To już umiejętności lekarza zawiodły. Bo skoro pęcherz byl pusty to ja nie wiem, co mu tam zaslanialoU mnie przepochwowo nie mógł znaleźć bo niby pęcherz mialam pełny, chociaż porosto z ubikacji wchodziłam do niego. Więc nie wiem
reklama
PałkaZapałka
Fanka BB :)
Mnie tez czasem boli dół brzucha albo boki (jakby jajniki) ale czasem zastanawiam się czy to nie kwestia jelit i wypróżnień, momentami się czuje taka ciężka na brzuchu i przydkanaY
uff całe szczęście to ide się położyć może przejdzie do rana
Pettitbelle
Już wiesz ze będzie cesarka ?Ooo to w sumie obie mamy tak samo i termin i ccfajnie
Marvelka89
[/QUOTE]
Jutro na wizyte ide, mialam isc za 2 tygodnie ale nie wytrzymam musze sprawdzic czy wszystko ok. W sumie to mnie dziwi ze nie kazal czesciej tylko normalnie raz w miesiacu, jestem po 3 poronieniach i raczej czestrze wizyty wskazane niby dolegliwosco swiadcza o prawidlowej ciazy ale bede spokojniejsza
U mnie tez tak było wyszlam prosto z kibelka do badania a on ze przed badaniem zawsze mam oprozniac pęcherz... Ale ja ogolnie czuje go caly czas pelny, nie boli nic ale mam uczucie pelnego. Z reszta jak ja w nocy 5 razy wstaje to mozna powiedziec ze jest caly czas pelnyU mnie przepochwowo nie mógł znaleźć bo niby pęcherz mialam pełny, chociaż porosto z ubikacji wchodziłam do niego. Więc nie wiem
Jutro na wizyte ide, mialam isc za 2 tygodnie ale nie wytrzymam musze sprawdzic czy wszystko ok. W sumie to mnie dziwi ze nie kazal czesciej tylko normalnie raz w miesiacu, jestem po 3 poronieniach i raczej czestrze wizyty wskazane niby dolegliwosco swiadcza o prawidlowej ciazy ale bede spokojniejsza
Mój tez tak ma i przez całą ciążę jak się nic nie dzieje to 4 USG jestU nas jeśli jest wszystko ok to tylko 1 USG jest od dołu a później przez brzuch chyba że coś nie tak to wtedy bada od dolu... on wgl wychodzi z założenia że jak jest ok to nie ma co tam za często zagladac
Ooo ja to może ja niedługo takie fajne zobaczę12 tydzień (11+4)
Już myślałam że ładna tam jestemNiby pecherz miałam pełen i zasłaniał
Tak ja dwie poprzednie też cc ale ważne żeby było wszystko okJuż wiesz ze będzie cesarka ?
*Katarina*
Ja jutro mam badania prenatalne i proszono mnie żebym przyszła z pełnym pęcherzem . Więc jak to jest? To moje pierwsze więc się stresuje, czy dostanę zdjęcie usg jeśli badanie jest na NFZ?
reklama
Cześć dziewczyny! Jedna z nas pytała o to, czy badania prenatalne są konieczne i w moim odczuciu tak, z wielu względów. Nie wymądrzając się, bo są w tej materii lepsi ode mnie, polecam Wam stary artykuł mamyginekolog na ten temat.
Ja tylko z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że w dwóch poprzednich ciążach robiłam testy z wolnopłodowego DNA (w pierwszej ciąży maternit genome, a w drugiej neobona) i to zapewniło mi ogrom spokoju, bo wiedziałam, że dzieci są zdrowe (a nawet jeśli byłyby chore, pozwoliłoby mi to podjąć odpowiednie kroki by lepiej się o nie zatroszczyć). W obecnej ciąży dopiero szykuję się na takie badanie, przy czym nie mam żadnych wskazań medycznych typu wiek czy przebyte choroby. Trzymam za Was kciuki! Emilia
Ja tylko z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że w dwóch poprzednich ciążach robiłam testy z wolnopłodowego DNA (w pierwszej ciąży maternit genome, a w drugiej neobona) i to zapewniło mi ogrom spokoju, bo wiedziałam, że dzieci są zdrowe (a nawet jeśli byłyby chore, pozwoliłoby mi to podjąć odpowiednie kroki by lepiej się o nie zatroszczyć). W obecnej ciąży dopiero szykuję się na takie badanie, przy czym nie mam żadnych wskazań medycznych typu wiek czy przebyte choroby. Trzymam za Was kciuki! Emilia