Według OM wychodzi 14 marzec Ale dzisiaj doktor stwierdził że ciąża o tydzień młodsza więc pewnie po 20-tym. Zobaczymy jak dalej pokaże to usgTez mam małego krwiaczka , i z tego krwiaczka plamie .. oby znikł za 3 tygodnie .. bo już się wujka googla naczytałam jakie to niebezpieczne dla dziecka , kiedy masz termin ?
reklama
Asiorekk89
Fanka BB :)
Ja 26 marzec . I ciąża również o tydzień młodsza niż by wychodziło z OMWedług OM wychodzi 14 marzec Ale dzisiaj doktor stwierdził że ciąża o tydzień młodsza więc pewnie po 20-tym. Zobaczymy jak dalej pokaże to usg
Niedobrana
Aktywna w BB
Książeczka ciąży jest zakładana przy pierwszym USG? Nie wiem czego jutro oczekiwać i o co pytać.
Nie chcę jeszcze zgłaszać w pracy bo nie chce nikomu mowic- tylko mąż wie nikt inny. Ale w razie "W" wolę mieć takie poświadczenia czy cos
To chyba zależy. Mi lekarz założył jak było serduszko w 7 tc, ale widziałam na forach, że dużo osób pisało, że zakładali dopiero w 9tc. Zaświadczenie myślę, że jak poprosisz to spokojnie Ci wystawi 'na zapas'. Ale ono chyba jest głównie dla pracodawcy jak np. musi ci zmienić obowiązki. Z fajnych rzeczy, o których niekoniecznie wszyscy wiedzą to jak poinformujesz pracodawcę to musi Ci umożliwić chodzenie do lekarza i na badania w trakcie pracy.
Marvelka89
Ja np mialam dwa momenty takie po parę godzin ze mdlosci zero . Ja tez tak mam czasami ze sie czuje super ale to trwa godzinkę może, w tym czasie wstaję biore sie za jakies sprzatanie i po godzinie opadam z sil i drzemka Piersi za to non stop. Czytalam w aplikacji ze wlasnie w 8 tc przybieraja gruczoły mleczne i stąd moga być bardzo bolesne i nabrzmiale piersi, u mnie sie sprawdza. Jak wczoraj bylismy nad jeziorkiem i założyłam zwykły usztywniany stanik od kostiumu to po paru godzinach kiedy go zdjęłam to był ból niesamowity jak po porodzie kiedy masz tyle mleka że samo leciCzy wam też niektóre objawy przychodzą z dnia na dzień?
Jutro mam wizytę. Czy powinn dostać jakieś dokumenty? Np jakieś potwierdzenie, że jestem w ciąży? Jest coś takiego w ogóle?
Jutro usg mam nadzieje ze wszystko dobrze
Poprzednie ciążę najpozniej zatrzymywaly sie w 7tc teraz jest 8 jak bedzie dobrze to juz sie uspokoje bo ten moment kryzysowy minie
dzwoneczek8811
można przez cała ciąże ale farby bez amoniakuDziewczyny jeszcze pytanie z innej beczki , co z farbowaniem włosów w 1 trymestrze ciąży ? Można nie można ?
dzwoneczek8811
Dziewczyny ja Wam powiem jedna rzecz. Na moim poprzednim forum było większość dziewczyn, ktorych to była pierwsza donoszona ciąża, a nie panikowaly tak jak Wy serio jak zobaczyłam ile u nas dziewczyn, ktore maja juz po 2-3 dzieci to pomyslałam, ze bedzie lajtowo, a Wy same co chwile sie nakręcacie. A to tętno czy dobre bo tydzien temu było inne, a to betę robicie po kilka razy, nie macie objawow to doszukujcie sie poronienia. Serio odpuscie troche bo zwariujecie do końca ciazy. Ja rozumiem, ze sa dziewczyny po przejsciach, po problemach z zajsciem w ciaze (nam samym w poprzedniej ciazy nie zaskoczyło za szybko), po poronieniach itd ale naprawde jak wchodzę na forum to sie ostatnio juz zaczynam zastanawiac z jakiego powodu teraz bedxie panika. Ok jak ktos krwawi to rozumiem, ze sie boi, sama bym sie bała ale na większość rzeczy i tak wpływu nie mamy. Nie bedziemy przecież codziennie do lekarza biegaly jak nas cos zaniepokoi.. a wcale nie jest tak, ze im wyższa ciaza tym mniej zmartwień. Pozniej bedziecie sie martwiły, ze sie maluch jeszcse nie obrócił, ze przedwczesne skurcze, pewnie ktoras juz w 2 trymestrze bedzie miała jakies małe rozwarcie, zaczniecie panikować, ze nie czuc ruchow od X czasu. Serio wyluzujcie troche bo zwariujecie do marca, a te nerwy sie dzieciom udzielają
PałkaZapałka
Ja też jutro USG, pierwsze. Denerwuje się bo dookoła mnie ostatnio albo poronienia albo ciąże z komplikacjami.Ja np mialam dwa momenty takie po parę godzin ze mdlosci zero . Ja tez tak mam czasami ze sie czuje super ale to trwa godzinkę może, w tym czasie wstaję biore sie za jakies sprzatanie i po godzinie opadam z sil i drzemka Piersi za to non stop. Czytalam w aplikacji ze wlasnie w 8 tc przybieraja gruczoły mleczne i stąd moga być bardzo bolesne i nabrzmiale piersi, u mnie sie sprawdza. Jak wczoraj bylismy nad jeziorkiem i założyłam zwykły usztywniany stanik od kostiumu to po paru godzinach kiedy go zdjęłam to był ból niesamowity jak po porodzie kiedy masz tyle mleka że samo leci
Jutro usg mam nadzieje ze wszystko dobrze
Poprzednie ciążę najpozniej zatrzymywaly sie w 7tc teraz jest 8 jak bedzie dobrze to juz sie uspokoje bo ten moment kryzysowy minie
dzwoneczek8811
A do tych dziewczyn, ktore nie maja objawow.. cieszcie sie i korzystajcie z tego, ze sie dobrze czujecie, bo ja bym duzo dała zeby normalnie funkcjonować cieszcie sie i nie szukajcie dziury w całym
reklama
Niedobrana
Aktywna w BB
Ja też jutro USG, pierwsze. Denerwuje się bo dookoła mnie ostatnio albo poronienia albo ciąże z komplikacjami.
Też właśnie mam wrażenie że teraz wszędzie tylko poronienia i powikłania, ale może człowiek jest przewrażliwiony po prostu.
W którym jesteś tygodniu? Dawaj znać po ust co słychać