reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Czy zastanawialiście się już do kiedy zamierzacie pracować jeśli będziecie się czuły w porządku?

U mnie w firmie jakoś się przyjęło, że dziewczyny idą od końca II trymestru na zwolnienie, więc planowałam wziąć urlop od Bożego Narodzenia, a od stycznia już wolne.

Zastanawiam się też jak będzie z rozwojem wirusa teraz, bo jak nic się nie uspokoi i przyjedzie sezon grupowy, a nie będę mogła 100% zdalnie (na razie chodzę do biura raz w tygodniu) to być może zdecyduję się wcześniej.

reklama
He he z synem zero wymiotów mdłości za to zaparcia i apetyt ogromny na kwaśne ostre żarcie i ze słodyczy snikersy i chipsy 10kg przybrałam z córką zero wymiotów mdłości za to parcie na krówki potrafiłam 2kg na raz zjeść i ciasto i 9kg złapałam a teraz jeść się chce cały czas ale zaparcia są no i na kwaśne mam parcie zobaczymy co będzie chociaż nie powiem synia mi się chce 😉
Na słodkie to ja w ogole nie mam ochoty. Czasami Lody ale to najlepiej słony karmel😍 no i ogólnie jeść bym mogła cały czas🙈 tragedia będzie z wagą😐 ostatnio to mam ochotę na tosty pizze i ogólnie niezdrowe zarcie😁

Dokładnie też się zastanawiałam czy wszystko ok poczym po 3 dniach wróciło że zdwojoną siłą i już dzień w dzień. Zapowiedziałam mężowi że jak chce mięso na obiad musi sobie sam zrobić.😂
A ja od wtorku do wczoraj rano wymioty mdłości cały dzień a dzisiaj jak ręką odjął jakbym w ciazy nie była . Kłucie delikatne w podbrzuszu po lewej stronie czuje .

te bezpłatne sa dla pewnej grupy kobiet i sa kryteria do spełnienia: Kobieta ukończyła 35 rok życia.
W poprzedniej ciąży wystąpiły aberracje chromosomowe.
Stwierdzono obecność aberracji chromosomowych u matki bądź u ojca nienarodzonego dziecka.
Istnieje zwiększone ryzyko, że dziecko urodzi się z chorobą uwarunkowaną monogenetycznie bądź wieloczynnikowo.
Dotychczasowe badania USG bądź analizy biochemiczne wskazują na możliwość wystąpienia wad lub aberracji chromosomowych u płodu.

Co da samych badań:

Program badań prenatalnych w przypadku ciąż wysokiego ryzyka obejmuje:

Badanie ultrasononograficzne pomiędzy 11 a 13 tygodniem ciąży (tzw. “genetyczne”) oraz pomiędzy 18 a 23 tygodniem ciąży;
Testy biochemiczne:
PAPP-A – osoczowe białko ciążowe A,
Test potrójny, czyli pomiar beta-hCG, AFP (alfa-fetoproteiny) i wolnego estriolu;
Inwazyjne badania genetyczne - materiał pobierany jest za pomocą amniopunkcji, biopsji trofoblastu lub kordocentezy pod kontrolą USG.

Nie wiem czy chcesz inwazyjne robic i nie wiem czy z niego poznasz plec ale plec napewno z nifty jest znana na 100% tyle, ze nifty nie jest refundowane.
dzieki za wyjasnienie

Ja wymiotuje dalej jak widzę i mój już zapowiada że będzie trzecia córa [emoji1751]
To się może zdziwić [emoji1787] daj przepis na core ja mam 2 chłopców ;)
Witajcie mamusie. Ja niestety musze od Was odlaczyc.. :( poronilam, aktualnie leze w szpitalu [emoji853]
Trzymajcie sie i duzo zdrowka dla Was!
Bardzo mi przykro ;(

U mnie ciążę wczesniejsze podobne

Pierwsza ogromne spanie i ciągle jadlam gotowane jajko majonez i grzybki marynowane... W drugiej nie miałam większych smaków ale w obu smierdzialo mi mięso zwłaszcza mielone...

Teraz mi żadne mięso nie przeszkadza nawet mnie bardziej do mięsa ciągnie... od początku ból piersi którego nigdy wcześniej nie miałam i nawet mam inną wydzieline niż poprzednio ale mimo to nastawiamy się na Ignasia

reklama
Do góry