl w tym czasie co zaszłam, to byla znajda corki. Mlody kociak byl u nas ze 3 miesiace i ktoregos dnia nie wrocil za to mam dwa psy yorka i berneńskiego. York 6 lat spokojna, juz taki kanapowiec. Za to berneński ponad 2 lata 60 kg zywej wagi. Nie siedzi w domu za to taras opanowała i cale podwórko. Troche sie uspokaja. Ale czasami boje sie jej ze jak sie rozpedzi i walnie we mnie to mnie przewróci. Jej radość nie zna granic dobrze że dzieci sie nimi zajmują. W sumie ta wieksza to sie tylko męża slucha i syna. Staram sie nie nadwyrezac z uczuciami. Nie odganiam od siebie ale tez sie nie wyrywam.Czy któraś z was ma kota? Jak sobie obecnie radzicie z jego bliskością?
PaulinaJu
Ja mam. Miziam i całuje go codziennie. Byś musiała zjeść jego odchody by zarazić się toxo plus kot musiałby mieć toxo. Prędzej od nieumytych owoców i warzyw można złapać i od surowego mięsa.Czy któraś z was ma kota? Jak sobie obecnie radzicie z jego bliskością?
reklama
PałkaZapałka
Moja ciągle na mnie mialczy i przychodzi czesciej ostatnio a nawet gniotła mi brzuszek i się ułożyła mrucząc. Zastanawiam się czy czegoś nie wyczuwa. Momentami patrzy na mnie z wyrzutem w oczach.
Tico badałam przed zajściem w ciążę i nie mam ani przeciwciał ani nic.
Tico badałam przed zajściem w ciążę i nie mam ani przeciwciał ani nic.