reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
[/QUOTE]
U mnie przepochwowo nie mógł znaleźć bo niby pęcherz mialam pełny, chociaż porosto z ubikacji wchodziłam do niego. Więc nie wiem
U mnie tez tak było 🤦‍♀️ wyszlam prosto z kibelka do badania a on ze przed badaniem zawsze mam oprozniac pęcherz... Ale ja ogolnie czuje go caly czas pelny, nie boli nic ale mam uczucie pelnego. Z reszta jak ja w nocy 5 razy wstaje to mozna powiedziec ze jest caly czas pelny 🤷‍♀️
Jutro na wizyte ide, mialam isc za 2 tygodnie ale nie wytrzymam musze sprawdzic czy wszystko ok. W sumie to mnie dziwi ze nie kazal czesciej tylko normalnie raz w miesiacu, jestem po 3 poronieniach i raczej czestrze wizyty wskazane 🤦‍♀️😵 niby dolegliwosco swiadcza o prawidlowej ciazy ale bede spokojniejsza 😏

Ja jutro mam badania prenatalne i proszono mnie żebym przyszła z pełnym pęcherzem . Więc jak to jest? ;) To moje pierwsze więc się stresuje, czy dostanę zdjęcie usg jeśli badanie jest na NFZ?

reklama
Cześć dziewczyny! Jedna z nas pytała o to, czy badania prenatalne są konieczne i w moim odczuciu tak, z wielu względów. Nie wymądrzając się, bo są w tej materii lepsi ode mnie, polecam Wam stary artykuł mamyginekolog na ten temat.
Ja tylko z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że w dwóch poprzednich ciążach robiłam testy z wolnopłodowego DNA (w pierwszej ciąży maternit genome, a w drugiej neobona) i to zapewniło mi ogrom spokoju, bo wiedziałam, że dzieci są zdrowe (a nawet jeśli byłyby chore, pozwoliłoby mi to podjąć odpowiednie kroki by lepiej się o nie zatroszczyć). W obecnej ciąży dopiero szykuję się na takie badanie, przy czym nie mam żadnych wskazań medycznych typu wiek czy przebyte choroby. Trzymam za Was kciuki! Emilia

Do góry