reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Tez mam małego krwiaczka , i z tego krwiaczka plamie .. oby znikł za 3 tygodnie .. bo już się wujka googla naczytałam jakie to niebezpieczne dla dziecka 🤭, kiedy masz termin ?
Według OM wychodzi 14 marzec Ale dzisiaj doktor stwierdził że ciąża o tydzień młodsza więc pewnie po 20-tym. Zobaczymy jak dalej pokaże to usg

reklama
Książeczka ciąży jest zakładana przy pierwszym USG? Nie wiem czego jutro oczekiwać i o co pytać.
Nie chcę jeszcze zgłaszać w pracy bo nie chce nikomu mowic- tylko mąż wie nikt inny. Ale w razie "W" wolę mieć takie poświadczenia czy cos

To chyba zależy. Mi lekarz założył jak było serduszko w 7 tc, ale widziałam na forach, że dużo osób pisało, że zakładali dopiero w 9tc. Zaświadczenie myślę, że jak poprosisz to spokojnie Ci wystawi 'na zapas'. Ale ono chyba jest głównie dla pracodawcy jak np. musi ci zmienić obowiązki. Z fajnych rzeczy, o których niekoniecznie wszyscy wiedzą to jak poinformujesz pracodawcę to musi Ci umożliwić chodzenie do lekarza i na badania w trakcie pracy.

Czy wam też niektóre objawy przychodzą z dnia na dzień?
Jutro mam wizytę. Czy powinn dostać jakieś dokumenty? Np jakieś potwierdzenie, że jestem w ciąży? Jest coś takiego w ogóle?
Ja np mialam dwa momenty takie po parę godzin ze mdlosci zero 😜. Ja tez tak mam czasami ze sie czuje super ale to trwa godzinkę może, w tym czasie wstaję biore sie za jakies sprzatanie i po godzinie opadam z sil i drzemka 🤦‍♀️ Piersi za to non stop. Czytalam w aplikacji ze wlasnie w 8 tc przybieraja gruczoły mleczne i stąd moga być bardzo bolesne i nabrzmiale piersi, u mnie sie sprawdza. Jak wczoraj bylismy nad jeziorkiem i założyłam zwykły usztywniany stanik od kostiumu to po paru godzinach kiedy go zdjęłam to był ból niesamowity jak po porodzie kiedy masz tyle mleka że samo leci 😂
Jutro usg 🤦‍♀️🙏 mam nadzieje ze wszystko dobrze 🙄✊
Poprzednie ciążę najpozniej zatrzymywaly sie w 7tc teraz jest 8 jak bedzie dobrze to juz sie uspokoje bo ten moment kryzysowy minie 😪

Dziewczyny czy wy też tak się męczycie? Normalnie robię parę kroków i sapie, w pierwszej ciąży tak nie miałam. Teraz jeszcze nie przytyłam nic a tu takie coś 🙈 jak tak będzie to za miesiąc z łóżka nie wstanę 😔 u mnie 7+1

Dziewczyny ja Wam powiem jedna rzecz. Na moim poprzednim forum było większość dziewczyn, ktorych to była pierwsza donoszona ciąża, a nie panikowaly tak jak Wy 🙈serio jak zobaczyłam ile u nas dziewczyn, ktore maja juz po 2-3 dzieci to pomyslałam, ze bedzie lajtowo, a Wy same co chwile sie nakręcacie. A to tętno czy dobre bo tydzien temu było inne, a to betę robicie po kilka razy, nie macie objawow to doszukujcie sie poronienia. Serio odpuscie troche bo zwariujecie do końca ciazy. Ja rozumiem, ze sa dziewczyny po przejsciach, po problemach z zajsciem w ciaze (nam samym w poprzedniej ciazy nie zaskoczyło za szybko), po poronieniach itd ale naprawde jak wchodzę na forum to sie ostatnio juz zaczynam zastanawiac z jakiego powodu teraz bedxie panika. Ok jak ktos krwawi to rozumiem, ze sie boi, sama bym sie bała ale na większość rzeczy i tak wpływu nie mamy. Nie bedziemy przecież codziennie do lekarza biegaly jak nas cos zaniepokoi.. a wcale nie jest tak, ze im wyższa ciaza tym mniej zmartwień. Pozniej bedziecie sie martwiły, ze sie maluch jeszcse nie obrócił, ze przedwczesne skurcze, pewnie ktoras juz w 2 trymestrze bedzie miała jakies małe rozwarcie, zaczniecie panikować, ze nie czuc ruchow od X czasu. Serio wyluzujcie troche bo zwariujecie do marca, a te nerwy sie dzieciom udzielają :)

Ja np mialam dwa momenty takie po parę godzin ze mdlosci zero 😜. Ja tez tak mam czasami ze sie czuje super ale to trwa godzinkę może, w tym czasie wstaję biore sie za jakies sprzatanie i po godzinie opadam z sil i drzemka 🤦‍♀️ Piersi za to non stop. Czytalam w aplikacji ze wlasnie w 8 tc przybieraja gruczoły mleczne i stąd moga być bardzo bolesne i nabrzmiale piersi, u mnie sie sprawdza. Jak wczoraj bylismy nad jeziorkiem i założyłam zwykły usztywniany stanik od kostiumu to po paru godzinach kiedy go zdjęłam to był ból niesamowity jak po porodzie kiedy masz tyle mleka że samo leci 😂
Jutro usg 🤦‍♀️🙏 mam nadzieje ze wszystko dobrze 🙄✊
Poprzednie ciążę najpozniej zatrzymywaly sie w 7tc teraz jest 8 jak bedzie dobrze to juz sie uspokoje bo ten moment kryzysowy minie 😪
Ja też jutro USG, pierwsze. Denerwuje się bo dookoła mnie ostatnio albo poronienia albo ciąże z komplikacjami. :(

reklama
Do góry