reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ty sie ciesz ze nie masz mdlosci, i dobrze sie czujesz😜 Powiem tak nie ma sie co stresowac bo co ma byc to bedzie. A taki stresik tez nie robi za dobrze dzidzi 🤷‍♀️
Ja tez zaczelam 8tc i czuje wszystko, no mowie tak zle to jeszcze sie nie czulam 🤮😵🥴 w zadnej ciazy.... Dobrze ze narazie jeszcze maz jest to mi pomaga. W niedziele wyjezdza i ja nie wiem co wtedy zrobie 😭. Jestem wrakiem człowieka...
Wiem o czym mówisz ja jeszcze mam dziewczyny chore oczywiście mnie też złapało 😭

reklama
Żegnam się z Wami dziewczyny. Dziś po usg okazało się że kilka dni temu mozja ciąża obumarła. Wszystko przez krwiaka, który prawdopodobnie oderwał kosmowke i przez to serduszko przestało bic😔 jestem zalamana.. Teraz muszę albo poczekać tydzień aż poronię albo zgłosić się do szpitala. Odstawiam oczywiście luteinę i Duphaston, który był przepisany na tego krwiaka i czekam.. Maksymalnie do środy jak nic nie będzie to w czwartek idę do szpitala..
Bardzo mi przykro współczuję 😪 Żadna matka nie powinna przez to przechodzić. Też w ostatniej straconej dowiedzialam sie w ten sposób juz z dwojga złego lepiej przezyc poronienie samoistne i dowiedziec sie w zaciszu domowym 😒. Trzymaj sie kochana przezyjesz i po żałobie bedziesz silniejsza ❤️❤️❤️ 😘😘😘

Czy wam też niektóre objawy przychodzą z dnia na dzień?
Jutro mam wizytę. Czy powinn dostać jakieś dokumenty? Np jakieś potwierdzenie, że jestem w ciąży? Jest coś takiego w ogóle?

Ja po wizycie. Serduszko pięknie bije. Po plamieniach ani śladu😁. Lekarz powiedział że mam małego krwiaczka i to mogło być przyczyną. Narazie zostaję na luteinie i mam się oszczędzać. Następna wizyta za 2 tyg. Piękny widok takie bijące ❤🥰
Tez mam małego krwiaczka , i z tego krwiaczka plamie .. oby znikł za 3 tygodnie .. bo już się wujka googla naczytałam jakie to niebezpieczne dla dziecka 🤭, kiedy masz termin ?

Czy wam też niektóre objawy przychodzą z dnia na dzień?
Jutro mam wizytę. Czy powinn dostać jakieś dokumenty? Np jakieś potwierdzenie, że jestem w ciąży? Jest coś takiego w ogóle?

Mi objawy przychodzą jak chcą. Nie ma reguły. Wczoraj np. umierałam, a dzisiaj 10h w pracy i mogłabym jeszcze skoczyć na siłownię.

Mnie kadrowa prosiła żebym wzięła następnym razem od lekarza zaświadczenie od ciąży, więc chyba jest coś takiego :D. Ale jak chciałam mieć szybciej badania to wystarczyła książeczka ciąży.

reklama
Mi objawy przychodzą jak chcą. Nie ma reguły. Wczoraj np. umierałam, a dzisiaj 10h w pracy i mogłabym jeszcze skoczyć na siłownię.

Mnie kadrowa prosiła żebym wzięła następnym razem od lekarza zaświadczenie od ciąży, więc chyba jest coś takiego :D. Ale jak chciałam mieć szybciej badania to wystarczyła książeczka ciąży.
Książeczka ciąży jest zakładana przy pierwszym USG? Nie wiem czego jutro oczekiwać i o co pytać.
Nie chcę jeszcze zgłaszać w pracy bo nie chce nikomu mowic- tylko mąż wie nikt inny. Ale w razie "W" wolę mieć takie poświadczenia czy cos

Do góry